Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Krvavec

NAJ SMUČIŠČE: Krvavec – vedno bolj prijazen družinam

Datum: sreda, 13. januar, 2016

Pretekli vikend se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila preverit razmere na bele strmine. Tokrat so smučarsko dopoldne preživeli na Krvavcu, kjer se iz leta v leto trudijo, da kakovostni smuki dodajo še tisto nekaj več. Za zabavo poskrbijo s številnimi prireditvami in različnimi animacijami.

Hiter pričetek sezone

Na Krvavcu so te dni snežne razmere zelo ugodne, saj so na podlago tehničnega snega v preteklih dneh dobili še pošiljko naravnega snega.  Sicer pa imajo za sabo že kar nekaj obratovalnih dni. »S smučarsko sezono smo letos pričeli že res zgodaj, konec novembra. Cel december smo nato imeli lepo sončno vreme, v preteklih nekaj dneh pa smo dobili še 25 cm naravnega snega in tako je smuka te dni res vrhunska,« je ekipi povedal Luka Vrančič, vodja komerciale in marketinga.

Pestra ponudba za vse okuse

V nedeljo, 17. januarja,  bodo ob svetovnem dnevu snega organizirali rajanje z ribičem Pepetom. Ob tem bodo otrokom, ki bodo smučat prišli v spremstvu staršev omogočili smučanje brezplačno.

Letos večjih novosti na smučišču ni, se pa trudijo ponudbo približati čim širšemu krogu smučarjev. »Krvavec je sicer smučišče z bolj zahtevnimi progami, smo pa v preteklosti izboljševali predvsem ponudbo za otroke in začetnike. To se pozna, saj imamo vedno več obiska družin in skupin otrok. Vsak konec tedna organiziramo različne zabave pri gostiščih, nekaj dogodkov pa je bolj odmevnih. Prvi bo na sporedu že naslednjo nedeljo, 17. januarja,  ko bomo ob svetovnem dnevu snega organizirali rajanje z ribičem Pepetom. Ob tem bomo otrokom, ki bodo smučat prišli v spremstvu staršev omogočili smučanje brezplačno,« nam je še zaupal Vrančič. Več podrobnosti o dogodku je objavljenih na spletni strani www.rtc-krvavec.si.

Velika skrb za varnost

Krvavec je znan kot zahtevnejše smučišče, kjer smučajo tudi zelo dobri in hitri smučarji, zato je treba varnosti posvečati veliko pozornosti. Kot je ekipi povedal Tone Jerič, tehnični vodja na Krvavcu, temu področju posvečajo veliko pozornosti, je pa veliko odvisno tudi od posameznikov, saj se morajo držati urejenih in označenih prog ter upoštevati 10 FIS pravil. Za upoštevanje teh skrbijo tudi nadzorniki, ki msučarje tudi usmerjajo ob morebitni slabši vidljivosti.

Trenutno še ne obratujejo vse proge, saj zaradi vremenskih razmer niso uspeli zagotoviti dovolj tehničnega snega, računajo pa, da bo do konca tedna zasnežena večina smučišča, obratovati pa bo pričel tudi Snežni park.

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije