Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
kg.jpg

Pestro dogajanje v Kranjski Gori

Datum: četrtek, 19. december, 2013

Tisti, ki redno spremljate aktivnosti ekipe »Dobro jutro, Slovenija«, dobro veste, da se zelo rada odpravi v Kranjsko Goro. Tokrat jih je zanimalo predvsem tamkajšnje dogajanje v veselem decembru ter seveda vse, kar se nanaša na smučarijo.  

Na zanimive prireditve in v ledeni park

Poleg zanimivih prireditev in smučarije velja Kranjsko Goro obiskati tudi zaradi ledenega parka, ki je edinstven v tem delu Evrope.

Naravnega snega sicer trenutno ni, so pa zimske razmere omogočile pripravo prog, tako da so smučišča pričela z obratovanjem že v začetku decembra. Sicer pa je, po zagotovilu Blaža Vebra iz LTO Kranjska Gora, poleg smučanja v Kranjski Gori mogoče početi še številne druge stvari. »Ta konec tedna bodo na svoj račun prišli najmlajši, saj si bodo lahko ogledali lutkovno predstavo, nato pa jih bo obiskal Božiček. V nedeljo prvič pripravljamo prireditev Kranjska Gora se predstavi, kjer si bodo obiskovalci lahko v pol ure na edinstven način ogledali turistično ponudbo Kranjske Gore. Poskrbljeno bo tudi za dobro hrano in pijačo, ter seveda dobro glasbo. Sicer pa se bo do novega leta v celotni Zgornjesavski dolini dogajalo kar nekaj zanimivih stvari. Izpostavil bi žive jaslice v ledu »Kraljestvo ledu«, ki jih že dvanajsto leto zapored pripravljajo v soteski Mlačca v Mojstrani. Letos si jih boste lahko ogledali od 25. do 30. decembra in v novem letu 1., 3. in 4. januarja ob 16:00, 17:00 ali 18:00 uri. Organizirali bomo tudi kar nekaj novoletnih koncertov, številna smučarska tekmovanja, obiskal nas bo  tudi Dedek mraz, najdaljšo noč pa bomo preživeli v družbi skupine Harmonknrol«.

Poleg zanimivih prireditev in smučarije velja Kranjsko Goro obiskati tudi zaradi ledenega parka, ki je edinstven v tem delu Evrope. »Park letos gostimo prvič. Gre za postavitev ledenih skluptur v šotoru na velikosti 200m2 pri temperaturi -10 stopinj, kjer so umetniki izklesali pot med 32 tonami ledu. V sklopu parka je postavljena tudi ledena delavnica, tako da si lahko v živo ogledate, kako izdelava ledenih skulptur poteka,« je še dodal Veber.

Na voljo so tudi različni smučarski paketi – zelo zanimiv je paket, kjer omogočajo smučanje v treh deželah; Sloveniji, Italiji in Avstriji.

Več na www.kranjska-gora.si!

Pestra ponudba paketov

Glede na zgoraj našteto, se boste strinjali, da je en dan za obisk Kranjske Gore premalo. Zato so v hotelih Hit Alpinee  pripravili vrsto paketov za vse okuse. Kot je ekipi povedala Polona Bačnar iz omenjenega podjetja, imajo hoteli animacijsko službo, kjer poskrbijo, da gostom ni dolgčas. V Božični paket so npr. poleg številnih drugih aktivnosti vključili  tudi ogled živih jaslic v Mojstrani. »Na voljo so tudi različni smučarski paketi – izpostavila bi morda paket, kjer omogočamo smučanje v treh deželah; Sloveniji, Italiji in Avstriji,« je še dodala Bačnarjeva.

Po smučanju se gostje radi sproščajo v wellness centrih. »V naših hotelih imamo kar 4 večje centre, kjer ponujamo od bazenskih kompleksov, do savn in masaž. Za vse, ki bi svojim dragim želeli podariti razvajanje, smo pripravili tudi darilne bone,« je ekipi še zaupala Bačnarjeva.

Več na www.hitholidays-kg.si!

 

Glasuj za Naj smučišče 2013/14!

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije