Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
fl1-640x480.jpg

Novi vrhunci 59. Festivala Ljubljana

Datum: torek, 23. avgust, 2011
Poletje ima svoj čar tudi v mestih. Ljudje posedajo na prostem, večeri so kot nalašč za druženja in obisk kulturnih ter drugih prireditev. Mesta živijo. To velja tudi za našo prestolnico. Dogajanje v njej je v tem poletju že 59. leto zapored zaznamovalo tudi festivalsko dogajanje Festivala Ljubljana. Slednji se bo končal 7. septembra, zato na tem mestu razkrivamo, kaj se še obeta in česa nikakor ne gre zamuditi.

Poslastice za ljubitelje mjuzikla, opere in baleta

Zagotovo ne gre zamuditi ene od štirih predstav musicla Hair od 22. do 25. avgusta v ljubljanskih Križankah.

59. otvoritev Festivala Ljubljana je bila veličastna in nekaj posebnega. To se je nato nadaljevalo tudi do danes in se še bo vse do 7. septembra. Skoraj 40 vrhunskih prireditev z umetniki z vsega sveta se bo nabralo v tem času. Zagotovo ne gre zamuditi ene od štirih predstav mjuzikla Hair od 22. do 25. avgusta v ljubljanskih Križankah.

»Mjuzikl Hair bomo tokrat videli v izvedbi londonske zasedbe. Znameniti musical iz 60-ih let prejšnjega stoletja je zgodba o skupini prijateljev, ki govorijo in pojejo, da bi proslavili ljubezen, življenje in svobodo,« je o ljubezenskem rock mjuziklu povedala Veronika Brvar, vodja programske službe Festivala Ljubljana.

Festivalsko dogajanje se bo nato preselilo na oder Cankarjevega doma, kjer bosta na ogled dve baletni predstavi z izvrstnimi ruskimi plesalci. 29. avgusta bo tako na sporedu balet Onjegini, dan kasneje pa Don Kihot ali Fantazije norca. 5. septembra bodo na svoj račun prišli ljubitelji opernih arij. Odpel jih bo Pavarottijev naslednik, tenorist Joseph Calleja s posebno gostjo, sopranistko Alyson Cambridge. Na ogled bosta še dve operi, in sicer Verdijeva Ottelo ter Halevyjeva Judinja. Na zadnji avgustovski večer pa bo v Križankah gala koncert ob 60.letnici Slovenskega okteta.

Praznik pesmi

Ob visokem jubileju Slovenskega okteta se obeta zanimiv večer s slovensko ljudsko pesmijo v prvem delu in v drugem s skladbami iz zadnje plošče »Kaktus«.

Slovenski oktet deluje že šest desetletij in prav toliko časa bogati ter plemeniti slovensko vokalno sceno.

»Ob visokem jubileju se obeta zanimiv večer s slovensko ljudsko pesmijo v prvem delu in v drugem s skladbami iz zadnje plošče »Kaktus«,« je pred gala koncertom povedal Jože Vidic, umetniški vodja Slovenskega okteta ter dodal, da se običajno na koncertu »rodi« mogočna energija med nastopajočimi in publiko. Tudi tokrat računajo, da ne bo drugače. Koncert, katerega častni pokrovitelj je predsednik države, dr. Danilo Turk, bo pravi praznik pesmi.

Vstopnice za dogodke v okviru Festivala Ljubljana so po ugodnejših cenah na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in na Petrolovih bencinskih servisih.

Več o festivalskem dogajanju lahko preberete na www.ljubljanafestival.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije