Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
TP-Vodni-Parki-14.jpg

NAJ KOPALIŠČE: Terme Ptuj praznujejo okroglih 40

Datum: četrtek, 16. julij, 2015

Poletne temperature se ponovno strmo dvigajo in za prihajajoči vikend bo še kako dobrodošla vodna osvežitev, zato se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija tokrat odpravila v Terme Ptuj ter preverila kaj so za obiskovalce pripravili v letošnji sezoni.

Nikoli dolgčas

Terme Ptuj s svojim sistemom  toboganov in številnimi bazeni že vrsto let navdušujejo ljubitelje adrenalinskih vodnih podvigov, svoje mesto pa tam najdejo tako ljubitelji kampiranja kot tisti, ki si želijo malce bolj luksuzne nastanitve. Te so lahko deležni v pravem vinskem sodu v Vinski vasi ali v enem izmed najlepših hotelov – Grand Hotelu Primus.

Kot je povedala Vilma Angel so v Termah Ptuj za prihajajoče vroče dni pripravili pestro dogajanje tako za dnevne obiskovalce kot tiste, ki se bodo odločili tam preživeti dopust. Obiskovalci se  lahko hladijo v kar dvanajstih bazenih ter spuščajo po toboganih enega izmed največjih sistemov toboganov, imajo jih namreč kar devet.  Na bazenih je vsak dan zelo pestro dogajanje za katerega skrbijo izkušeni animatorji. Tudi letos se bodo odvijale različne športne in zabavne igre, pripravili pa so tudi lepe nagrade. Gostje se lahko preizkusijo še v odbojki in mini golfu, pripravili pa so tudi novost »jumping pillow«, kjer otroci lahko skačejo po veliki napihljivi blazini.

Ob ponedeljkih se otroci, dijaki in študentje kopajo za polovico cene, ob torkih in četrtkih so pripravili posebno ponudbo za bralce Štajerskega tednika ter Večera, ob sredah se za polovično ceno lahko kopajo upokojenci, ob petkih pa je dan za družine – ob nakupu dveh celodnevnih vstopnic imajo trije otroci brezplačen vstop.

Ker želijo svojim obiskovalcem vedno ponuditi nekaj več, so letos pripravili posebno inovativno izobraževanje namenjeno zdravemu prehranjevanju. V sodelovanju z nutricionistko Mojco Cepuš se gostje učijo sestavljati zdrave krožnike s fit linijo, v pripravi pa je tudi nova brošura, ki jo gostje prejmejo ob odhodu, da s programom lahko nadaljujejo tudi po dopustu.

Ugodnosti na vsakem koraku

Da si lahko  aktivno preživljanje prostega časa privošči čim več ljudi, v Termah Ptuj vedno poskrbijo z različnimi ugodnostmi. Ob ponedeljkih je dan za mladino, ko se lahko otroci, dijaki in študentje kopajo za polovico cene, ob torkih in četrtkih so pripravili posebno ponudbo za bralce Štajerskega tednika ter Večera, ob sredah se za polovično ceno lahko kopajo upokojenci, ob petkih pa je dan za družine – ob nakupu dveh celodnevnih vstopnic imajo trije otroci brezplačen vstop.

Za okroglih 40

10. avgusta Terme Ptuj praznujejo 40 let zato bo ta dan vstop za generacijo 1975 brezplačen, aktivnosti in nagradne igre ob rojstnodnevnem dogajanju pa bodo sledile vse do petka 14. avgusta, ko se bo praznovanje zaključilo  s koncertom priljubljene skupine Donačka ter nočnim kopanjem. 

Z bazena v najstarejše mesto

Če se v Terme Ptuj odpravite za več dni vam bodo tam zagotovo priporočili obisk starega mestnega jedra, ki je v neposredni bližini in do katerega se lahko odpravite kar peš. Sprehod čez mestne ulice, obisk enega izmed najbolj obiskanih muzejev v Sloveniji, spust v podzemlje ali pokušina odličnih ptujskih vin bodo dopustu dodali piko na i.

Več na www.sava-hotels-resorts.com/sl/ptuj!

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije