Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
soriska-planina-6.JPG

Naj smučišče: Pri nas, na Soriški planini je lepo!

Datum: četrtek, 20. januar, 2011
Ko boste kdaj v prihodnosti ali celo že danes razmišljali, kam bi se odpravili, da bi lahko občudovali prekrasno naravo, se malo smučali, dobro jedli in na sploh uživali, potem se spomnite na radijsko oddajo »Dobro jutro, Slovenija« in na Soriško planino od koder se vam je v okviru izbora »Naj smučišče« oglasila tudi ekipa omenjene radijske oddaje.

Smuka na naravnem snegu

Zimska idila kot je ni daleč naokrog: pol metra naravnega snega, s soncem obsijani vršaci ter številne možnosti za turno smuko. Poleg tega pa se lahko pohvalijo tudi z najnižjimi cenami smučarskih vozovnic pri nas.

Kljub muhastemu vremenu v tej zimi je Soriška planina ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« sredi januarja pričakala v vsej svoji lepoti. Zimska idila kot je ni daleč naokrog, pol metra naravnega snega in s soncem obsijani vršaci. In seveda urejene proge majhnega, družinskega smučišča, z najnižjimi cenami smučarskih vozovnic pri nas, urejene tekaške proge ter številne možnosti za turno smuko.

 »Vsemu naštetemu je treba dodati še letošnje novosti. Obnovili smo strojni park, vključno s teptalnimi stroji in vlečnicami ter uredili board park, ki je tudi tekmovalnega značaja,« je o Turističnem centru Soriška planina povedal direktor, Franc Golja.  

Janez Lotrič, vodja smučišča pa je izpostavil, da so vse štiri žičniške naprave uporabnikom prijazne, da je prednost Soriške planine ta, da se preprosto ne moreš izgubiti, da ni nevarnih prepadov in da je varnost obiskovalcev na prvem mestu. Na Soriški planini si sicer številne užitke lahko privoščijo tudi sankači, tekačem pa je na voljo 6 kilometrov tekaških prog, od tega 2 kilometra lahkih, 2 srednje težkih in 2 kilometra težjih. Omenjeni turistični center je sicer idealen tudi za prve zavoje na belih poljanah. Imajo smučarsko šolo in številne učitelje smučanja, bordanja, pa tudi teka na smučeh. Številni otroci pa si Soriško planino zapomnijo tudi po nepozabnih dneh šole v naravi.

Številni letošnji dogodki bodo posvečeni spominu na Ivana Groharja. Domače športno društvo bo pripravilo tudi dve prireditvi, in sicer veleslalom za Groharjev pokal, jeseni pa vabijo na Groharjev tek po Sorici.

 Letos Groharjevo leto

 Soriška planina nosi ime po bližnji vasi Sorici, ime te pa je v svet ponesel Ivan Grohar. Kot je poudaril Miro Kačar iz Prosvetnega društva Ivan Grohar Sorica, Grohar ni bil le slikar. Bil je tudi kitarist, športnik, pohodnik. Ogromno je prehodil, vse od Gradca do Ljubljane, pa do Kopra in še naprej do Trsta. Ker je Grohar umrl pred 100. leti bo leto 2011 posvečeno njemu. Program, ki je in še nastaja v Sorici bo segal skoraj v vse slovenske kraje, morda tudi v zamejstvo. Številni dogodki bodo posvečeni njemu v spomin. Domače športno društvo bo pripravilo tudi dve prireditvi, in sicer veleslalom za Groharjev pokal, jeseni pa vabijo na Groharjev tek po Sorici.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

 

Logo najdi.si

Kako do smučišča Soriška planina?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 2. julij 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
četrtek, 14. junij 2018

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
četrtek, 7. junij 2018

Prva postaja ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija v akciji Naj kopališče so bile tokrat Terme Ptuj. Tam so v soboto odprli letno kopališče in ekipa je za vas preverila njihovo ponudbo. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

NAJ KOPALIŠČE: Na osvežitev v Terme Čatež

catez_poletje.jpg
sreda, 21. junij 2017

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vedno poskrbijo za pestro dogajanje in nova doživetja. Vas zanima, kaj bo novega letos?

Smučarski užitki na Soriški planini

Soriška planina - Kopija.JPG
sreda, 15. februar 2017

Ekipa oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tudi preteklo soboto odpravila novim smučarskim doživetjem naproti. Tokrat so obiskali smučarski center Soriška planina, kjer so  v teh dneh snežne razmere odlične, proge dobro pripravljene, razgledi pa kot vedno čudoviti. Prava zimska idila torej …

Celjska koča – snežna idila nad knežjim mestom

Celjska koča
četrtek, 2. februar 2017

Kljub temu, da prave pošiljke snega v letošnji zimi pravzaprav letos še nismo dobili, je na večini slovenskih smučišč snega dovolj za prijetno smuko. Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je tokrat odpravila preverit razmere na že več let najboljše slovensko smučišče v kategoriji manjših smučišč - Celjsko kočo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije