Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
lasko-1.png

Ob obisku Thermane Laško pokukajte tudi čez rob bazena

Datum: četrtek, 28. junij, 2012

Bila je sobota, začetek podaljšanega vikenda, in prvo počitniško jutro. Bi si lahko želeli še kaj lepšega? Ja, morda obisk katerega od kopališč, ogled zanimive prireditve, hojo v gorah ali odkrivanje novih krajev. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je bila na prvo poletno soboto do zgodnjega popoldneva delovna v Laškem. Poskrbeli so tako za osvežitev kot za širjenje obzorij.

Letošnji paket poletja so poimenovali »Eko Thermanino poletje«. Njegova posebnost je bivanje za dan več kot je potrebno plačati.

Programi pisani na kožo družin

Ponudba Thermane Laško je zagotovo pravi izbor za družinsko preživljanje prostih dni. Običajno, sicer že zelo bogato ponudbo, v poletnih dneh dopolnjujejo še zanimivi animacijski programi za staro in mlado. Seveda pa brez osvežitve v bazenih ne gre. »Pri nas so vodne dogodivščine na voljo ob vsaki vremenski priliki oziroma nepriliki. Ob nekoliko slabšem vremenu se je mogoče osvežiti v valovalnem bazenu in otroškem bazenu pod stekleno kupolo, ko pripeka sonce pa poleg naštetih vabijo še zunanji bazeni in tobogani,« je o ponudbi Thermane Laško povedala Mojca Korpar iz Thermane Laško in v isti sapi dodala, da so v Laškem počitnice zanimive tudi za goste, ki radi pokukajo čez rob bazena in odkrivajo tudi lepote kraja, njegove naravne in kulturne znamenitosti. Letošnji paket poletja so poimenovali »Eko Thermanino poletje«. Njegova posebnost je bivanje za dan več kot je potrebno plačati. Poleg tega otroci do petega leta bivajo brezplačno, vsi družinski člani pa se lahko prepustijo adrenalinskem spuščanju z bob kartom na sankališču na Celjski koči.

Ponudbo preverite na www.thermana.si!

 

Kmalu nov ayerveda center

O wellnessu bistveno več govorimo takrat, ko je hladneje. Kljub temu pa ga tisti pravi zagovorniki živijo skozi vse leto. Wellness je namreč način življenja. In tako kot je življenje polno novosti in novih preizkušenj, tako tudi v Laškem v wellness centru poskrbijo, da je vedno nekaj novega. Medtem ko so še aktualni pivovski tretmaji, ti so sicer tesno povezani s tradicijo kraja in so plod domačih maserjev ter fizioterapevtov, že napovedujejo novo novost. Bliža se namreč odprje ayurveda centra. Poleg tega pa za svoje goste pripravljajo predavanja o zdravem načinu življenja ter učenje nordijske hoje.

 

Na seznamu turističnih znamenitosti so na prvih mestih zagotovo: kartuzija Jurklošter v Jurkloštru, Aškerčeva domačija z muzejem na Senožetih, čebelarska tradicija in pivovarna.

Na laškem koncu v stiku z naravo

Zgodovino Laškega je po prihodu železnice zaznamovalo pivovarstvo in zdraviliški turizem. Brez tega še danes ne bi šlo. Gre skorajda za zaščitna znaka Laškega. Vendar pa je omenjenima mogoče dodati še marsikaj. Kot pravi Metka Mavri iz STIK-a Laško, so ogleda vredne številne naravne znamenitosti. Vabijo tudi kolesarske in pohodniške poti. Povsem svoj čar pa ima podeželje s pristno domačo kulinariko in čisto pravim, prvinskim stikom z naravo. Na seznamu turističnih znamenitosti so na prvih mestih zagotovo: kartuzija Jurklošter v Jurkloštru, Aškerčeva domačija z muzejem na Senožetih, čebelarska tradicija in pivovarna, katero si je mogoče ogledati ter se na lastne oči prepričati, kako se vari pivo. Na omenjenem seznamu pa je ključna tudi ena največjih turističnih prireditev pri nas. To je Pivo-Cvetje. Letos bo od 12. do 15. julija potekala že 48-ič po vrsti. Kaj se obeta lahko preverite na www.pivocvetje.com!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

djs_vic.jpg

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 2. julij 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
četrtek, 14. junij 2018

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
četrtek, 7. junij 2018

Prva postaja ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija v akciji Naj kopališče so bile tokrat Terme Ptuj. Tam so v soboto odprli letno kopališče in ekipa je za vas preverila njihovo ponudbo. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

NAJ KOPALIŠČE: Na osvežitev v Terme Čatež

catez_poletje.jpg
sreda, 21. junij 2017

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vedno poskrbijo za pestro dogajanje in nova doživetja. Vas zanima, kaj bo novega letos?

Smučarski užitki na Soriški planini

Soriška planina - Kopija.JPG
sreda, 15. februar 2017

Ekipa oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tudi preteklo soboto odpravila novim smučarskim doživetjem naproti. Tokrat so obiskali smučarski center Soriška planina, kjer so  v teh dneh snežne razmere odlične, proge dobro pripravljene, razgledi pa kot vedno čudoviti. Prava zimska idila torej …

Celjska koča – snežna idila nad knežjim mestom

Celjska koča
četrtek, 2. februar 2017

Kljub temu, da prave pošiljke snega v letošnji zimi pravzaprav letos še nismo dobili, je na večini slovenskih smučišč snega dovolj za prijetno smuko. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tokrat odpravila preverit razmere na že več let najboljše slovensko smučišče v kategoriji manjših smučišč - Celjsko kočo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije