Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže

Nedeljski Čarobni dan je v Arboretum tokrat privabil rekordno število obiskovalcev

Datum: torek, 30. avgust, 2011
Družabno humanitarna prireditev Čarobni dan je v nedeljo, 28. avgusta, v Arboretum Volčji Potok privabila rekordnih 18.000 obiskovalcev. Številne družine iz vse Slovenije so se v prekrasni in cvetoči Arboretum zgrinjale že zjutraj, še preden je ob 10. uri Godba iz Lukovice skupaj z maskotami poskrbela za slovesno otvoritev Čarobnega dne. Prirediteljem je tudi tokrat dobro služilo vreme, saj so bile temperature ravno pravšnje za tako velik in množični obisk tega prelepega parka.

Na zelenicah in skrivnih kotičkih neokrnjene narave je bilo v Arboretumu še posebej dobro poskrbljeno za otroke različnih starostnih skupin, saj je organizator zanje pripravil številne animacije na več kot 60 različnih ustvarjalnih in športnih delavnicah. V pravljičnih deželah so otroci lahko risali, barvali in kiparili, sestavljali kocke, izdelovali lutke in druge predmete, se zabavali na napihljivih igralih, se prebijali skozi labirint ali se vzpenjali po plezalni steni.

cms_object_id_25310Tudi Čarobni oder je bil v Arboretumu čaroben prav ves dan. Poleg znanih slovenskih pevk kot so Bilbi, Nuša Derenda, Brigita Šuler, Alenka Gotar, Martina Šraj in Nataša Madjar, sta nastopila še odlična harmonikaša Miha Debevec in Tomaž Rožanec, obiskovalce pa je navdušila tudi glasbeno-plesna šola Pustotnik.

Za vrhunec dneva so za enourni glasbeno-plesni spektakel z mladimi  plesalci iz Plesnega mesta fenomenalno poskrbeli Čuki in Ribič Pepe, ki so Čarobni dan izbrali za promocijo svoje nove plošče. 

Prvič je Čarobni dan gostil tudi gledališčnike. Mateja Pucko in Alenka Cilenšek iz SNG Maribor sta v Arboretumu uprizorili imenitno predstavo za otroke Čarovnica Hillary gre v opero, v kateri so otroci spoznavali glasbene note in libreto, operne arije in naloge dirigenta. Predstavo so tokrat na prostem predstavili že tretjič.

cms_object_id_25305Ob 14. uri je na oder stopil župan Občine Kamnik Marjan Šarec, ki je nagovoril udeležence in Barbari Novak, kreatorki Čarobnega dne, zatem pomagal razrezati tudi torto velikanko.

Med ostalimi so na Čarobnem odru čez dan nastopili še Leseni rogisti, plesna skupina Face iz Mengša, Sebastijan, plesna šola Miki in glasbeni šoli Gvido in Vox, zabavni Čarodej Toni in medved Čalapinko, Capoeira, otroški pevski zbor Marije Vere, Matevž Šavora, Nino in Katarina Mala ter Kind of art in Peter Januš, skupine nastopajočih pa so odplesale še zabavni Lumpi, Xobi in Lino ples. Za gimnastično atrakcijo so poskrbeli akrobati iz skupine Sokol Bežigrad iz Ljubljane, prireditev pa je poln energije znova povezoval Uroš Lavrič iz Zavoda Enostavno prijatelji.

Čarobni dnevi se odvijajo na najlepših kotičkih Slovenije in so v prvi vrsti namenjeni družinam, ki želijo aktivno preživeti svoj prosti čas, otroci pa lahko spoznavajo etnološke posebnosti krajev, se srečujejo s pomenom okoljevarstva, razvijajo svojo kreativnost ter se zabavajo ob plesu, glasbi in športu. Rdeča nit dogodka je dobrodelnost, saj družba Netvizija kot organizator s pomočjo Zveze prijateljev mladine,  pokroviteljev in partnerjev več kot 100 otrokom iz socialno šibkejšega okolja z vsakim dogodkom na ta način omogoči brezplačne obšolske dejavnosti skozi celo šolsko leto.

 

Splet: www.carobnidan.si

Foto: Žare Modlic

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije