Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
dsc_0362-640x480-2.jpg

Naj smučišče: Na Celjski koči že več kot 40 smučarskih dni

Datum: petek, 4. februar, 2011
Nad mestom se dani in nad mestom, kjer so nekoč vladali celjski knezi, se je tudi zadnjo januarsko soboto obetal nov dan. V dopoldanskih urah ga je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« preživela na Celjski koči, že osem let nepremagljivem slovenskem naj smučišču v kategoriji manjših smučarskih centrov.

Ponosni na 8 nazivov »Naj smučišče«

V 48 urah lahko ob primernih vremenskih razmerah zasnežijo proge. Smuka na Celjski koči je tako tradicionalno odlična, cenovno ugodna in polna užitkov.

Medtem ko večina še spi, so smučarski delavci običajno že pokonci. Do zjutraj, ko pridejo prvi smučarji mora biti vse nared za njihovo odlično smuko in varnost. »Za nas je bilo dobro jutro ob pol eni zjutraj,« je pred mikrofonom radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« povedal Jaka Prelog, vodja smučišča Celjska koča ter dodal, da jim sodoben sistem zasneževanja tudi, ko v dolini ni snega omogoča delovanje. V 48 urah lahko namreč ob primernih vremenskih razmerah zasnežijo proge. Na tak način so v letošnji zimski sezoni premagali že tri odjuge. Sicer pa so v času dnevne smuke med tednom od 12. do 16., ob vikendih, praznikih in šolskih počitnicah od 9. do 16. ter v času nočne smuke od 17. do 21. ure do zdaj obratovali že 40 smučarskih dni. Smuka na Celjski koči je tako tradicionalno odlična, cenovno ugodna in polna užitkov.

Za družine in šole v naravi

Tik ob smučišču Celjska koča se nahaja sodoben hotel s kategorijo treh zvezdic. V njem imajo na voljo apartmajske sobe, sobe za večje skupine in prostor za seminarje. Tako je med gosti, ki na Celjski koči prespijo, največ družin ter šol v naravi. Vsakodnevno je tudi veliko pohodnikov, saj je uro dolg vzpon idealen za vsakodnevno ali enkrat tedensko rekreacijo.

Nekaj posebnega je zagotovo razvajanje v dvoje v velneškem centru. Ta, poleg razvajanja v savni in jakuzziju nudi enkraten razgled na celotno Celjsko kotlino.

»Nekaj posebnega pa je zagotovo razvajanje v dvoje v velneškem centru. Ta, poleg razvajanja v savni in jakuzziju nudi enkraten razgled na celotno Celjsko kotlino,« je izpostavila Petra Zlatoper, prokuristka podjetja TRC Celje, ki med drugim upravlja s hotelom in smučiščem Celjska koča.

Do kdaj bo trajala smučarska sezona zaenkrat ni mogoče napovedati. Zagotovo pa bodo tudi letos pripravili že tradicionalno tekmovanje za pokal Celjske koče, in sicer 11. februarja. Ob začetku zimskih počitnic, 19. februarja se obeta družinski živ – žav s presenečenji za vse generacije, ko bodo zacvetele prve rožice in se bo ozračje ogrelo pa se bo na Celjski koči znova mogoče spustiti po bob kart stezi in doživeti nepozabne adrenalinske užitke. Poleg naštetega bodo toplejši meseci prinesli še eno novost, in sicer povsem nov pustolovski park.

Diši po dobrem

Ker je vse naokrog delovne ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« dišalo, so se odločili preveriti, kaj tako zelo diši v kuharskih loncih. Barbara Cokan, vodja gostinstva jim je zaupala, da njihova kulinarična ponudba slovi daleč naokrog. Trenutno si ljudje najpogosteje privoščijo različne enolončnice, gobovo juho, divjačinski golaž z domačimi štruklji, domače koline in domače sladice. V teh dneh pa že potekajo tudi priprave na pust in pustne dobrote. Na Celjski koči bo takrat zadišalo tudi po flancatih in miškah iz kvašenega ter jogurtovega testa. Pripravljajo pa tudi pustovanje na drugačen način, in sicer s srednjeveško večerjo.

Več na www.celjska-koca.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Logo najdi.si

Kako do Celjske koče?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 2. julij 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
četrtek, 14. junij 2018

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
četrtek, 7. junij 2018

Prva postaja ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija v akciji Naj kopališče so bile tokrat Terme Ptuj. Tam so v soboto odprli letno kopališče in ekipa je za vas preverila njihovo ponudbo. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije