Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
mediterannean_croatia_split_0001.jpg

Po informacije o Hrvaški v Hrvaško turistično skupnost v Ljubljani

Datum: sreda, 15. junij, 2011
Junij se piše in še malo pa bo zadnji šolski dan ter z njim tudi začetek dopustniškega obdobja. Zdaj je torej skrajni čas za načrte, kje in kako jih boste preživeli. Ker večina Slovencev še vedno dopustuje na hrvaški obali, je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« preverila, kako lahko pri izboru destinacij pomaga Hrvaška turistična skupnost, ki deluje tudi v Sloveniji.

Vabijo atraktivni dogodki v bližini

Po vsej Istri, v Puli, Medulinu, Premanturi, Fažani potekajo sejemske predstavitve rokodelskih obrti, Reka bo znova gostila Anima fest, začelo pa se bo tudi Poletje na Gradini s številnimi hrvaškimi in tujimi umetniki.

Hrvaška niso zgolj in samo destinacije, morje, zanimiva notranjost. Hrvaška so tudi številni dogodki. Med njimi takšni, ki nudijo odlično priložnost za vikend izlete. V Puli so pred dnevi potekali Dnevi antike, v Gračišču pa se pripravljajo na festival istrskih minešter, ki bo 18. junija. »Po vsej Istri, v Puli, Medulinu, Premanturi, Fažani potekajo sejemske predstavitve rokodelskih obrti, Reka bo znova gostila Anima fest, začelo pa se bo tudi Poletje na Gradini s številnimi hrvaškimi in tujimi umetniki,« je o dogodkih povedala Elza Matjašić Vidmar iz Hrvaške turistične skupnosti. Hkrati je povabila še na celoletno manifestacijo na Lošinju. Vsak mesec je namreč zaznamovan z avtohtonimi otoškimi rastlinami. Junija denimo diši po sivki, trpotcu, smilji in žuki. V Zagrebu bo od 15. do 25. junija odmeval Eurokaz – mednarodni festival sodobnega gledališča, ulice hrvaške prestolnice pa bodo oživele tudi v znamenju cirkusa. 21. in 22. junija bo v Zagrebu tudi T-mobile InMusic festival. Rovinj bo od 21. do 26. junija prevzela plesna evforija, saj se bo odvijal festival salse, prvi julijski vikend v Opatiji pa bo v znamenju džeza in Liburnia Jazz festivala.

Slovenci na Hrvaškem najštevilčnejši in najboljši gosti

Kot kažejo podatki je najbolj priljubljena še vedno Istra, sledi ji Kvarner z otoki, predvsem Mali Lošinj, kjer so maja letos zabeležili za 40 odstotkov več slovenskih gostov v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Hrvaška turistična skupnost ima v Ljubljani sedež v centru mesta na Gosposvetski ulici, in sicer že deveto leto. Je vir natančnih in pravočasnih informacij o hrvaškem turizmu ter prostor, kjer je na voljo ogromno promocijskega gradiva. Slednjega je mogoče naročiti tudi preko spleta in telefona. Kot je povedala Tanja Vidmar Petković smo Slovenci ljubitelji aktivnega dopusta, zato nas zanima hrvaška kamping ponudba, pa kolesarske in pešpoti ter naravne in kulturne znamenitosti. V slovenski urad Hrvaške turistične skupnosti se zglasimo tudi ko potrebujemo informacije o hotelih, regijah, otokih, gastronomski ponudbi in zemljevide. Kot kažejo podatki je najbolj priljubljena še vedno Istra, sledi ji Kvarner z otoki, predvsem Mali Lošinj, kjer so maja letos zabeležili za 40 odstotkov več slovenskih gostov v primerjavi z enakim obdobjem lani. Vse več je povpraševanja tudi po celinski ponudbi, srednji Dalmaciji in nekoliko bolj oddaljenih ter mirnih otokih kakršni so Mljet, Korčula in Lastovo.

Slovenci smo dobri potrošniki 

Ne le da smo Slovenci na Hrvaškem najštevilčnejši, mnogi se strinjajo, da smo tudi najboljši gostje. Smo sicer zahtevni, saj želimo za ceno, ki jo plačamo korektno in kakovostno ponudbo, a hkrati tudi zelo dobri potrošniki. »Brez Slovencev bi bila marsikatera gostilna zaprta,« je povedal Goran Blažić, direktor Hrvaške turistične skupnosti v Sloveniji in dodal, da je bilo lansko leto kar se tiče slovenskih gostov rekordno. Odlično kaže tudi v letošnjem letu. V prvih štirih mesecih so zabeležili 28 odstotkov več nočitev kot v enakem obdobju lani. Na Hrvaškem se zavedajo svojih prednosti: odlične lokacije, obale, otokov, zanimive notranjosti, vendar so usmerjeni tudi k dvigovanju kakovosti celotne turistične ponudbe.

Več informacij na www.croatia.hr!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme - udobje zdravega bivanja

bioterme_hotel_kompleks.jpg
torek, 6. julij 2021

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost tokrat vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

NAJ KOPALIŠČE: Stari gremo na safari!

Terme Olimia
sreda, 30. junij 2021

Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke kot odrasle.

NAJ KOPALIŠČE: Na razvajanje v butične Terme Paradiso

paradiso.jpg
torek, 22. junij 2021

Poletno vreme je na plano zvabilo tudi ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija. Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo najmlajše slovenske terme - Terme Paradiso v Dobovi. Tamkajšnja zdarvilna voda je priporočljiva za lajšanje rezličnih zdravstvenih težav - več pa v nadaljevanju. 

NAJ KOPALIŠČE: V Vodnem mestu Atlantis se znova dogaja!

v-vodnem-mestu-atlan-_1-2.png
četrtek, 17. junij 2021

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je takoj pa rahljanju ukrepov odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh zagotovo nikoli ne manjka in ne zmanjka v Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Tako je bilo tudi ob tokratnem obisku.

Terme Snovik gostile prvo mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Gorenjske

kolesarji_snovik.jpg
torek, 1. junij 2021

Minuli vikend so Terme Snovik gostile start prve mednarodne dirke (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. Športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik ter Cerklje na Gorenjskem. Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke ob 12. uri. 

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije