Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Krvavec

NAJ SMUČIŠČE: Krvavec – vedno bolj prijazen družinam

Datum: sreda, 13. januar, 2016

Pretekli vikend se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila preverit razmere na bele strmine. Tokrat so smučarsko dopoldne preživeli na Krvavcu, kjer se iz leta v leto trudijo, da kakovostni smuki dodajo še tisto nekaj več. Za zabavo poskrbijo s številnimi prireditvami in različnimi animacijami.

Hiter pričetek sezone

Na Krvavcu so te dni snežne razmere zelo ugodne, saj so na podlago tehničnega snega v preteklih dneh dobili še pošiljko naravnega snega.  Sicer pa imajo za sabo že kar nekaj obratovalnih dni. »S smučarsko sezono smo letos pričeli že res zgodaj, konec novembra. Cel december smo nato imeli lepo sončno vreme, v preteklih nekaj dneh pa smo dobili še 25 cm naravnega snega in tako je smuka te dni res vrhunska,« je ekipi povedal Luka Vrančič, vodja komerciale in marketinga.

Pestra ponudba za vse okuse

V nedeljo, 17. januarja,  bodo ob svetovnem dnevu snega organizirali rajanje z ribičem Pepetom. Ob tem bodo otrokom, ki bodo smučat prišli v spremstvu staršev omogočili smučanje brezplačno.

Letos večjih novosti na smučišču ni, se pa trudijo ponudbo približati čim širšemu krogu smučarjev. »Krvavec je sicer smučišče z bolj zahtevnimi progami, smo pa v preteklosti izboljševali predvsem ponudbo za otroke in začetnike. To se pozna, saj imamo vedno več obiska družin in skupin otrok. Vsak konec tedna organiziramo različne zabave pri gostiščih, nekaj dogodkov pa je bolj odmevnih. Prvi bo na sporedu že naslednjo nedeljo, 17. januarja,  ko bomo ob svetovnem dnevu snega organizirali rajanje z ribičem Pepetom. Ob tem bomo otrokom, ki bodo smučat prišli v spremstvu staršev omogočili smučanje brezplačno,« nam je še zaupal Vrančič. Več podrobnosti o dogodku je objavljenih na spletni strani www.rtc-krvavec.si.

Velika skrb za varnost

Krvavec je znan kot zahtevnejše smučišče, kjer smučajo tudi zelo dobri in hitri smučarji, zato je treba varnosti posvečati veliko pozornosti. Kot je ekipi povedal Tone Jerič, tehnični vodja na Krvavcu, temu področju posvečajo veliko pozornosti, je pa veliko odvisno tudi od posameznikov, saj se morajo držati urejenih in označenih prog ter upoštevati 10 FIS pravil. Za upoštevanje teh skrbijo tudi nadzorniki, ki msučarje tudi usmerjajo ob morebitni slabši vidljivosti.

Trenutno še ne obratujejo vse proge, saj zaradi vremenskih razmer niso uspeli zagotoviti dovolj tehničnega snega, računajo pa, da bo do konca tedna zasnežena večina smučišča, obratovati pa bo pričel tudi Snežni park.

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 2. julij 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
četrtek, 14. junij 2018

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
četrtek, 7. junij 2018

Prva postaja ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija v akciji Naj kopališče so bile tokrat Terme Ptuj. Tam so v soboto odprli letno kopališče in ekipa je za vas preverila njihovo ponudbo. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije