Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
jakec-4.jpg

Naj smučišče: Trije kralji - sončna stran Pohorja!

Datum: petek, 28. januar, 2011
Kot so člani ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« obljubili, so se v sobotnem dopoldnevu oglasili iz manjšega, a nadvse priljubljenega smučarskega centra. Dve progi različnih težavnosti, naraven sneg z dodatkom kompaktnega ter ugodne cene smučarskih vozovnic so najpogosteje omenjene prednosti Rekreacijsko turističnega centra Jakec Trije Kralji. O ostalih prednostih in novostih v zimi 2010/2011 pa v nadaljevanju.

Pol metra naravnega in kompaktnega snega, 20 centimetrov novo zapadlega snega in nizke temperature zaznamujejo pravo zimsko vzdušje v teh dneh na RTC Jakec Trije kralji.

Prava zima na Treh kraljih

 Sredi Pohorja in pohorskih gozdov, med Roglo in Arehom, 16 kilometrov nad Slovensko Bistrico se nahaja Rekreacijsko turistični center (RTC) Jakec Trije kralji. Pol metra naravnega in kompaktnega snega, 20 centimetrov novo zapadlega snega in nizke temperature zaznamujejo pravo zimsko vzdušje v teh dneh.

»Sezono smo začeli dobro, z veliko snega v začetku decembra. Potem je žal sledila odjuga in topli dnevi, zdaj pa računamo, da bo trenutna zimska idila trajala in trajala vse do konca marca,« je povedal Aleš Juhart iz RTC Jakec Trije kralji. V slednjem zatrjujejo, da je JV del Pohorja najbolj sončen, najbolj prijazen in sloh naj, naj. To je tudi razlog, da so Trije kralji nadvse priljubljeno zbirališče šol v naravi.

V penzionu lahko trenutno sprejmejo 100 gostov in te kapacitete so do konca marca skoraj povsem zasedene. V času zimskih počitnic konec februarja se še najde kakšna prosta postelja, ugodni pa so tudi vikend ter 5- in 7-dnevni paketi. Sicer pa so prednosti RTC Jakec Trije kralji med drugim urejena parkirna mesta, lahka dostopnost smučišča, cenovna ugodnost ter prijaznost.

V lani prenovljenih penzionskih sobah trenutno sprejmejo 100 gostov. V času zimskih počitnic se še najde kakšna prosta postelja, ugodni pa so tudi vikend ter 5- in 7-dnevni paketi.

Letos nov hotel

Pred letošnjo zimsko sezono so poponoma obnovili penzionske sobe, ki so zdaj zasijale v povsem novi podobi in imajo kategorijo treh oziroma štirih zvezdic. Hkrati pa se je na Treh kraljih začela gradnja hotela Jakec. V njem bo 140 postelj ter dodatne možnosti za zabavo in razvajanje: bowling, velnes s savnami in jakuzzijem, fitnes ter vinoteka. Odprtje hotela bo 3. decembra letos.

Več informacij na www.jakec-sp.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ


Logo najdi.si

Kako do Treh kraljev?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije