Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Terme Snovik

Naravni fitnes in nova trim steza v Termah Snovik

Datum: petek, 15. junij, 2012

Sobota je dan za marsikaj, zagotovo pa več kot dve desetletji tudi za radijska oglašanja ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«. Tudi minulo so vzeli pot pod noge,  natančneje, sedli so v Peugeotovega lepotca in se odpeljali v osrčje Tuhinjske doline vse do Term Snovik. Gre za ene mlajših, a zelo priljubljenih slovenskih term. Kaj vse ponujajo in kakšno poletje obljubljajo pa izveste v nadaljevanju.

Poletje v Termah Snovik

Vsi skupaj si želimo, da kakšne večje ohladitve ne bi bilo več in da bodo od zdaj temperature iz dneva v dan samo še višje. To pomeni, da bodo vedno bolj prav prišle osvežitve takšne in drugačne vrste. V Termah Snovik obljubljajo, da tudi v tem poletju ne bo manjkalo zabave, dobrega počutja, številnih prireditev. »Poskrbeli smo tudi za novosti. V naslednjih dneh bo svoj krst in odprtje doživel fitnes v naravi, ki bo eden redkih v Sloveniji. Več kot 10 naprav je narejenih iz ekoloških materialov, poleg tega pa ga dopolnjuje še nova trim steza okoli Term Snovik. Dolga je okrog 3 kilometre z višinsko razliko 100 metrov,« je o novostih v Termah Snovik povedal direktor, Matjaž Konda.

Uradno bodo bazene odprli 23. junija. Od 13. ure dalje se obeta zabava ob narodno zabavni glasbi, kulturnem programu, animaciji za odrasle in otroke. Kljub temu se je v njih v teh dneh že mogoče kopati.

Dober glas seže v deveto vas

Ta slovenski rek v primeru Term Snovik zagotovo drži, saj je udeležencev na tradicionalnem tekmovanju v pripravi jedi iz postrvi vsako leto več. 7. julija letos bo tekmovanje potekalo že 10-ič po vrsti. Postrvi pa sicer gurmanske užitke nudijo kar vse dni v letu. Posebnost, ki jo okusite samo v Termah Snovik je tuhinjska postrv pripravljena na deset različnih načinov. Julija in avgusta med drugim pripravljajo izbor za miss in mistra meseca ter konec avgusta še etnološko prireditev »Košnja – kako so se stvari odvijale v Tuhinjski dolini«. Slednjo pripravljajo v sodelovanju s Turističnim društvom Tuhinjska dolina, s katerim tudi sicer odlično sodelujejo. Letos so skupaj pripravili karto pohodnih poti, s katero lahko tako gostje Term Snovik kot tudi obiskovalci Tuhinjske doline lažje odkrivajo lepote neokrnjene narave. »Težko pričakovan pa je seveda začetek poletne sezone. Uradno bomo bazene odprli 23. junija. Od 13. ure dalje se obeta zabava ob narodno zabavni glasbi, kulturnem programu, animaciji za odrasle in otroke. Glavno pa bo kopanje v naših bazenih,« o uradnem odprju poletne sezone pravi Konda. Ker dober glas seže v deveto vas, pa obiskovalce ne le v notranjih 500 kvadratnih metrih vodnih površin, ampak tudi v zunanjih bazenih, pričakujejo že ta konec tedna, ko naj bi temperature zraka znova dosegle 30 stopinj celzija. Kljub temu, da bodo zunanje bazene uradno odprli 23. junija, se je v njih v teh dneh že mogoče kopati.

Več informacij dobite na FB profilu Term Snovik in na spletni strani www.terme-snovik.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

djs_vic.jpg

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije