Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
lasko-1.png

Ob obisku Thermane Laško pokukajte tudi čez rob bazena

Datum: četrtek, 28. junij, 2012

Bila je sobota, začetek podaljšanega vikenda, in prvo počitniško jutro. Bi si lahko želeli še kaj lepšega? Ja, morda obisk katerega od kopališč, ogled zanimive prireditve, hojo v gorah ali odkrivanje novih krajev. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je bila na prvo poletno soboto do zgodnjega popoldneva delovna v Laškem. Poskrbeli so tako za osvežitev kot za širjenje obzorij.

Letošnji paket poletja so poimenovali »Eko Thermanino poletje«. Njegova posebnost je bivanje za dan več kot je potrebno plačati.

Programi pisani na kožo družin

Ponudba Thermane Laško je zagotovo pravi izbor za družinsko preživljanje prostih dni. Običajno, sicer že zelo bogato ponudbo, v poletnih dneh dopolnjujejo še zanimivi animacijski programi za staro in mlado. Seveda pa brez osvežitve v bazenih ne gre. »Pri nas so vodne dogodivščine na voljo ob vsaki vremenski priliki oziroma nepriliki. Ob nekoliko slabšem vremenu se je mogoče osvežiti v valovalnem bazenu in otroškem bazenu pod stekleno kupolo, ko pripeka sonce pa poleg naštetih vabijo še zunanji bazeni in tobogani,« je o ponudbi Thermane Laško povedala Mojca Korpar iz Thermane Laško in v isti sapi dodala, da so v Laškem počitnice zanimive tudi za goste, ki radi pokukajo čez rob bazena in odkrivajo tudi lepote kraja, njegove naravne in kulturne znamenitosti. Letošnji paket poletja so poimenovali »Eko Thermanino poletje«. Njegova posebnost je bivanje za dan več kot je potrebno plačati. Poleg tega otroci do petega leta bivajo brezplačno, vsi družinski člani pa se lahko prepustijo adrenalinskem spuščanju z bob kartom na sankališču na Celjski koči.

Ponudbo preverite na www.thermana.si!

 

Kmalu nov ayerveda center

O wellnessu bistveno več govorimo takrat, ko je hladneje. Kljub temu pa ga tisti pravi zagovorniki živijo skozi vse leto. Wellness je namreč način življenja. In tako kot je življenje polno novosti in novih preizkušenj, tako tudi v Laškem v wellness centru poskrbijo, da je vedno nekaj novega. Medtem ko so še aktualni pivovski tretmaji, ti so sicer tesno povezani s tradicijo kraja in so plod domačih maserjev ter fizioterapevtov, že napovedujejo novo novost. Bliža se namreč odprje ayurveda centra. Poleg tega pa za svoje goste pripravljajo predavanja o zdravem načinu življenja ter učenje nordijske hoje.

 

Na seznamu turističnih znamenitosti so na prvih mestih zagotovo: kartuzija Jurklošter v Jurkloštru, Aškerčeva domačija z muzejem na Senožetih, čebelarska tradicija in pivovarna.

Na laškem koncu v stiku z naravo

Zgodovino Laškega je po prihodu železnice zaznamovalo pivovarstvo in zdraviliški turizem. Brez tega še danes ne bi šlo. Gre skorajda za zaščitna znaka Laškega. Vendar pa je omenjenima mogoče dodati še marsikaj. Kot pravi Metka Mavri iz STIK-a Laško, so ogleda vredne številne naravne znamenitosti. Vabijo tudi kolesarske in pohodniške poti. Povsem svoj čar pa ima podeželje s pristno domačo kulinariko in čisto pravim, prvinskim stikom z naravo. Na seznamu turističnih znamenitosti so na prvih mestih zagotovo: kartuzija Jurklošter v Jurkloštru, Aškerčeva domačija z muzejem na Senožetih, čebelarska tradicija in pivovarna, katero si je mogoče ogledati ter se na lastne oči prepričati, kako se vari pivo. Na omenjenem seznamu pa je ključna tudi ena največjih turističnih prireditev pri nas. To je Pivo-Cvetje. Letos bo od 12. do 15. julija potekala že 48-ič po vrsti. Kaj se obeta lahko preverite na www.pivocvetje.com!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

djs_vic.jpg

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije