Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
img_1783-640x480.JPG

Naj smučišče: Praznična Kranjska Gora

Datum: torek, 21. december, 2010
Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je odpravila tja, kjer je zima v teh dneh res doma in kjer si človek reče – to je to. To je kraj z dušo, pravo zimsko smučarsko središče. Ta kraj je seveda Kranjska Gora in zato je ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« zanimalo predvsem dogajanje v veselem decembru ter seveda vse, kar se nanaša na smučarijo in tisto, kar sodi k njej.

Sanjska Kranjska

Ko se človek v teh dneh sprehodi skozi Kranjsko Goro ugotovi, da je njena podoba res sanjska. Letošnjo smučarsko sezono so, zavoljo naravnih snežnih padavin in nizkih temperatur, začeli precej zgodaj, in sicer z nižjimi cenami smučarskih vozovnic, 

Na ogled bodo žive jaslice, in sicer od 25. do 28. decembra ter 1. in 2. januarja od 16. do 18. ure. 27. decembra so vsi domačini ter gostje Kranjske Gore vabljeni na brezplačen koncert v dvorano Vitranc s Pihalnim orkestrom Kranjska Gora – Jesenice z gosti.

možnostjo testiranja smučarske opreme različnih blagkovnih znamk, brezplačno nočno smuko, nastopi učiteljev smučarskih šol, vožnjo teptalcev in baklado.

»Začetek zimske sezone je torej zelo obetaven. Urejena so smučišča in tudi tekaške proge v Gozd Martuljku, ratečah, Kranjski Gori, Planici in Tamarju. Več kot 40 kilometrov prog za prosti slog in klasiko,« je o Kranjski Gori in začetku sezone povedal Blaž Veber iz Lokalne turistične organizacije Kranjska Gora ter dodal, da se tudi ta konec leta obeta stalnica, to so žive jaslice, in sicer od 25. do 28. decembra ter 1. in 2. januarja od 16. do 18. ure. 27. decembra so vsi domačini ter gostje Kranjske Gore vabljeni na brezplačen koncert v dvorano Vitranc s Pihalnim orkestrom Kranjska Gora – Jesenice z gosti.

Zadnji dan v letu pa bo najbolj veselo na Glavnem trgu, kjer bo Silvestrovanje s skupino Zahod. Sicer pa bodo prireditve potekale vso zimo, tudi ob praznovanju 50. letnice tekmovanja za pokal Vitranc ter od 17. do 20. marca, ko bodo v Planici tradicionalni smučarski poleti.

Dobrodošli v kranjskogorskih hotelih

V kranjskogorskih hotelih so ob začetku zimske sezone pripravili ugodne »Boom počitnice«. Novost v wellness centru podjetja Hit holidays so, po besedah Polonce Bačnar, tajske masaže, na Snežni plaži zeliščni čaji tete Pehte ter v hotelu Larix nova samopostrežna restavracija. Sredi nakupovalne mrzlice v Hit holidays priporočajo obisk domače spletne strani www.hitholidays-kg.si  ali klic na modro številko 080 8830 ter hitro in enostavno izbiro prazničnega darila v obliki darilnega bona.

Novost v wellness centru podjetja Hit holidays so, tajske masaže, na Snežni plaži zeliščni čaji tete Pehte ter v hotelu Larix nova samopostrežna restavracija.

Zimska pravljica v hotelu Lek

V bližini kranjskogorske igralnice, v smeri proti Vršiču, se v bližini 4-sedežnice Kekec in  le streljaj od središča Kranjske Gore nahaja hotel Lek. »Radi se pohvalimo, da smo najboljši hotel v Kranjski Gori, saj imamo kategorijo štirih zvezdic plus. Imamo 72 sob, možnost izvajanja seminarjev, manjši wellness z bazeni in savnami za razvajanje, fitnes in edini v Kranjski Gori tudi lastna tenis igrišča ter otroško igrišče,« je o hotelu Lek povedal Vlado Kovač. Izpostavil je še, da so v teh dneh najbolj aktualni Božični in Novoletni paketi z bogatim animacijskim programom za družine. Njihova posebnost pa so tudi slaščice, med njimi Kekec in Vandot, narejeni po skritih recepturah.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Logo najdi.si

Kako do Kranjske Gore?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije