Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
simonov-zaliv-panorama-1.JPG

NAJ KOPALIŠČE: Pestro dogajanje v Simonovem zalivu

Datum: četrtek, 30. julij, 2015

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija je letos obiskala že precej kopališč, na morju pa še ni bila, zato se je tja odpravila preteklo soboto. Odpeljali so se v Izolo, kjer je duh Mediterana mogoče občutiti na vsakem koraku. Mesto samo je s svojim zaledjem prava zakladnica zgodovine in arhitekturne dediščine, a na vroče sobotno dopoldne so ekipo bolj zanimale razmere na plaži San Simon.

Varnost je na prvem mestu

Kopališče San Simon se nahaja v neokrnjenem kotičku slovenske obale, kjer morje in bujno mediteransko zelenje v teh vročih dneh privabita številne obiskovalce. Kot je ekipi povedal Dejan Sandič, vodja kopališča, plaža sprejme preko 3000 ljudi, tako da je za vikende navadno zelo pestro.  Pa vendar je prostora dovolj in tudi naravne sence je veliko, tako da vsak najde kotiček zase. Velik poudarek dajejo na varnost kopalcev, zato imajo poleg reševalcev iz vode zaposlenega tudi varnostnika.

Plaža je zelo primerna za družine, predvsem zaradi dostopa do morja (mivka) in ogromno naravne sence.

Plaža je zelo primerna za družine, predvsem zaradi dostopa do morja (mivka) in ogromno naravne sence. Družine se za kopanje v San Simonu odločajo tudi zaradi animacije, saj je vsak trenutek dneva poskrbljeno za pestro dogajanje v vodi in ob njej. »Naši animatorji se res trudijo in skrbijo  za dobro počutje vseh gostov, ne samo otrok. Tako goste vabimo na vodno aerobiko, odbojko na mivki, igranje nogometa, vožnjo z vodnimi skuterji in še marsikaj. Imamo pa tudi največji tobogan na obali,« je še dodal Sandič.

Zabavno podnevi in ponoči

Za urejenost kopališča v poletnih mesecih je potrebnih kar nekaj predpriprav. Kot je ekipi razkril Robert Staničić, direktor San Simon Resorta, so se na sezono pričeli pripravljati že v aprilu, saj so uredili nova otroška igrala, posodobili gostinske lokale in dobavili novo plažno opremo. V prvih poletnih dneh je tako plaža prve goste pričakala v novem sijaju. Sicer pa za dobro počutje gostov na plaži skrbijo tudi po sončnem zahodu. »Ob večerih poskrbimo za bogat animacijski program, ki je sicer namenjen predvsem hotelskim gostom, a se lahko pridružijo tudi zunanji obiskovalci. Prirejamo tematske večere kot npr. Salsa dance show, Magic show, Eurosong competition in podobno,« je še dodal.

Čeprav se sezona ni še niti zaključila, že kujejo načrte za prihodnost. »Vsako leto se potrudimo ponuditi nekaj novega in prihodnje leto si želimo del plaže urediti v Havajskem stilu, preuredili pa bomo tudi športna igrišča,« je ekipi še zaupal Robert Staničić.

 

Foto: www.bernardingroup.si

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije