Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
snovik_poletje1.jpg

NAJ KOPALIŠČE: Kopanje v zelenem objemu Kamniških planin

Datum: petek, 26. junij, 2015

Na deževno junijsko soboto se je ekipa radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" odpravila v terme, kjer tudi slabo vreme ne pokvari vzdušja in je vedno prijetno. Za svoj cilj so izbrali Terme Snovik in tam so jih pričakali nasmejani gostitelji, ki so jim z veseljem predstavili njihovo ponudbo.

Sprostitev v naravi

V Sloveniji je veliko kotičkov, kjer je mogoče uživati v petju ptic in tišini. Terme Snovik so zagotovo eden takšnih kotičkov. Tam se lahko ob vročih dneh ohladite v primerni klimi in krasnih bazenih, ob bolj hladnih pa pogrejete v savni ali pa si privoščite rekreacijo v naravi. Gre za najvišje ležeče terme v Sloveniji, ki so lahko dostopne tako s Štajerske in Gorenjske kot tudi z Ljubljanske strani, zato so zelo priljubljene.

Terme Snovik privabljajo številne dnevne goste, ponujajo pa tudi možnost nastanitve v  70 apartmajih, ki so opremljeni na nivoju štirih zvezdic in 30 dvoposteljnih sob.

»Gostje k nam radi pridejo predvsem zaradi termalne vode, jih pa vedno prijazno sprejmemo in poskrbimo, da se pri nas res sprostijo, zato se z veseljem vračajo k nam,« je ekipi povedala Senta Avbelj. Dodala je še, da privabljajo številne dnevne goste, ponujajo pa tudi možnost nastanitve v  70 apartmajih, ki so opremljeni na nivoju štirih zvezdic in 30 dvoposteljnih sob.

Odlična termalna voda

Bazenski kompleks je primeren za vsako vreme in vse letne čase, saj obsega 500 m2 notranjih in 500m2 zunanjih površin. Temperatura vode je od 32-36 stopinj v notranjem delu, na zunanjem pa ima voda 28 stopinj. Voda je zelo kakovostna in lajša marsikatero zdravstveno tegobo. Sicer pa plavanje ni vse kar Terme Snovik ponujajo. Kot je ekipi zaupal Bernard Jarc, vsak dan poskrbijo za pestro in zanimivo animacijo gostov. »Z njimi igramo vaterpolo, odbojko, hodimo v hribe, kolesarimo, plešemo in še marsikaj. Letos je novost SUP joga – joga na deski ter potapljanje za otroke.«

Gostom je na voljo tudi fitnes na prostem in trim steza, za najmlajše pa so na voljo igrala.

Vsebinsko bogati paketi

V Terme Snovik prihajajo gostje od blizu in daleč – nekateri zaradi sprostitve, drugi zaradi rekreacije, tretji zaradi kulinarike – in še bi lahko naštevali. »Struktura naših gostov je zelo različna,  zato smo pripravili pakete, ki so prilagojeni različnim okusom. Za družine so na voljo paketi z veliko animacijskega programa, za seniorje aktiven počitek, imamo tudi posebne pakete za ribiče, kolesarje, pohodnike, …« je ekipi zaupala Andreja Uštar. »Več o konkretni vsebini posameznih paketov si lahko ogledate na naši spletni strani www.terme-snovik.si. Tam boste več izvedeli tudi o dogodkih, ki jih pridno pripravljamo,« je še dodala.

 

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 2. julij 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
četrtek, 14. junij 2018

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
četrtek, 7. junij 2018

Prva postaja ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija v akciji Naj kopališče so bile tokrat Terme Ptuj. Tam so v soboto odprli letno kopališče in ekipa je za vas preverila njihovo ponudbo. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

NAJ KOPALIŠČE: Na osvežitev v Terme Čatež

catez_poletje.jpg
sreda, 21. junij 2017

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vedno poskrbijo za pestro dogajanje in nova doživetja. Vas zanima, kaj bo novega letos?

Smučarski užitki na Soriški planini

Soriška planina - Kopija.JPG
sreda, 15. februar 2017

Ekipa oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tudi preteklo soboto odpravila novim smučarskim doživetjem naproti. Tokrat so obiskali smučarski center Soriška planina, kjer so  v teh dneh snežne razmere odlične, proge dobro pripravljene, razgledi pa kot vedno čudoviti. Prava zimska idila torej …

Celjska koča – snežna idila nad knežjim mestom

Celjska koča
četrtek, 2. februar 2017

Kljub temu, da prave pošiljke snega v letošnji zimi pravzaprav letos še nismo dobili, je na večini slovenskih smučišč snega dovolj za prijetno smuko. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tokrat odpravila preverit razmere na že več let najboljše slovensko smučišče v kategoriji manjših smučišč - Celjsko kočo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije