Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Terme Ptuj

Obeta se pestro poletje v Termah Ptuj

Datum: torek, 7. maj, 2013

Na prvo majsko soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila v najstarejše slovensko mesto, Ptuj. Blagodejne učinke tamkajšnje termalne vode so poznali že stari Rimljani, danes pa Terme Ptuj ponujajo še mnogo več. S pestro, raznoliko in kakovostno ponudbo vsakič znova poskrbijo, da se gostje k njim radi vračajo.

Odprte tudi zunanje površine

Letos so še posebno velik poudarek dali organizaciji plavalnih tečajev, ki bodo tudi zelo bogato vsebinsko obarvani. Ob plavanju se bodo tako otroci lahko naučili še cirkuških spretnosti, raznih iger, sodelovali bodo na eko delavnicah, …

Tik pred prvomajskimi prazniki namreč tam odprejo zunanji del termalne riviere, ki poleg olimpijskega bazena za bolj resne plavalce, nudi tudi številne tobogane in druge atrakcije za tiste zabave željne. Kot je ekipi povedal Gorazd Bedenčič, svetovalec uprave Sava turizem, bo letošnje poletje pri njih še posebej veselo, saj se obetajo številni koncerti (Kingston, Tabu, Modrijani, Rock Partyzani,…), pripravili bodo Dneve komedij, ter vsakodnevno poskrbeli za raznovrstne animacije.

»Letos smo še posebno velik poudarek dali organizaciji plavalnih tečajev, ki bodo tudi zelo bogato vsebinsko obarvani. Ob plavanju se bodo tako otroci lahko naučili še cirkuških spretnosti, raznih iger, sodelovali bodo na eko delavnicah, … Res si želimo, da bi otrokom ponudili nepozabno dogodivščino, ki bi jo prihodnje leto z veseljem ponovili,« je dodal Benedečič.

Številne možnosti nastanitve in pester animacijski program

Ljudje so različni in v Termah Ptuj skušajo ustreči  vsem, zato ponujajo več različnih vrst nastanitve. Prenočite lahko v hotelu, apartmajih, bungalovih, mobilnih hišicah, ali kampu, prav posebno doživetje pa je Vinska vas, kjer lahko prenočite v čisto pravem vinskem sodu.

Prenočite lahko v hotelu, apartmajih, bungalovih, mobilnih hišicah, ali kampu, prav posebno doživetje pa je Vinska vas, kjer lahko prenočite v čisto pravem vinskem sodu.

»Gostom, ki se za to možnost odločijo, ponudimo tudi možnost zajtrka v postelji, kar doživetje naredi še bolj romantično,« nam je še zaupal Benedečič, ki zagotavlja, da pri njih znajo poskrbeti za goste ter jih razvajati na vsakem koraku.

Monika Klinc, vodja animacije, je ekipi povedala, da že v teh dneh pripravljajo pester animacijski program – tako v vodi, kot zunaj nje. »Udeležite se lahko številnih aktivnosti – npr. aqua zumbe, aqua aerobike, se preizkusite v badmintonu, malem nogometu ali odbojki na mivki. Za otroke pa smo pripravili 3-urno varstvo z animacijo,« je še dodala.

 

Več na www.sava-hotels-resorts.com/sl/ptuj!

 

Glasuj za Naj kopališče 2013 tukaj!

Oglejte si TV reportažo:

Prikaži zemljevide, video posnetke in druge medije
Z aktivacijo prikaza predmeta se bodo na vaš računalnik naložili piškotki ponudnikov teh storitev, ki se lahko uporabljajo tudi za sledenje.

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije