Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
izola_panorama.jpg

Pestro in aktivno poletje v Izoli

Datum: torek, 8. maj, 2012

Sončni dnevi in toplo vreme je ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« takoj usmerilo proti slovenskim kopališčem. Potem ko so že obiskali Ptuj, so sledili kažipotom proti obali in pristali v vselej privlačni Izoli. Tam seveda diši po morju, po ribicah in mediteranskih rastlinah. Ni skrivnost, da ima ekipa omenjene radijske oddaje Izolo preprosto rada. Z velikim veseljem so tako preverili, kaj vse se in se še bo v tem obalnem mestu dogajalo do konca poletne sezone.

Dogodkov kot morje veliko

Da so v Izoli prijazni ljudje in da se vsi skupaj trudijo delati v dobro in korist mesta dokazuje tako celovita ponudba kot številni dogodki in prireditve v okviru te. V Izoli je bilo v času prvomajskih praznikov že nadvse živahno. Ta utrip se bo v nadaljevanju meseca samo še stopnjeval, vse do poletnega vrhunca.

Po besedah Tine Puhar iz Turistične zveze Izola bo 12. maja v Izoli atraktiven štart regate Marinada. 26. maja se bo z Bepijevo fešto uradno začela poletna turistična sezona. Zaznamoval jo bo kulturni program, igre naših staršev in koncert Slavka Ivančiča ter Solinarjev. 30. maja pa se bo začel Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola cinema. Tudi junija ne bo v Izoli nič manj pestro. Praznik oljk, vina in rib bo navduševal 8. in 9. junija, od 1. do 6. julija bo Izola gostila zdaj že tradicionalni 20. rokometni festival Eurofest, od 21. do 28. julija pa se bo zgodil še Oboa – fagot festival. Poletja v Izoli ne bi bilo brez Ribiškega praznika (potekal bo 17. in 18. avgusta) ter brez nedeljskih jutranjih in večernih koncertov pihalnih godb.

26. maja se bo z Bepijevo fešto uradno začela poletna turistična sezona. Zaznamoval jo bo kulturni program, igre naših staršev in koncert Slavka Ivančiča ter Solinarjev.

Podrobnosti o prireditvah in Izoli najdete na www.izola.eu!

Simonov zaliv – zaliv za družine

Hotelsko naselje v Simonovem zalivu se nahaja v objemu bujnega mediteranskega rastlinja. Je kraj, ki je ribiškemu značaju Izole dodal novo značilnost – ugodnost bivanja in zabave v sožitju z bogato zgodovino in prijaznimi ljudmi. Resort sestavljajo: dva hotela in dve depandansi, v katerih je skupaj 700 ležišč.

»V San Simon resortu izpostavljamo predvsem pestre programe za družine, za seniorje ter vse ostale, ki si želijo sproščenih počitnic,« je povedala Sanela Kadič iz San Simon resorta ter dodala, da so že uveljavljene poletne pakete zdaj ponudili tudi v skrajšanih verzijah (od dve nočitev dalje) ter še vedno z brezplačnim bivanjem za otroke do 12. leta. Paketi vključujejo: animacijo za staro in mlado, jutranjo telovadbo, kopanje v bazenu, uporabo koles, pohodnih palic, degustacijo oljčnega olja. Za piko na i pa si je mogoče privoščiti še različna wellness razvajanja. Seveda pa so v Simonovem zalivu že pripravljeni tudi na poletje, na vroča meseca julij in avgust. Nekaj mest, kot pravijo, je še prostih. Treba pa je pohiteti, saj za družine nudijo veliko ugodnost – to je brezplačno bivanje tudi za dva otroka stara do 12 let.

V Delfinu 3-milijonta nočitev

Hotel, ki se lahko ponaša z  največjim odstotkom zasedenosti nočitvenih kapacitet je izolski hotel Delfin. Branko Simonovič, direktor omenjenega hotela je po praznovanju 30. obletnice, ko jih je obiskal tudi slovenski predsednik, potrdil dosedanje odlične podatke o zasedenosti hotelskih kapacitet. V treh desetletjih je bila njihova povprečna zasedenost vselej visokih 90 odstotkov. Že marca letos pa so zabeležili 3-milijonto nočitev. »Že res, da v naš hotel 365 dni na leto v večini prihajajo upokojenci, je pa res, da je vse več tudi družin. Notranji in zunanji bazen, sprostitveni center, izleti, rekreacija, zabava, literarni, plesni in glasbeni večeri ter druga animacija so razlog, da je pri nas vselej pestro in aktivno. Primerno torej za vse goste,« je še povedal Simonovič.

Soba na mandraču ali v manjšem družinskem hotelu

Poletja v Izoli ne bi bilo brez Ribiškega praznika (potekal bo 17. in 18. avgusta) ter brez nedeljskih jutranjih in večernih koncertov pihalnih godb.

Hotel Delfin se nahaja 500 metrov od centra Izole, v samem jedru, tik ob obali, z razgledom na mandrač, pa se nahaja hotel Marina. »Jutro s pogledom in vonjem po morju ter zvok galebov je tisto, kar vas prebudi, če se odločite za bivanje v hotelu Marina. To pa še ni vse,« izpostavlja Darja Jakomin iz omenjenega hotela. Užitki se nadaljujejo v hotelski restavraciji, v kateri prevladujejo mediteranske in istrske jedi ter vsak dan tudi sveža riba. Po novem pa se je razvajati mogoče tudi zgolj in samo v dvoje. Jakuzzi, ležalniki, postelja z baldahinom  - romantika za dva ali malo drugačno dekliščino, rojstni dan v izbrani, manjši družbi. V hotelu Marina so za goste pripravili različne pakete po dosegljivih cenah in bogato ponudbo. Ta med drugim vključuje samopostrežni zajtrk, vstop v savno, izposojo koles, internetni dostop, večerjo z morskimi ali mesnimi dobrotami. Za slednje poskrbijo tudi v manjšem, družinskem garni hotelu Keltika. Nahaja se nedaleč stran od Simonovega zaliva, ima 15 sob in je pravi sinonim za prijaznost. Kot pravi Majda Dobravc so pri njih dobrodošli prav vsi gostje, tudi motoristi in kolesarji, za katere so uredili posebej varovano parkirišče. Maja in junija je mogoče, ob predhodnem povpraševanju, izkoristiti posebno ponudbo 3 = 4. Se pravi plačaš 3, bivaš 4. V glavni sezoni pa ob bivanju nudijo še izposojo koles in tajsko masažo.

Izleti in doživetja z dušo

Če v Izoli še niste bili, pa bi radi prišli, potem sta ob prvem obisku zagotovo pravi naslov Turistična agencija Spik ali agencija Bele skale. V obeh znajo za goste poskrbeti na prav poseben način.

»Že dve desetletji poskrbimo, da naši gostje odhajajo ne na klasične, ampak na izlete z dušo. Denimo na poseben ogled Pirana, na sprehod po solinah, obisk Mestnega muzeja v Kopru, na spoznavanje Izole skozi zgodovino in okus. Seveda so nekaj posebnega tudi izleti na Kras, vključno z dobrotami in zgodbami, ki jih je zapisala zgodovina tega dela Slovenije,« je o ponudbi turistične agencije Spik povedala Karmen Birsa in povabila še na izlet v Benetke s katamaranom (vsako soboto, poleti tudi ob nedeljah) ter na obisk nove destinacije, Ukrajine. V slednji je pozimi mogoče smučati, poleti pa počitnikovati ob Črnem morju ali se celo podati na off-road izlet z lovci. Seveda je Ukrajina zanimiva tudi zaradi letošnjega evropskega nogometnega prvenstva.

Več na www.spik-travel.si!

V centru Izole, nasproti glavne pošte, pa se nahaja še ena turistična agencija, agencija Bele skale. Ime nosi po plaži in najbolj čistem morju na slovenski obali. V agenciji organizirajo potapljanje, letalski polet in celo jadranje z leseno jadrnico na kateri pripravijo tudi ribji piknik. »Nekaj posebnega pa je tudi ribolov za štiri osebe, s katerim je mogoče doživeti morje na drugačen način,« je dejala Patricia Filli iz turistične agencije Bele skale ter zagotovila, da svojim gostom ponudijo: kopanje, glasbo, zabavo in seveda ribe.

Več na www.beleskale.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

djs_vic.jpg

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije