Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže

Poletne novosti v Termah Ptuj

Datum: ponedeljek, 7. maj, 2012

Tisti, ki ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« spremljate že nekaj let zagotovo veste, da je zadnja aprilska sobota vsako leto, iz leta v leto, rezervirana za obisk Term Ptuj. To je tradicija, ki hkrati pomeni tudi napoved začetka glasovanja za najboljša slovenska kopališča. Tudi letos so se držali tradicije. Kaj so doživeli in izvedeli, pa je zapisano v nadaljevanju.

Vroč začetek poletne sezone

Vročemu začeteku poletne sezone v Termah Ptuj niso botrovale samo temperature zraka okrog 28 stopinj celzija, ampak tudi vroča cena vstopnic na zadnjo aprilsko soboto. Ta je znašala vročih 5 evrov za vse obiskovalce od 5. leta dalje.

Novost letošnjega poletja je tudi Aquapass vstopnica. Z nakupom te vstopnice lahko izbirate med kopanjem na šestih različnih destinacijah in to po ugodnejši ceni.

»Po izredno nizki ceni so lahko kopalci uživali na prvi kopalni dan na zunanjem delu Termalnega parka. Bazen z valovi, podvodne masaže, nekateri tobogani ... vse smo pripravili in zakorakali v poletno sezono z letnico 2012,« je ob obisku ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« povedala Milena Mojzeš, direktorica hotelov v Termah Ptuj ter izpostavila, da je v Termah Ptuj še vedno mogoče kupiti sezonske vstopnice v predprodaji. Do 31. maja jo je za otroke mogoče kupiti za samo 99 evrov, pri nakupu za dijake, študente in odrasle veljajo še posebni popusti. Prav vsem pa je na voljo največja novost letošnjega poletja – to je Aquapass vstopnica. Po besedah Mojzeševe z nakupom te vstopnice lahko izbiramo med kopanjem na šestih različnih destinacijah. Gre za Terme 3000, Terme Lendava, Terme Banovci, Zdravilišče Radenci, Terme Ptuj in Wellness Živa na Bledu. V predprodaji je Aquapass vstopnica cenejša za 20 odstotkov.

Novo – savna in bivanje v vinskih sodih

Po cenovno zelo ugodnem bivanju v Termah Ptuj v prvih majskih dneh, se obeta še en »cenovno vroč« termin, in sicer od 13. do 17. maja. Za bivanje v vrhunskem Grand hotelu Primus superior je za omenjene dni treba namreč odšteti le 39 evrov za polpenzion na osebo. Seveda to ni edina možnost za prenočitev v Termah Ptuj. V naselju bungalovov je mogoče dve noči s polpenzionom preživeti za 99 evrov, za najem počitniške hišice pa je treba odšteti 90 evrov. Seveda je vseh primerih mogoče uživati v notranjih in zunanjih bazenih ptujskega termalnega parka.

»Notranji del Termalnega parka navdušuje tudi z največjo novostjo tega poletja, to je savna v posebnih vinskih sodih. Do konca junija pa bomo uredili tudi edinstvena prenočišča v vinskih sodih,« je še dejala Mojzeševa.

Rimske zgodbe se nadaljujejo

Maja se bosta odvila rimski piknik ob ribniku in rimski družinski praznik, avgusta pa že 5. Rimske igre.

Seznam dogodkov in prireditev v Termah Ptuj dokazuje, da bo tudi letošnje poletje zelo zanimivo ter atraktivno za mlado in staro. Vilma Angel iz Term Ptuj med vsemi prireditvami izpostavila tri, s katerimi se bo nadaljevala rimska zgodba iz preteklih let. Maja se bosta odvila rimski piknik ob ribniku in rimski družinski praznik, avgusta pa že 5. Rimske igre.

Od bogov poslana Primusova tortica

K dobremu počutju in nepozabnim počitnicam veliko pripomorejo tudi gurmanska doživetja. Teh v Termah Ptuj nikoli ne zmanjka. Pa naj gre za trenutke, ko je sredi bazenskega vrveža na hitro treba dati nekaj pod zob ali pa za uživanje v izbranem, skrbno pripravljenem obroku. Vselej pa je treba misliti tudi na piko na i. To v Termah Ptuj predstavlja Primusova tortica. »To tortico, ki je v zadnjih letih naš največji ponos, smo razvili hkrati z odprtjem Grand hotela Primus. Želeli smo ustvarili nekaj prepoznavnega. Razmišljali smo, kaj so nam zapustili Rimljani. To nas je pripeljalo do spoznanja, da so se bogovi najraje razvajali s sladkimi stvarmi. Tako je nastala Primusova tortica. Navzven kaže na rimsko bogastvo, v sebi pa skriva tiho presenečenje – tekočo čokolado v objemu čokoladnega moussa. Naši gostje pravijo, da je res božanska,« se je pohvalil Franci Gerdak, direktor gostinstva v Termah Ptuj, ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« pa iz lastnih izkušenj potrdila, da je tortica zares od bogov poslana.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

djs_vic.jpg

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije