Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
soriska-planina-6.JPG

Naj smučišče: Pri nas, na Soriški planini je lepo!

Datum: četrtek, 20. januar, 2011
Ko boste kdaj v prihodnosti ali celo že danes razmišljali, kam bi se odpravili, da bi lahko občudovali prekrasno naravo, se malo smučali, dobro jedli in na sploh uživali, potem se spomnite na radijsko oddajo »Dobro jutro, Slovenija« in na Soriško planino od koder se vam je v okviru izbora »Naj smučišče« oglasila tudi ekipa omenjene radijske oddaje.

Smuka na naravnem snegu

Zimska idila kot je ni daleč naokrog: pol metra naravnega snega, s soncem obsijani vršaci ter številne možnosti za turno smuko. Poleg tega pa se lahko pohvalijo tudi z najnižjimi cenami smučarskih vozovnic pri nas.

Kljub muhastemu vremenu v tej zimi je Soriška planina ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« sredi januarja pričakala v vsej svoji lepoti. Zimska idila kot je ni daleč naokrog, pol metra naravnega snega in s soncem obsijani vršaci. In seveda urejene proge majhnega, družinskega smučišča, z najnižjimi cenami smučarskih vozovnic pri nas, urejene tekaške proge ter številne možnosti za turno smuko.

 »Vsemu naštetemu je treba dodati še letošnje novosti. Obnovili smo strojni park, vključno s teptalnimi stroji in vlečnicami ter uredili board park, ki je tudi tekmovalnega značaja,« je o Turističnem centru Soriška planina povedal direktor, Franc Golja.  

Janez Lotrič, vodja smučišča pa je izpostavil, da so vse štiri žičniške naprave uporabnikom prijazne, da je prednost Soriške planine ta, da se preprosto ne moreš izgubiti, da ni nevarnih prepadov in da je varnost obiskovalcev na prvem mestu. Na Soriški planini si sicer številne užitke lahko privoščijo tudi sankači, tekačem pa je na voljo 6 kilometrov tekaških prog, od tega 2 kilometra lahkih, 2 srednje težkih in 2 kilometra težjih. Omenjeni turistični center je sicer idealen tudi za prve zavoje na belih poljanah. Imajo smučarsko šolo in številne učitelje smučanja, bordanja, pa tudi teka na smučeh. Številni otroci pa si Soriško planino zapomnijo tudi po nepozabnih dneh šole v naravi.

Številni letošnji dogodki bodo posvečeni spominu na Ivana Groharja. Domače športno društvo bo pripravilo tudi dve prireditvi, in sicer veleslalom za Groharjev pokal, jeseni pa vabijo na Groharjev tek po Sorici.

 Letos Groharjevo leto

 Soriška planina nosi ime po bližnji vasi Sorici, ime te pa je v svet ponesel Ivan Grohar. Kot je poudaril Miro Kačar iz Prosvetnega društva Ivan Grohar Sorica, Grohar ni bil le slikar. Bil je tudi kitarist, športnik, pohodnik. Ogromno je prehodil, vse od Gradca do Ljubljane, pa do Kopra in še naprej do Trsta. Ker je Grohar umrl pred 100. leti bo leto 2011 posvečeno njemu. Program, ki je in še nastaja v Sorici bo segal skoraj v vse slovenske kraje, morda tudi v zamejstvo. Številni dogodki bodo posvečeni njemu v spomin. Domače športno društvo bo pripravilo tudi dve prireditvi, in sicer veleslalom za Groharjev pokal, jeseni pa vabijo na Groharjev tek po Sorici.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

 

Logo najdi.si

Kako do smučišča Soriška planina?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije