Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže

Naj smučišče: Smučišče Golte in Terme Dobrna – zmagovita kombinacija

Datum: ponedeljek, 14. februar, 2011
V četrtek se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila na Golte, kjer je v lepem, ravno prav toplem dnevu zaužila vse lepote visoke kraške planote na vzhodnem obrobju Savinjskih Alp. Golte ali, kot jim pravijo domačini, Mozirske planine, po višinah sodijo v sredogorje. Tam že 40 let deluje gorski turistični center. Gondolsko žičnico so postavili leta 1969.

Celovita ponudba v novem hotelu

Smučarski standard na Golteh je v zadnjih letih precej zrasel. Danes delujejo tri sedežnice, dve vlečnici in tekoči trak za najmlajše smučarje.

Smučarski standard na Golteh je v zadnjih letih precej zrasel. Danes delujejo tri sedežnice, dve vlečnici in tekoči trak za najmlajše smučarje. Novi večinski lastnik, hčerinsko premogovniško podjetje PV Invest je lansko leto obnovilo cesto do povsem novega hotela, ki se ponaša s štirimi zvezdicami in se lahko pohvali z vsem udobjem, kot ga imajo hoteli v nižini. S sogovornikoma, vodjo recepcije Polono Skok in vodjem hotela Matejem Krošljem je ekipa odkrivala hotelske prostore; knjižnico, prostore za razvajanje, dve restavraciji, kjer velja poizkusiti domače savinjske dobrote, se 'posončila' na terasi tik ob smučišču in širila obzorje z božanskim pogledom v dolino. Moto gorskega turističnega centra Golte je kakovostna storitev ob aktivnem oddihu za vsakogar, v kar so se prepričali tudi člani naše ekipe.

Zimska pravljica v Termah Dobrna

Golte zgledno sodelujejo s Termami Dobrna, od koder se je ekipi pridružila Marija Koren, vodja službe rezervacij. V tem času so v Termah Dobrna pripravili zanimivo ponudbo zimskih paketov, polno doživetij in wellness užitkov za vse tri hotele: hotel Park, Vila Higiea in Hotel Vita. V času zimskih počitnic so pripravili program Zimska pravljica, ki vsebuje storitve v masažno-lepotnem centru »Hiša na travniku« in bogat animacijski program, ki bo tudi tokrat potekal v družbi kostanjevega škratka Vitka. V sodelovanju s smučarskim centrom Golte so pripravili pakete »Smučarski Boom All inclusive«. Bivanje v Dobrni si lahko popestrite s katerim od izletov v sklopu animacijskega programa.

V času zimskih počitnic so pripravili program Zimska pravljica, ki vsebuje storitve v masažno-lepotnem centru »Hiša na travniku« in bogat animacijski program, ki bo tudi tokrat potekal v družbi kostanjevega škratka Vitka.

Okolica Dobrne ponuja skoraj neizčrpne možnosti preživljanja prostega časa. V neposredni bližini je športni park z 200-letnim drevoredom s trim stezo, vrtnim šahom, igriščem za odbojko, teniškimi igrišči, namiznim tenisom in baliniščem. Lahko se sprehodite tudi po 200 let starem zdraviliškem parku. V primeru, da se boste skozi park sprehodili s Feng Shui mojstrom, vam bo ta na podlagi datuma in ure rojstva izračunal znamenje, ter pokazal točko v parku, kjer se lahko napolnite s pravo energijo. Zelo prijeten je sprehod do Doline mlinov, ki obiskovalce popelje v preteklost, saj si lahko ogledajo, kako so mlinarji včasih mleli žito v moko. Posebno doživetje je obisk farme nojev, kjer pripravijo pravi nojev zajtrk, ogledate si lahko farmo jelenov, damjakov in muflonov.

Zanimiva kombinacija sprostitev torej, najprej se odpravimo po Savinjski dolini v Mozirje, se povzpnemo na Golte smučat, tam se okrepčamo, zvečer pa se odpravimo v Dobrno, kjer nas razvajajo v Hiši na travniku, naslednji dan pa vajo ponovimo. Več zanimivosti in ponudbe obeh četrtkovih gostiteljev ekipe radijske oddaje Dobro jutro Slovenija lahko vidite na: www.terme-dobrna.si; www.golte.si

 

Pripravil: Marko Modrej


Logo najdi.si

Kako do smučišča Golte?

Kako do Term Dobrna?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije