Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
snovik_poletje1.jpg

NAJ KOPALIŠČE: Kopanje v zelenem objemu Kamniških planin

Datum: petek, 26. junij, 2015

Na deževno junijsko soboto se je ekipa radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" odpravila v terme, kjer tudi slabo vreme ne pokvari vzdušja in je vedno prijetno. Za svoj cilj so izbrali Terme Snovik in tam so jih pričakali nasmejani gostitelji, ki so jim z veseljem predstavili njihovo ponudbo.

Sprostitev v naravi

V Sloveniji je veliko kotičkov, kjer je mogoče uživati v petju ptic in tišini. Terme Snovik so zagotovo eden takšnih kotičkov. Tam se lahko ob vročih dneh ohladite v primerni klimi in krasnih bazenih, ob bolj hladnih pa pogrejete v savni ali pa si privoščite rekreacijo v naravi. Gre za najvišje ležeče terme v Sloveniji, ki so lahko dostopne tako s Štajerske in Gorenjske kot tudi z Ljubljanske strani, zato so zelo priljubljene.

Terme Snovik privabljajo številne dnevne goste, ponujajo pa tudi možnost nastanitve v  70 apartmajih, ki so opremljeni na nivoju štirih zvezdic in 30 dvoposteljnih sob.

»Gostje k nam radi pridejo predvsem zaradi termalne vode, jih pa vedno prijazno sprejmemo in poskrbimo, da se pri nas res sprostijo, zato se z veseljem vračajo k nam,« je ekipi povedala Senta Avbelj. Dodala je še, da privabljajo številne dnevne goste, ponujajo pa tudi možnost nastanitve v  70 apartmajih, ki so opremljeni na nivoju štirih zvezdic in 30 dvoposteljnih sob.

Odlična termalna voda

Bazenski kompleks je primeren za vsako vreme in vse letne čase, saj obsega 500 m2 notranjih in 500m2 zunanjih površin. Temperatura vode je od 32-36 stopinj v notranjem delu, na zunanjem pa ima voda 28 stopinj. Voda je zelo kakovostna in lajša marsikatero zdravstveno tegobo. Sicer pa plavanje ni vse kar Terme Snovik ponujajo. Kot je ekipi zaupal Bernard Jarc, vsak dan poskrbijo za pestro in zanimivo animacijo gostov. »Z njimi igramo vaterpolo, odbojko, hodimo v hribe, kolesarimo, plešemo in še marsikaj. Letos je novost SUP joga – joga na deski ter potapljanje za otroke.«

Gostom je na voljo tudi fitnes na prostem in trim steza, za najmlajše pa so na voljo igrala.

Vsebinsko bogati paketi

V Terme Snovik prihajajo gostje od blizu in daleč – nekateri zaradi sprostitve, drugi zaradi rekreacije, tretji zaradi kulinarike – in še bi lahko naštevali. »Struktura naših gostov je zelo različna,  zato smo pripravili pakete, ki so prilagojeni različnim okusom. Za družine so na voljo paketi z veliko animacijskega programa, za seniorje aktiven počitek, imamo tudi posebne pakete za ribiče, kolesarje, pohodnike, …« je ekipi zaupala Andreja Uštar. »Več o konkretni vsebini posameznih paketov si lahko ogledate na naši spletni strani www.terme-snovik.si. Tam boste več izvedeli tudi o dogodkih, ki jih pridno pripravljamo,« je še dodala.

 

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije