Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže

Nove zgodbe Arboretuma Volčji Potok

Datum: petek, 18. maj, 2012

Čeprav je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« še ne dolgo nazaj uživala v prebujajoči se naravi in prvih pomladnih cvetovih Arboretuma Volčji Potok, je slika sredi maja popolnoma drugačna. Človek kar ne more verjeti, kako drugače se narava obarva in zaživi v zgolj nekaj kratkih tednih. S čim arboretum navdušuje v teh dneh razkrivamo v naslednjih vrsticah.

Zgodba rododendronov in okrasnih čebul

Sonce in dež ter višje temperature so naredili svoje. Drevesa v Arboretumu Volčji Potok so se že lepo odela v zelene liste in kot takšna nudijo prijetno senco. »Zgodbe pri nas se vedno znova dogajajo in prepletajo,« pravi Melita Miš Strgar, pomočnica direktorja Arboretuma Volčji Potok in dodaja, da je zgodba o letošnjih tulipanih že končana, nastaja pa zgodba rododendronov, ki že cvetijo in katere je že mogoče poduhati v angleškem parku in v novih nasadih. V teh majskih dneh cveti tudi okrog 10.000 okrasnih čebul – elegantnih cvetlic na meter visokih steblih, na koncu katerih je cvet v obliki žogice od belih do vijolično modrih barvnih odtenkov. Te čebule so, kot pravijo v arboretumu, nekaj posebnega in ne ravno pogosto na ogled.

Do 25. junija še vedno navdušujejo pošastno velike žuželke in velikani morja, eden najbolj zasedenih delov parka pa sta seveda otroško igrišče ter odlično založen vrtni center.

Sicer pa do 25. junija še vedno navdušujejo pošastno velike žuželke in velikani morja, eden najbolj zasedenih delov parka pa sta seveda otroško igrišče ter odlično založen vrtni center.

Izlegel se je prvi tropski metulj

Tropski metulji obiskovalce prevzamejo s svojo barvitostjo, s srkanjem soka grenivk in poležavanjem na dišečih cvetlicah v steklenjaku s tropskim podnebjem. Zanimivo je, da se lahko v Volčjem Potoku med letečimi metulji prosto sprehajamo ter pri tem morda celo opazimo veselo frfotajočega prvega tropskega metulja, ki se je izlegel v arboretumu. V slednjem se je sicer mogoče lotiti še ene prav posebne raziskovalne naloge – izkopavanja fosilov. »Gre za nov interaktivni pripomoček, ki je namenjen predvsem otrokom, da se podajo na pot zgodovine zemlje ter v mivki odkrivajo različne fosile,« je povedala Sandra Zidar, animatorka v Arboretumu Volčji Potok.

Zidarjeva je povabila še na otroške delavnice ter na različne sprostitvene aktivnosti. Ob sobotah namreč poteka tečaj nordijske hoje, ob petkih pilates v naravi, ob sobotah vadba plesno borilne capoeire, pa tudi joga in ples. Nekaj posebnega so tudi čajanke ter koncerti v živo. »Že prav kmalu, 8. junija v naš arboretum prihaja zasedba Terrafolk s posebnimi gosti. Koncert se bo začel ob 20.30 uri, novost pa je, da bomo park za obiskovalce odprli že ob 18. uri. V sodelovanju z Ekologi brez meja namreč pripravljamo delavnice z ekološko vsebino,« je še povedala Sandra Zidar.

Več o dogodkih v Arboretumu Volčji Potok razkriva spletni prireditvenik, ki ga najdete na spletni strani www.arboretum.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije