Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
kranjska_gora1-1.jpg

Poletna doživetja v Kranjski Gori

Datum: četrtek, 20. junij, 2013

Poletne počitnice so pred vrati in z njimi tudi številna poletna doživetja. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je prepričala, da lahko nepozabne poletne dni preživite v Kranjski Gori, ki je idealen kraj za preživljanje aktivnih počitnic. Poleg tega pa se obetajo tudi številne prireditve; že to nedeljo se pričenjajo Kekčevi dnevi, pestro dogajanje pa se bo nadaljevalo vse poletje.

Poletje v Kekčevi družbi  

 

Kekčevi dnevi se pričnejo to nedeljo in bodo trajali vse do nedelje, 30. junija. Dogajanje bo res zelo pestro, vse informacije o dogajanju na posamezen dan pa so na voljo na spletni strani www.kranjska-gora.si.

Kekčeva pesem bo letos po Kranjski Gori odmevala že dvanajstič zapored. Kot je ekipi zaupal Blaž Veber iz LTO Kranjska Gora, bo rdeča nit letošnje prireditve spoznavanje Slovenije. »Spoznavali jo bomo skozi zgodbe in pravljice, poleg tega pa se bodo zvrstile številne gledališke predstave, ustvarjalne delavnice in glasbene nastope. Prireditev se prične to nedeljo in bo trajala vse do nedelje, 30. junija. Dogajanje bo res zelo pestro, zato predlagam, da informacije o dogajanju na posamezen dan poiščete na naši spletni strani www.kranjska-gora.si,« je še dodal Veber.

Poleg številnih prireditev, ki popestrijo poletno dogajanje, Kranjska Gora nudi števile možnosti za preživljanje aktivnih počitnic. Po Vebrovih besedah je zadnje čase poudarek predvsem na kolesarjenju, saj imajo zelo lepo urejeno kolesarsko traso, ki je dolga več kot 24 km. Ob poti pa si kolesarji seveda lahko privoščijo tudi okrepčilo. Za tiste, ki imajo radi malo več adrenalina pa poskrbijo v kolesarskem parku, ki je eden najbolj zahtevnih in atraktivnih v Sloveniji. Park je vsako leto bolj poznan in obiskan, letos pa so kot novost pripravili tudi park za najmlajše.

Kranjska Gora je odlično izhodišče tudi za sprehode tako v sredogorje kot tudi v visokogorje, saj leži ob robu Triglavskega narodnega parka. »Od tu je le korak do Julijskih Alp, poleg tega pa nas obdajajo tudi Karavanke, skozi katere smo v lanskem letu trasirali pot Alpe Adria trail, ki ima začetek na Grossgloknerju, nato pa se preko Koroške, Kranjske Gore, Vršiča sprehodite do Jadranskega morja,« je še povedal Veber.

Poletna ponudba za vsak žep

Za junij so pripravili ugodno ponudbo za bivanje v hotelu Špik, kjer lahko tri dni preživite že za 68 € po osebi, otrok do 6. leta pa biva celo gratis.

Kranjska Gora z okolico s svojo široko ponudbo in naravnimi danostmi destinacija za vse generacije v vseh letih časih, poleti pa še posebej zaželena pri tistih, ki želijo svoje počitnice preživeti aktivno in v naravi. »V vročih poletnih dneh so temperature pri nas ravno pravšnje, zato smo v naših hotelih pripravili različne pakete, njihove cene pa smo malo ohladili. Tako smo za junij pripravili ugodno ponudbo za bivanje v hotelu Špik, kjer lahko tri dni preživite že za 68 € po osebi, otrok do 6. leta pa biva celo gratis. Poleg tega imamo za poletne dni pripravljene številne ugodne pakete za družine,« je ekipi povedal Borut Dubrovič iz marketinga Hit Alpinea.

Več informacij  na www.hitholidays-kg.si.

Vsekakor velja izkoristiti ugodne možnosti nastanitve, saj bo dogajanje preko celega poletja res pestro. Pripravljajo namreč številne prireditve, ena od teh bo tudi Zgornjesavski piknik, ki bo tokrat potekal kar štiri dni (od 15. do 18. avgusta), v katerih se bo zvrstilo veliko zanimivega dogajanja  in dobre glasbe. Pestro bo tudi dogajanje ob Eurobasketu 2013, saj bo LTO Kranjska Gora pripravila številne spremljevalne prireditve, tekme pa si bo ves čas možno ogledati v prireditvenem šotoru.

 

Glasuj za Naj kopališče 2013 tukaj!

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije