Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
kranjska_gora1-1.jpg

Poletna doživetja v Kranjski Gori

Datum: četrtek, 20. junij, 2013

Poletne počitnice so pred vrati in z njimi tudi številna poletna doživetja. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je prepričala, da lahko nepozabne poletne dni preživite v Kranjski Gori, ki je idealen kraj za preživljanje aktivnih počitnic. Poleg tega pa se obetajo tudi številne prireditve; že to nedeljo se pričenjajo Kekčevi dnevi, pestro dogajanje pa se bo nadaljevalo vse poletje.

Poletje v Kekčevi družbi  

 

Kekčevi dnevi se pričnejo to nedeljo in bodo trajali vse do nedelje, 30. junija. Dogajanje bo res zelo pestro, vse informacije o dogajanju na posamezen dan pa so na voljo na spletni strani www.kranjska-gora.si.

Kekčeva pesem bo letos po Kranjski Gori odmevala že dvanajstič zapored. Kot je ekipi zaupal Blaž Veber iz LTO Kranjska Gora, bo rdeča nit letošnje prireditve spoznavanje Slovenije. »Spoznavali jo bomo skozi zgodbe in pravljice, poleg tega pa se bodo zvrstile številne gledališke predstave, ustvarjalne delavnice in glasbene nastope. Prireditev se prične to nedeljo in bo trajala vse do nedelje, 30. junija. Dogajanje bo res zelo pestro, zato predlagam, da informacije o dogajanju na posamezen dan poiščete na naši spletni strani www.kranjska-gora.si,« je še dodal Veber.

Poleg številnih prireditev, ki popestrijo poletno dogajanje, Kranjska Gora nudi števile možnosti za preživljanje aktivnih počitnic. Po Vebrovih besedah je zadnje čase poudarek predvsem na kolesarjenju, saj imajo zelo lepo urejeno kolesarsko traso, ki je dolga več kot 24 km. Ob poti pa si kolesarji seveda lahko privoščijo tudi okrepčilo. Za tiste, ki imajo radi malo več adrenalina pa poskrbijo v kolesarskem parku, ki je eden najbolj zahtevnih in atraktivnih v Sloveniji. Park je vsako leto bolj poznan in obiskan, letos pa so kot novost pripravili tudi park za najmlajše.

Kranjska Gora je odlično izhodišče tudi za sprehode tako v sredogorje kot tudi v visokogorje, saj leži ob robu Triglavskega narodnega parka. »Od tu je le korak do Julijskih Alp, poleg tega pa nas obdajajo tudi Karavanke, skozi katere smo v lanskem letu trasirali pot Alpe Adria trail, ki ima začetek na Grossgloknerju, nato pa se preko Koroške, Kranjske Gore, Vršiča sprehodite do Jadranskega morja,« je še povedal Veber.

Poletna ponudba za vsak žep

Za junij so pripravili ugodno ponudbo za bivanje v hotelu Špik, kjer lahko tri dni preživite že za 68 € po osebi, otrok do 6. leta pa biva celo gratis.

Kranjska Gora z okolico s svojo široko ponudbo in naravnimi danostmi destinacija za vse generacije v vseh letih časih, poleti pa še posebej zaželena pri tistih, ki želijo svoje počitnice preživeti aktivno in v naravi. »V vročih poletnih dneh so temperature pri nas ravno pravšnje, zato smo v naših hotelih pripravili različne pakete, njihove cene pa smo malo ohladili. Tako smo za junij pripravili ugodno ponudbo za bivanje v hotelu Špik, kjer lahko tri dni preživite že za 68 € po osebi, otrok do 6. leta pa biva celo gratis. Poleg tega imamo za poletne dni pripravljene številne ugodne pakete za družine,« je ekipi povedal Borut Dubrovič iz marketinga Hit Alpinea.

Več informacij  na www.hitholidays-kg.si.

Vsekakor velja izkoristiti ugodne možnosti nastanitve, saj bo dogajanje preko celega poletja res pestro. Pripravljajo namreč številne prireditve, ena od teh bo tudi Zgornjesavski piknik, ki bo tokrat potekal kar štiri dni (od 15. do 18. avgusta), v katerih se bo zvrstilo veliko zanimivega dogajanja  in dobre glasbe. Pestro bo tudi dogajanje ob Eurobasketu 2013, saj bo LTO Kranjska Gora pripravila številne spremljevalne prireditve, tekme pa si bo ves čas možno ogledati v prireditvenem šotoru.

 

Glasuj za Naj kopališče 2013 tukaj!

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme - udobje zdravega bivanja

bioterme_hotel_kompleks.jpg
torek, 6. julij 2021

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost tokrat vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

NAJ KOPALIŠČE: Stari gremo na safari!

Terme Olimia
sreda, 30. junij 2021

Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke kot odrasle.

NAJ KOPALIŠČE: Na razvajanje v butične Terme Paradiso

paradiso.jpg
torek, 22. junij 2021

Poletno vreme je na plano zvabilo tudi ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija. Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo najmlajše slovenske terme - Terme Paradiso v Dobovi. Tamkajšnja zdarvilna voda je priporočljiva za lajšanje rezličnih zdravstvenih težav - več pa v nadaljevanju. 

NAJ KOPALIŠČE: V Vodnem mestu Atlantis se znova dogaja!

v-vodnem-mestu-atlan-_1-2.png
četrtek, 17. junij 2021

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je takoj pa rahljanju ukrepov odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh zagotovo nikoli ne manjka in ne zmanjka v Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Tako je bilo tudi ob tokratnem obisku.

Terme Snovik gostile prvo mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Gorenjske

kolesarji_snovik.jpg
torek, 1. junij 2021

Minuli vikend so Terme Snovik gostile start prve mednarodne dirke (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. Športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik ter Cerklje na Gorenjskem. Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke ob 12. uri. 

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije