Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
ribnisko_pohorje-2.jpg

Naj smučišče: Tri smučišča Ribniškega Pohorja

Datum: četrtek, 24. februar, 2011
Bila je ena prav posebna sobota, saj so se z njo začele letošnje zimske počitnice. In ker so še vedno prave zimske temperature, po hribih dovolj snega, se obetajo počitniški dnevi polni užitkov. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je odločila, da si jih privošči na vrhu Pohorja, natančneje na Ribniškem Pohorju. Razlogov za ta izbor je precej, kateri so glavni pa preberite v nadaljevanju.

Ribniško Pohorje za začetnike in tekmovalce

Do leta 2016 načrtujejo, da bi z dvema gondolama in eno sedežnico vsa tri smučišča povezali. Tako bi bilo na voljo 70 kilometrov prog.

Ribnica na Pohorju je idilična vasica sredi Ribniškega Pohorja. V neposredni bližini, na nadmorski višini 700 metrov se nahaja tudi smučišče, kjer je trenutno okrog 50 centimetrov naravnega in kompaktnega snega. Na njem lahko svoje smučarsko znanje pridobivajo in pilijo začetniki, hkrati pa se lahko na Ribniškem Pohorju pomerijo tudi tekmovalci, saj imajo eno najbolj strmih črnih prog pri nas.

»Na tem delu Pohorja se nahajata tudi smučišči Ribniška koča ter Kope. Do leta 2016 načrtujemo, da bi z dvema gondolama in eno sedežnico vsa tri smučišča povezali. Tako bi bilo na voljo 70 kilometrov prog, kar bi bilo primerljivo s smučarsko ponudbo v tujini,« je povedal Iztok Helbl, vodja smučišča Ribnica na Pohorju.

Gorski velnes vabi

Biosavna, finska, medena obloga, solni piling, masaže, počivalniki, dobra knjiga … ne, to niso sanje. To je gorski velnes Sitar v Ribnici na Pohorju.

Biosavna, finska, medena obloga, solni piling, masaže, počivalniki, dobra knjiga ... ne, to niso sanje. To je gorski velnes Sitar v Ribnici na Pohorju in vse tisto, kar je v njem mogoče doživeti. Dodati je treba še udobno namestitev, tudi po last minute cenah v apartmajski hiši Ribnica tik ob smučišču.

»Apartmaji so nekaj posebnega, saj so opremljeni s kaminom v dnevni sobi, in to v osrčju neokrnjene narave,« je razkrila Andreja Lužnik iz prodaje podjetja Vabo ter dodala, da vse podobno velja tudi za apartmaje na Kopah in tamkajšnji velnes center Luka.

Narejeno doma

V Ribnici na Pohorju se zdi, kot da se skoraj vsi poznajo. Kako tudi ne, saj je mnogo stalnih gostov. Ti so prišli prvič in se, ker se za vsakega gosta posebej maksimalno potrudijo, zdaj redno vračajo.

V restavraciji Ribnica goste razvajajo tudi s kulinaričnimi dobrotami. Posebna je denimo sladica tris žličnikov.

»Razvajamo jih tudi s kulinaričnimi dobrotami. V restavraciji Ribnica smo proti uporabi hrane iz vrečk, tako da je vse, kar damo na krožnik, tako ali drugače narejeno doma,« se je pohvalil vodja restavracije, Veno Vilar. In kaj kuhajo? Vsak dan lahko gostje izbirajo med sedmimi različnimi meniji, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa vabi samopostrežni topli bife. Izbor je širok: dve juhi, od 20 do 25 različnih toplih jedi, tudi za vegetarijance in ljubitelje morske hrane, šest solat in osem sladic. Posebna je denimo tris žličnikov: jogurtovega, malininega in čokoladnega. Za piko na i pa še krema gozdnih sadežev. Mmmmm, da se sline pocedijo!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Logo najdi.si

Kako do Ribniškega Pohorja?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 2. julij 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
četrtek, 14. junij 2018

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
četrtek, 7. junij 2018

Prva postaja ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija v akciji Naj kopališče so bile tokrat Terme Ptuj. Tam so v soboto odprli letno kopališče in ekipa je za vas preverila njihovo ponudbo. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

NAJ KOPALIŠČE: Na osvežitev v Terme Čatež

catez_poletje.jpg
sreda, 21. junij 2017

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vedno poskrbijo za pestro dogajanje in nova doživetja. Vas zanima, kaj bo novega letos?

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije