Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
TP-Vodni-Parki-14.jpg

NAJ KOPALIŠČE: Terme Ptuj praznujejo okroglih 40

Datum: četrtek, 16. julij, 2015

Poletne temperature se ponovno strmo dvigajo in za prihajajoči vikend bo še kako dobrodošla vodna osvežitev, zato se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija tokrat odpravila v Terme Ptuj ter preverila kaj so za obiskovalce pripravili v letošnji sezoni.

Nikoli dolgčas

Terme Ptuj s svojim sistemom  toboganov in številnimi bazeni že vrsto let navdušujejo ljubitelje adrenalinskih vodnih podvigov, svoje mesto pa tam najdejo tako ljubitelji kampiranja kot tisti, ki si želijo malce bolj luksuzne nastanitve. Te so lahko deležni v pravem vinskem sodu v Vinski vasi ali v enem izmed najlepših hotelov – Grand Hotelu Primus.

Kot je povedala Vilma Angel so v Termah Ptuj za prihajajoče vroče dni pripravili pestro dogajanje tako za dnevne obiskovalce kot tiste, ki se bodo odločili tam preživeti dopust. Obiskovalci se  lahko hladijo v kar dvanajstih bazenih ter spuščajo po toboganih enega izmed največjih sistemov toboganov, imajo jih namreč kar devet.  Na bazenih je vsak dan zelo pestro dogajanje za katerega skrbijo izkušeni animatorji. Tudi letos se bodo odvijale različne športne in zabavne igre, pripravili pa so tudi lepe nagrade. Gostje se lahko preizkusijo še v odbojki in mini golfu, pripravili pa so tudi novost »jumping pillow«, kjer otroci lahko skačejo po veliki napihljivi blazini.

Ob ponedeljkih se otroci, dijaki in študentje kopajo za polovico cene, ob torkih in četrtkih so pripravili posebno ponudbo za bralce Štajerskega tednika ter Večera, ob sredah se za polovično ceno lahko kopajo upokojenci, ob petkih pa je dan za družine – ob nakupu dveh celodnevnih vstopnic imajo trije otroci brezplačen vstop.

Ker želijo svojim obiskovalcem vedno ponuditi nekaj več, so letos pripravili posebno inovativno izobraževanje namenjeno zdravemu prehranjevanju. V sodelovanju z nutricionistko Mojco Cepuš se gostje učijo sestavljati zdrave krožnike s fit linijo, v pripravi pa je tudi nova brošura, ki jo gostje prejmejo ob odhodu, da s programom lahko nadaljujejo tudi po dopustu.

Ugodnosti na vsakem koraku

Da si lahko  aktivno preživljanje prostega časa privošči čim več ljudi, v Termah Ptuj vedno poskrbijo z različnimi ugodnostmi. Ob ponedeljkih je dan za mladino, ko se lahko otroci, dijaki in študentje kopajo za polovico cene, ob torkih in četrtkih so pripravili posebno ponudbo za bralce Štajerskega tednika ter Večera, ob sredah se za polovično ceno lahko kopajo upokojenci, ob petkih pa je dan za družine – ob nakupu dveh celodnevnih vstopnic imajo trije otroci brezplačen vstop.

Za okroglih 40

10. avgusta Terme Ptuj praznujejo 40 let zato bo ta dan vstop za generacijo 1975 brezplačen, aktivnosti in nagradne igre ob rojstnodnevnem dogajanju pa bodo sledile vse do petka 14. avgusta, ko se bo praznovanje zaključilo  s koncertom priljubljene skupine Donačka ter nočnim kopanjem. 

Z bazena v najstarejše mesto

Če se v Terme Ptuj odpravite za več dni vam bodo tam zagotovo priporočili obisk starega mestnega jedra, ki je v neposredni bližini in do katerega se lahko odpravite kar peš. Sprehod čez mestne ulice, obisk enega izmed najbolj obiskanih muzejev v Sloveniji, spust v podzemlje ali pokušina odličnih ptujskih vin bodo dopustu dodali piko na i.

Več na www.sava-hotels-resorts.com/sl/ptuj!

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 2. julij 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
četrtek, 14. junij 2018

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
četrtek, 7. junij 2018

Prva postaja ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija v akciji Naj kopališče so bile tokrat Terme Ptuj. Tam so v soboto odprli letno kopališče in ekipa je za vas preverila njihovo ponudbo. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije