Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Letno koaplisce celej_tobogan.jpg

NAJ KOPALIŠČE: Vodna oaza na robu mesta

Datum: sreda, 8. julij, 2015

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se v iskanju osvežitve potepa po celotni Sloveniji, med njene vsakoletne cilje pa sodi tudi Letno kopališče Celje. Kopališče za meščanke in meščane, okoličane in vse, ki ljubijo tako celodnevno kot uro ali dve dolgo popoldansko osvežitev.

 Pestro tudi ob bazenu

Letno kopališče Celje sodi med kopališča, ki so bila v izboru za »Naj kopališče« že večkrat nagrajena. Tudi letos že pridno zbirajo glasove, še bolj pridno pa vsak dan skrbijo za številne obiskovalce. Teh je v zadnjih dneh res veliko, saj temperature vsak dan vztrajno preskočijo 30 stopinj celzija. »Pri nas se kopalci lahko ohladijo v velikem plavalnem bazenu, za najmlajše pa je na voljo otroški bazenček z igrali in tobogančki. Tisti malo večji se radi spuščajo po veliki vodni drči ali se zabavajo z igranjem vodne košarke, ki je letos novost. Temperature vode so ravno pravšnje za prijetno ohladitev - od 28 do 30 stopinj v manjših bazenčkih, v plavalnem bazenu pa je 26 stopinj,« je o Letnem kopališču Celje povedala Maja Voglar iz zavoda ZPO, ki upravlja z omenjenim kopališčem.

Ta in naslednji vikend pripravljamo kar nekaj brezplačnih animacij; od tekmovanja na toboganu, do ciljanja z vodnimi baloni, vodne košarke in še marsikaj zanimivega.

»Poleg kopanja, pa našim obiskovalcem ponujamo tudi pestro dogajanje ob bazenu. Ta in naslednji vikend pripravljamo kar nekaj brezplačnih animacij; od tekmovanja na toboganu, do ciljanja z vodnimi baloni, vodne košarke in še marsikaj zanimivega« je še dodala Voglarjeva.

Ohladitev po ugodni ceni

Glavna prednost Letnega kopališča Celje je lokacija, nahaja se namreč nedaleč od mestnega jedra, ob zelo priljubljeni sprehajalni poti ob Savinji. Poleg tega pa je zagotovo prednost tudi možnost brezplačnega parkiranja in ugodne cene vstopnic. »Cene vstopnic so zelo ugodne, saj  se lahko odrasli cel dan kopajo že od 5, otroci pa od 3,5 evrov dalje. Na voljo pa so tudi nekaj urne vstopnice, ki so temu primerno cenejše« je še dejala Voglarjeva. Kopališče obratuje od 9:00 do 20:00 v primeru hude vročine, pa se delovni čas tudi podaljša.

Poleg animacije poskrbijo tudi za učenje plavanja in dnevno varstvo otrok v času počitnic. Že nekaj let zapored v sodelovanju s Plavalno šolo Celje pripravljajo celodnevno varstvo otrok s šolo plavanja, ustvarjalnimi delavnicami in prehrano. »Varstvo traja od zjutraj, 7.15 do 15. 30 ure in je primerno za otroke od 5. leta dalje. Zainteresirani se lahko prijavijo preko spletne strani Letnega kopališča Celje ali pa kar na naši blagajni,« je pojasnil upravnik kopališča Aleš Jašarevič.

Več na www.zpo.si! 

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije