Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže

Naj smučišče: Na Krvavcu je prava zima!

Datum: torek, 1. februar, 2011
Prijazen in nasmejan pozdrav je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« v zadnjih januarskih dneh preko radijskih valov poslala iz prijaznega in vedno nasmejanega Rekreacijsko turističnega centra Krvavec. Smučanje, smučanje in še enkrat smučanje je tisto, kar so si privoščili v izobilju. Dodali so še ostale zanimivosti, ki na Krvavec privabljajo ljudi od blizu in daleč.

Popolna smuka

V zadnjih dneh so z dodatnim tehničnih snegom smuko zagotovili tudi na progi Kržišče na 1658 metrih visoko, najmlajši ter smučarji začetniki pa najbolj uživajo na poligonu Gospinca oziroma na Kriški planini.

Čeprav imamo nizke temperature pa je zimska podoba v dolini bolj klavrna. Tako so obiskovalci Krvavca toliko bolj presenečeni, ko se povzpnejo na od 1450 do 1971 metrov nadmorske višine. Tu se jim pogled odpre na 30 kilometrov prog ter na trenutnih do 80 centimetrov snega. Nasmeh na obrazu pa jim prikliče tudi zajamčenih 100 smučarskih dni v vsaki sezoni.

»Pri nas res imamo zimo. Temperature pod lediščem, od 60 do 80 centimetrov snega in vrhunsko pripravljene proge ne glede na datum in vremenske razmere,« je poudaril Uroš Zupan, namestnik direktorja RTC Krvavec.

V zadnjih dneh so z dodatnim tehničnih snegom smuko zagotovili tudi na progi Kržišče na 1658 metrih visoko, najmlajši ter smučarji začetniki pa, po besedah vodje smučišča in žičnic Antona Jeriča, najbolj uživajo na poligonu Gospinca oziroma na Kriški planini. Na obeh lokacijah je na voljo tekoči trak, snežna igrala ter številne možnosti za nepozabne sankaške dogodivščine.

 

Sankanje in kmalu tudi ski cross

Nore sankaške užitke si je mogoče privoščiti ob petkih in sobotah, in sicer od 16.30 do 19.00 ure. Adrenalinske spuste je mogoče »začiniti« še z apre ski zabavo z DJ-ji in dobro gostinsko ponudbo.

Ena od letošnjih pomembnih novosti ne Krvavcu je zagotovo nočno sankanje. Nore sankaške užitke si je mogoče privoščiti ob petkih in sobotah, in sicer od 16.30 do 19.00 ure. Adrenalinske spuste je mogoče »začiniti« še z apre ski zabavo z DJ-ji in dobro gostinsko ponudbo.

Prav kmalu pa se obeta še ena novost. Gre za ski cross poligon. Ta bo prvi v Sloveniji in zagotovo poln športnih navdušencev.

V toplejših mesecih pa na Krvavcu pripravljajo nova presenečenja. Zaživela naj bi pustolovski in kolesarski park.

V vseh letnih časih velja, da je Krvavec idealen kraj za družinski, adrenalinski, pohodniški ali uživaški izlet. Je tudi blizu avtoceste, brez gneče, z dobro gostinsko ponudbo, prelepimi razgledi in vedno novimi presenečenji. Pa še nekaj je. Krvavec je vedno prijazen in nasmejan! Dobrodošli!

Več na www.rtc-krvavec.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Logo najdi.si

Kako do Krvavca?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije