Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Rogla

Naj smučišče: Fantastični smučarski dnevi na Rogli

Datum: četrtek, 10. februar, 2011
Februarsko sobotno dopoldne je bilo rezervirano za Klimatsko turistični center Rogla. Pri izbiri tega smučarskega centra seveda ne morete zgrešiti. Je preizkušeno, družinam prijazno smučišče, z urejenimi programi, okusnimi gurmanskimi specialitetami, zabavo na snegu in vsakoletnimi novostmi.

 

Tematska turistična vas za otroke

Smučarske proge Klimatsko turističnega centra Rogla so se tudi tokrat kopale v soncu, 60 centimetrov debela snežna odeja iz naravnega in kompaktnega snega pa je navduševala številne smučarje od blizu in daleč. Fantastičen smučarski dan je bil zagotovljen. V njem so v polni meri lahko uživali tudi najmlajši. Po zavojih na beli preprogi so se lahko sprehodili skozi povsem novo tematsko vas s petimi hišicami.

V vsaki hišici otroke pozdravijo gozdne živali (zajec, medved, lisica...) ter jih popeljejo skozi dogajanje v turističnem centru kakršen je Rogla. Najmlajši tako spoznajo hotelske sobe, recepcijo, restavracijo, smučarski center...

»V vsaki hišici otroke pozdravijo gozdne živali (zajec, medved, lisica…) ter jih popeljejo skozi dogajanje v turističnem centru kakršen je Rogla. Najmlajši tako spoznajo hotelske sobe, recepcijo, restavracijo, smučarski center…,« je  povedala Tina Tinta Kovačič iz Službe za odnose z javnostmi v podjetju Unior Turizem. Izdala je še, da se na Rogli nadaljuje tudi izgradnja tekaškega centra Petre Majdič. Decembra letos bo na Rogli namreč znova potekal svetovni pokal v teku na smučeh, prva faza omenjenega tekaškega centra pa bo zaključena predvidoma prihodnje leto. Ko so noge preutrujene od smuke, teka na smučeh ali pohodništva, je adrenalin po žilah mogoče pognati na zimsko-letnem sankališču, mišice pa sprostiti v velnes centru Dežela dobrega počutja na Rogli ali v Termah Zreče v objemu toplih termalnih vrelcev oziroma v edinstveni pohorski savna vasi. S smučarsko vozovnico je vstop 30 odstotkov ugodnejši.


Jedi naših babic in nepozabna smučarska zabava

Rogla seveda ni znana le po smuki, ampak tudi po številnih gurmanskih specialitetah in v zadnjem času tudi po številnih dogodkih. Skoraj nemogoče se je upreti pohorskemu loncu, gobovi juhi z gobami iz pohorskih gozdov, domačemu borovničevem zavitku, pohorski omleti. »Tudi pri kulinaričnih dobrotah izhajamo iz Pohorja. Tako v februarju v hotelu še posebej diši, in sicer po ponudbi, ki smo jo poimenovali »Jedi naših babic«.

Skoraj nemogoče se je upreti pohorskemu loncu, gobovi juhi z gobami iz pohorskih gozdov, domačemu borovničevem zavitku, pohorski omleti.

Poleg tega pa na Rogli redno pripravljamo dogodke, kot je denimo peka palačink, odpiranje šampanjca, ipd…,« je ekipi radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« izdal Robert Kejžar, direktor hotelirstva in gostinstva Rogla ter ob tem poudaril, da fantastičen smučarski dan ne sme miniti brez t. i. zabave v pancarjih. Na Rogli so tako že nastopili različni DJ-ji, bruhalci ognja, naredili so iglu bar ter napovedali vroče prihajajoče dogodke. »Od 11. do 13. februarja bo potekal 1. salsa ski weekend. Vroči salsa ritmi, užitki in zabava na snegu za več kot 100 ljubiteljev salse in plesalcev iz Slovenije ter tujine. Ter seveda za vse vas ostale,« je v povabilu na eksotični dogodek dejal Anže Polanec iz marketinga. Ob vseh dogodkih ne gre pozabiti še na tiste športno obarvane. Med drugim 19. februarja vabijo na deskarsko tekmo »Ticket to ride«, od 25. do 17. februarja na FIS snowboard tekmo, 1. marca na FIS tekmo v slalomu, 4. in 5. marca bo na Rogli potekal kontinentalni pokal v teku na smučeh, od 11. do 13. marca bo sledilo tekmovanje najboljših evropskih deskarjev na snegu v prostem slogu, od 23. do 27. marca pripravljajo petdnevni freestyle week ter 2. aprila zaključek sezone z Bernardom Vajdičem in prijatelji.

Pripravila:
Tina HUREMOVIČ

Logo najdi.si

Kako do Rogle?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije