Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
celjska_koca2.jpg

Odlična smuka na Celjski koči

Datum: torek, 11. februar, 2014

V dneh, ko je zima res pokazala svoje zobe, se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila preverit razmere na že več let najboljše slovensko smučišče v kategoriji manjših smučišč, Celjsko kočo. Gre praktično za mestno smučišče, saj je od centra Celja oddaljeno slabih 20 minut.

Malo smučišče z veliko ponudbo

Smučišče se nahaja na 634 metrih nadmorske višine in ponuja čudovit pogled na Savinjsko dolino. Kot je ekipi zaupala Maja Voglar, predstavnica podjetja ZPO Celje, smučišče spada med mala smučišča, smučarji pa imajo na voljo otroški poligon in dve vlečnici. »Kljub temu, da smo majhno smučišče, imamo vse, kar imajo veliki – tudi različne šole smučanja, kjer se prvih zavojev na snegu učijo tako odrasli, kot tudi otroci,« je še dodala Voglarjeva.

Za prihajajoče dni so pripravili cenovno zelo ugodne Zimske BOOM pakete. To so 3 ali 5 dnevni paketi, na bazi polpenziona z vključeno smučarsko karto.

Trenutno smučišče čez vikend smučišče obratuje cel dan; od 9:00 do 21:00 ure in to v celoti. Kot je povedala Voglarjeva, se bodo maksimalno potrudili, da bo smučišče odprto čim dlje, zagotovo pa bo obratovalo za nočno smuko. Vse aktualne informacije o obratovanju smučišča lahko najdete na spletni strani www.celjska-koca.si.

Ugodni BOOM paketi

Celjska koča ni samo smučišče, ponuja zabavo, šport in pustolovščine v vseh letnih časih. Kot je ekipi povedala Nina Skale, vodja Celjske koče, nudijo športno zabavo v sožitju z naravo. Priljubljena je tudi restavracija, kjer lahko poskusite številne specialitete ali pa se le pogrejete ob kaminu. V hotelu je na voljo 74 ležišč, v sklopu 17-ih dvoposteljnih sob, enega apartmaja za družine in skupinskih ležišč.

»Za prihajajoče dni smo pripravili cenovno zelo ugodne Zimske BOOM pakete. To so 3 ali 5 dnevni paketi na bazi polpenziona z vključeno smučarsko karto. Namenjeni so predvsem družinam z majhnimi otroki, ki se šele učijo prvih smučarskih zavojev. Ti imajo na Celjski koči odlično priložnost, saj imamo otroški poligon dolžine kar 60 metrov, ki je odličen za učenje,« je še dodala.

Prav posebno ponudbo so pripravili za prihodnji Valentinov vikend, ko bodo ob rezervaciji romantične večerje v dvoje (v soboto, 15. februarja) vse zaljubljence obdarili z 3-urno nočno smuko.

 

Glasuj za Naj smučišče 2013/14!

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije