Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
vile.jpg

Pravljični vlaki Slovenskih železnic

Datum: petek, 23. december, 2011
Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je na tretjo decembrsko soboto odpravila v knežje mesto. To je Celje bilo nekoč, v teh decembrskih dneh pa ni le knežje, ampak tudi pravljično. Pravljično je okrašeno, pravljični so dogodki in pravljična je, že 11. leto zapored, tudi pravljična dežela. Vanjo tudi letos vozijo pravljični vlaki Slovenskih železnic. Kdaj in kako pa v nadaljevanju.

Veseli decembrski popusti Slovenskih železnic

Vlaki Slovenskih železnic se v decembrskih dneh posujejo z vilinskim prahom, na nekaterih pa se potnikom pridružijo še pravljične vile. 22. decembra je iz Velenja odpeljal pravljični vlak. Na vlaku so pravljične vile poskrbele za pravljično vzdušje in pripovedovanje vilinskih zgodb. Pravljični vlak je v Celje pripeljal tudi iz Zagorja, Maribora, 28. decembra pa bo pripeljal iz Ljubljane.  

Na vlaku pravljične vile poskrbijo za pravljično vzdušje in pripovedovanje vilinskih zgodb.

Alenka Babič iz Slovenskih železnic je povedala, da so decembrske vožnje z vlaki že posebej ugodne. Za skupino otrok do 12. leta s spremljevalci velja 75-odstotni popust za potovanja po vsej Sloveniji. Torej tudi za izlete v Postojnsko jamo, praznično Ljubljano in še kam. »Skozi vse leto vas vabimo na družinska potovanja z vlaki z družinsko izkaznico K – 17. Ta prinaša brezplačne vožnje za otroke do 12. leta ter 40 odstotni popust za vse ostale družinske člane,« je še dodala Babičeva ter hkrati povabila tudi na potovanja v tujino. Čarobni Dunaj je v decembru še posebej vreden ogleda. S vozovnico Citystar potujejo otroci do 15. leta ob spremstvu strašev brezplačno, mladi do 26. leta imajo v Avstriji 70 odstotni popust, najcenejša pot v Graz je z vozonico Regio AS, Beograd special pa je najugodnejša ponudba za Silvestrovanje v Beogradu. Tja bodo vlaki odpeljali 29. in 30. decembra.

Pravljična dežela v Celju

Knežje mesto Celje decembra postane tudi pravljično mesto. Pravljično dogajanje daje mestu poseben čar. Po ulicah zadiši po cimetu, božično novoletne sotjnice oživijo, svoja vrata pa odpre tudi »Pravljična dežela« na Glavnem trgu. To je mogoče obiskati vsak dan do 31. decembra dopoldan od 10. do 12. ure ter popoldan od 17. do 19. ure.

Na Glavnem trgu se vrstijo brezplačni koncerti v živo. V petek, 23. decembra v knežje mesto prihajajo Rock partyzani in v četrtek, 29. decembra Alya. Na silvestrovo pa bo na Trgu celjskih knezov za noro najdaljšo noč poskrbela skupina Rock'n'Band.

»Obisk pravljične dežele je brezplačen, dogajanje v njej pa polno vilinskih zgodb, malih pravljičnih talentov, voženj s pravljičnimi kočijami, pravljičnega rajanja s pravljičnimi vilami in drugimi pravljičnimi junaki. Vrhunec in hkrati zaključek pravljične dežele pa bo tudi letos otroško Silvestrovanje s pravljičnim odštevanjem točno opoldne v družbi Sanje Poljšak Pesan,« je ekipi radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« zaupala Vladimira Skale, organizatorka pravljične dežele.

Pravljično Celje ponuja obilo pravljičnega dogajanja tudi za starejše. Na Glavnem trgu se vrstijo brezplačni koncerti v živo. V petek, 23. decembra v knežje mesto prihajajo Rock partyzani in v četrtek, 29. decembra Alya. Na silvestrovo pa bo na Trgu celjskih knezov za noro najdaljšo noč poskrbela skupina Rock'n'Band. K obisku vabi še božična vas v Zelen' dolu ob Šmartinskem jezeru ter Stari grad kamor se lahko peš v družbi ostalih udeležencev romantičnega pohoda odpravite na božični dan, 25. decembra.

Več o dogajanju v pravljičnem Celju preberite na www.celeiainfo.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije