Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
pohorje-2.jpg

Naj smučišče: Gremo na sneg, gremo na Mariborsko Pohorje

Datum: torek, 22. februar, 2011
Četrtek je med drugim tudi dan za radijsko oddajo »Dobro jutro, Slovenija« in akcijo »Naj smučišče 2010/2011«. V okviru te ekipa omenjene oddaje pridno obiskuje slovenska smučišča. Center, kjer so se ustavili v minulih dneh ponuja več kot 40 kilometrov urejenih smučarskih prog od nadmorske višine 325 do 1327 metrov. Gre za skoraj mestno smučišče. Seveda je to Mariborsko Pohorje, priljubljena zimska smučarska destinacija za vse generacije.

Za deskarje in smučarje prostega sloga so v izteku proge Pisker na Areškem delu Pohorja uredili novost - snow park. Sicer pa se na Pohorju pripravljajo na tradicionalno, že 48. prireditev Pohorski car in vabijo na enkratno nočno smuko.

Nov sneg, nove dogodivščine

Na Mariborskem Pohorju je za začetek zimskih počitnic zapadlo slabih deset centimetrov novega snega. Okrog 60 centimetrov debela podlaga iz naravnega in kompaktnega snega tako nudi nepozabne užitke na snegu. Ene takšnih je bilo mogoče doživeti na edinstvenem tekmovanju »Red Bull 4-cross«. »Šlo je za tekmovanje s pležuhi – prevoznim sredstvom, s katerim so se nekoč s hribov v dolino vozili naši babice in dedki, predvsem v Mariboru in na Kozjaku,« je povedal Matej Obu, iz Športnega centra Pohorje ter izpostavil, da to tekmovanje še zdaleč ni edina zimska novost na Mariborskem Pohorju.

Za deskarje in smučarje prostega sloga so namreč v izteku proge Pisker na Areškem delu Pohorja uredili snow park. Sicer pa se na Pohorju pripravljajo na tradicionalno, že 48. prireditev Pohorski car, ki bo potekala 5. marca in vabijo na enkratno nočno smuko. Od ponedeljka do srede celo po znižani ceni, 18 evrov. Prav tako pa so vabljive t. i. boom počitnice po ugodnih cenah in z brezplačnimi smučarskimi vozovnicami.

Gostoljubnost je tu doma

Na Pohorju in pod njim svojih gostov ne razvajajo zgolj in samo z različnimi glavnimi meniji, temveč tudi s sladkimi pregrehami iz lastne slaščičarne.

Pohorje se še vedno lahko pohvali z naravnimi in kulturnimi znamenitosti, lepo naravo in etnološkimi posebnostmi ter seveda okusno kulinarično ponudbo. Iz koč na smučarskih prograh vselej diši po lokalnih specialitetah, prijazni gostinci pa poskrbijo, da je kulinarično doživetje res popolno. Gostoljubno vzdušje vlada tudi v restavraciji hotela Bolfenk na Pohorju in v hotelu Arena pod Pohorjem. »Ne razvajamo pa zgolj in samo z različnimi glavnimi meniji, temveč tudi s sladkimi pregrehami iz lastne slaščičarne,« je ekipi radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« zaupal Mario Kolenda, vodja kuhinje.

Na Mariborskem Pohorju torej velja: »Gostoljubnost za vse! Vse dni v letu!« Po končani zimski sezoni, ki bo predvidoma trajala do začetka aprila, sledi drugi del sezone. Med drugim bo znova zaživel adrenalinski kolesarski park Pohorje za free ride kolesarje.

Podrobnosti na www.pohorje.org!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ


Logo najdi.si

Kako do Mariborskega Pohorja?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 2. julij 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
četrtek, 14. junij 2018

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
četrtek, 7. junij 2018

Prva postaja ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija v akciji Naj kopališče so bile tokrat Terme Ptuj. Tam so v soboto odprli letno kopališče in ekipa je za vas preverila njihovo ponudbo. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

NAJ KOPALIŠČE: Na osvežitev v Terme Čatež

catez_poletje.jpg
sreda, 21. junij 2017

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vedno poskrbijo za pestro dogajanje in nova doživetja. Vas zanima, kaj bo novega letos?

Smučarski užitki na Soriški planini

Soriška planina - Kopija.JPG
sreda, 15. februar 2017

Ekipa oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tudi preteklo soboto odpravila novim smučarskim doživetjem naproti. Tokrat so obiskali smučarski center Soriška planina, kjer so  v teh dneh snežne razmere odlične, proge dobro pripravljene, razgledi pa kot vedno čudoviti. Prava zimska idila torej …

Celjska koča – snežna idila nad knežjim mestom

Celjska koča
četrtek, 2. februar 2017

Kljub temu, da prave pošiljke snega v letošnji zimi pravzaprav letos še nismo dobili, je na večini slovenskih smučišč snega dovolj za prijetno smuko. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tokrat odpravila preverit razmere na že več let najboljše slovensko smučišče v kategoriji manjših smučišč - Celjsko kočo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije