Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže

Nedeljski Čarobni dan je v Arboretum tokrat privabil rekordno število obiskovalcev

Datum: torek, 30. avgust, 2011
Družabno humanitarna prireditev Čarobni dan je v nedeljo, 28. avgusta, v Arboretum Volčji Potok privabila rekordnih 18.000 obiskovalcev. Številne družine iz vse Slovenije so se v prekrasni in cvetoči Arboretum zgrinjale že zjutraj, še preden je ob 10. uri Godba iz Lukovice skupaj z maskotami poskrbela za slovesno otvoritev Čarobnega dne. Prirediteljem je tudi tokrat dobro služilo vreme, saj so bile temperature ravno pravšnje za tako velik in množični obisk tega prelepega parka.

Na zelenicah in skrivnih kotičkih neokrnjene narave je bilo v Arboretumu še posebej dobro poskrbljeno za otroke različnih starostnih skupin, saj je organizator zanje pripravil številne animacije na več kot 60 različnih ustvarjalnih in športnih delavnicah. V pravljičnih deželah so otroci lahko risali, barvali in kiparili, sestavljali kocke, izdelovali lutke in druge predmete, se zabavali na napihljivih igralih, se prebijali skozi labirint ali se vzpenjali po plezalni steni.

cms_object_id_25310Tudi Čarobni oder je bil v Arboretumu čaroben prav ves dan. Poleg znanih slovenskih pevk kot so Bilbi, Nuša Derenda, Brigita Šuler, Alenka Gotar, Martina Šraj in Nataša Madjar, sta nastopila še odlična harmonikaša Miha Debevec in Tomaž Rožanec, obiskovalce pa je navdušila tudi glasbeno-plesna šola Pustotnik.

Za vrhunec dneva so za enourni glasbeno-plesni spektakel z mladimi  plesalci iz Plesnega mesta fenomenalno poskrbeli Čuki in Ribič Pepe, ki so Čarobni dan izbrali za promocijo svoje nove plošče. 

Prvič je Čarobni dan gostil tudi gledališčnike. Mateja Pucko in Alenka Cilenšek iz SNG Maribor sta v Arboretumu uprizorili imenitno predstavo za otroke Čarovnica Hillary gre v opero, v kateri so otroci spoznavali glasbene note in libreto, operne arije in naloge dirigenta. Predstavo so tokrat na prostem predstavili že tretjič.

cms_object_id_25305Ob 14. uri je na oder stopil župan Občine Kamnik Marjan Šarec, ki je nagovoril udeležence in Barbari Novak, kreatorki Čarobnega dne, zatem pomagal razrezati tudi torto velikanko.

Med ostalimi so na Čarobnem odru čez dan nastopili še Leseni rogisti, plesna skupina Face iz Mengša, Sebastijan, plesna šola Miki in glasbeni šoli Gvido in Vox, zabavni Čarodej Toni in medved Čalapinko, Capoeira, otroški pevski zbor Marije Vere, Matevž Šavora, Nino in Katarina Mala ter Kind of art in Peter Januš, skupine nastopajočih pa so odplesale še zabavni Lumpi, Xobi in Lino ples. Za gimnastično atrakcijo so poskrbeli akrobati iz skupine Sokol Bežigrad iz Ljubljane, prireditev pa je poln energije znova povezoval Uroš Lavrič iz Zavoda Enostavno prijatelji.

Čarobni dnevi se odvijajo na najlepših kotičkih Slovenije in so v prvi vrsti namenjeni družinam, ki želijo aktivno preživeti svoj prosti čas, otroci pa lahko spoznavajo etnološke posebnosti krajev, se srečujejo s pomenom okoljevarstva, razvijajo svojo kreativnost ter se zabavajo ob plesu, glasbi in športu. Rdeča nit dogodka je dobrodelnost, saj družba Netvizija kot organizator s pomočjo Zveze prijateljev mladine,  pokroviteljev in partnerjev več kot 100 otrokom iz socialno šibkejšega okolja z vsakim dogodkom na ta način omogoči brezplačne obšolske dejavnosti skozi celo šolsko leto.

 

Splet: www.carobnidan.si

Foto: Žare Modlic

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 2. julij 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
četrtek, 14. junij 2018

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
četrtek, 7. junij 2018

Prva postaja ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija v akciji Naj kopališče so bile tokrat Terme Ptuj. Tam so v soboto odprli letno kopališče in ekipa je za vas preverila njihovo ponudbo. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

NAJ KOPALIŠČE: Na osvežitev v Terme Čatež

catez_poletje.jpg
sreda, 21. junij 2017

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vedno poskrbijo za pestro dogajanje in nova doživetja. Vas zanima, kaj bo novega letos?

Smučarski užitki na Soriški planini

Soriška planina - Kopija.JPG
sreda, 15. februar 2017

Ekipa oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tudi preteklo soboto odpravila novim smučarskim doživetjem naproti. Tokrat so obiskali smučarski center Soriška planina, kjer so  v teh dneh snežne razmere odlične, proge dobro pripravljene, razgledi pa kot vedno čudoviti. Prava zimska idila torej …

Celjska koča – snežna idila nad knežjim mestom

Celjska koča
četrtek, 2. februar 2017

Kljub temu, da prave pošiljke snega v letošnji zimi pravzaprav letos še nismo dobili, je na večini slovenskih smučišč snega dovolj za prijetno smuko. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tokrat odpravila preverit razmere na že več let najboljše slovensko smučišče v kategoriji manjših smučišč - Celjsko kočo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije