Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
cerkno.jpg

NAJ SMUČIŠČE: Zimska idila na SC Cerkno

Datum: petek, 27. januar, 2017

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija je prepričana, da je treba pozimi izkoristiti vsako priložnost za smučarske užitke, zato se je tudi pretekli vikend odpravila na bele strmine. Tokrat so preverili razmere na meji med Gorenjsko in severno Primorsko, SC Cerkno.

Idealne razmere na smučišču

Dve 6-sedežnici, dve 4-sedežnici, dve 2-sedežnici, dve vlečnici, trakovi za najmlajše, 70 hektarov smučarskih površin in 5 kilometrov tekaških prog. Tako lahko na kratko in v številkah opišemo smučarski center Cerkno. Razmere na smučišču so trenutno tako rekoč idealne, saj so pred kratkim dobili tudi novo pošiljko snega.

V koči na vrhu smučišča ponujajo pestro kulinarično ponudbo, ob njej pa je ob koncih tedna tudi pestro dogajanje.

Kot je ekipi zaupal Borut Pirih, je vreme trenutno idealno, saj temperature niso prenizke, sonček pa seveda zimsko idilo le še poudari.  »Konec lanskega leta smo v hotelu Cerkno odprli tudi čisto nove terme, ki ponujajo sprostitev po napornem smučarskem dnevu. Za hotelske goste so na voljo tudi paketi z ugodnejšo ceno vstopnic, tako da je razlogov za obisk več kot dovolj," je še povedal Pirih.

Smučišče obratuje vsak dan od 9:00 do 16:00, enako tudi snežni park, tekaška proga pa je trenutno le delno odprta, bo pa kmalu odprta v popolnosti.

Dodal je še, da zelo veliko delajo na varnosti na smučišču, da pa za to lahko pravzaprav  smučarji največ naredijo sami - s tem, da upoštevajo označbe na smučišču, upoštevajo 10 FIS pravil, ki so izobešena po vsem smučišču in s smučanjem v okviru svojih zmožnosti.

Veselo tudi ob smučišču

Borut Pirih je ekipi še zaupal, da znajo dobro poskrbeti tudi za utrujene in lačne smučarje. V koči na vrhu smučišča ponujajo pestro kulinarično ponudbo, ob njej pa je ob koncih tedna tudi pestro dogajanje.

»Zelo oblegan je tudi naš smučarski vrtec, kjer vsak vikend organiziramo smučarska tekmovanja za otroke s prav posebno podelitvijo priznanj. To otroke še prav posebej pritegne in z veseljem se vračajo k nam,« je še dodal Pirih.

 

Več informacij na: www.cerkno-resort.si

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

NAJ KOPALIŠČE: Na osvežitev v Terme Čatež

catez_poletje.jpg
sreda, 21. junij 2017

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vedno poskrbijo za pestro dogajanje in nova doživetja. Vas zanima, kaj bo novega letos?

Smučarski užitki na Soriški planini

Soriška planina - Kopija.JPG
sreda, 15. februar 2017

Ekipa oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tudi preteklo soboto odpravila novim smučarskim doživetjem naproti. Tokrat so obiskali smučarski center Soriška planina, kjer so  v teh dneh snežne razmere odlične, proge dobro pripravljene, razgledi pa kot vedno čudoviti. Prava zimska idila torej …

Celjska koča – snežna idila nad knežjim mestom

Celjska koča
četrtek, 2. februar 2017

Kljub temu, da prave pošiljke snega v letošnji zimi pravzaprav letos še nismo dobili, je na večini slovenskih smučišč snega dovolj za prijetno smuko. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tokrat odpravila preverit razmere na že več let najboljše slovensko smučišče v kategoriji manjših smučišč - Celjsko kočo.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska idila na SC Cerkno

cerkno.jpg
petek, 27. januar 2017

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija je prepričana, da je treba pozimi izkoristiti vsako priložnost za smučarske užitke, zato se je tudi pretekli vikend odpravila na bele strmine. Tokrat so preverili razmere na meji med Gorenjsko in severno Primorsko, SC Cerkno.

NAJ KOPALIŠČE: Letno kopališče Celje – mestno kopališče s pestro ponudbo

Letno koaplisce celje6.JPG
ponedeljek, 18. julij 2016

Kljub temu, da vremenska napoved ni bila ravno idealna, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« v soboto znova podala na pot, da bi bolje spoznala eno od slovenskih kopališč. Tokrat so se odpravili na Letno kopališče Celje, ki ponuja osvežitev za staro in mlado v neposredni bližini mestnega jedra.

NAJ KOPALIŠČE: Nora zabava v Termah Olimia

druzina_olimia.jpg
sreda, 6. julij 2016

Ker  so vremenoslovci napovedali vročo, s soncem obsijano soboto, so člani ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« stisnili glave in v en glas sklenili, da se odpravijo v Terme Olimia. Kopanje, plavanje, nore vožnje po toboganih, sonce, zabava...vse to jih je pričakalo v Aqualuni. Poleg tega pa tudi zanimivi sogovorniki, ki so izdali marsikaj zanimivega.

Naj kopališče: Kopanje z rimskim pridihom

GH Primus, Ptuj
torek, 21. junij 2016

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija že dober mesec pridno obiskuje slovenska kopališča in za vas preverja njihovo ponudbo. Še pred prvim poletnim dnem si je zaželela adrenalinskih vodnih užitkov, zato so se tokrat odpravili v Terme Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije