Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Talaso Strunjan

Razvajanje v središču krajinskega parka

Datum: sreda, 5. junij, 2013

Minulo soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija oglasila s slovenske obale. Kljub malo slabšemu vremenu so se odločili preveriti ponudbo edinega slovenskega naravnega zdravilišča na obali – Strunjana. Tam lahko v neposredni bližini morja uživate v zdravilni klimi in pestri ponudbi Term Krka.

Vse dobro iz morja

Poleg ugodne mikroklime je skozi vse leto možno kopanje v morski vodi, ki jo v zimskem času tudi ogrevajo, tako da je temperatura vode skozi vse leto 32 stopinj.

Talaso Strunjan odlikuje izjemna lega tik ob morju in hkrati  v osrčju krajinskega parka, znanega po visokih klifnih  stenah in manjših solinah, kjer še danes na tradicionalen način pridobivajo sol. Kot je ekipi povedal Miran Gaspari, vodja Talasa Strunjan, je njihova glavna posebnost ravno okolje v katerem delujejo. »Locirani smo namreč v samem središču krajinskega parka, ki ponuja številne zanimivosti. Že ko se z Izolske strani spustite proti Portorožu vam dobrodošlico zaželi pinijev drevored, star že stoletja. V Strunjanu si lahko ogledate tudi manjše soline, kjer pridelujejo sol po postopku, starem že 600 let. Številne obiskovalce privabi tudi laguna, kjer se zadržujejo različne ptice in pa Mesečev zaliv, ki se razprostira pod največjim klifom na jadranski obali. Vse omenjeno je povezano s sprehajalnimi potmi, ki se jih gostje radi poslužujejo,« je dodal Gaspari.

V Strunjanu letno naštejejo kar 2300 ur sonca, zato se trudijo, da v svoji ponudbi kar najbolj združujejo morje, sonce in pa vplive vsega dobrega. Poleg ugodne mikroklime je skozi vse leto možno kopanje v morski vodi, ki jo v zimskem času tudi ogrevajo, tako da je temperatura vode skozi vse leto 32 stopinj. Priporočajo pa tudi uporabo solinskega blata (Fanga),  tako za lepotilne kot za rehabilitacijske namene.

Privoščite si solinarsko masažo

V Talasu Strunjan izvajajo tudi solinarsko masažo – masažo z mošnjički, ki so napolnjeni s soljo in jih namakajo v olja, katerim so dodana eterična olja zelišč, kot sta rožmarin in sivka.

Ko človek vdihne morski zrak, se takoj počuti bolje. Če si ob tem privošči še obisk wellness centra, pa se zagotovo počuti kot prerojen. »V wellnessu Salia uporabljamo za boljše počutje, zdravje in lepoto darove morja; morsko vodo, morsko blato, sol, vse to pa podkrepi mediteranska klima. Tako v Talasu Strunjan izvajamo tudi solinarsko masažo – masažo z mošnjički, ki so napolnjeni s soljo in jih namakamo v olja, katerim so dodana eterična olja zelišč, kot sta rožmarin in sivka,« je ekipi zaupala Slađana Prodanović Puzić, vodja fizioterapije in wellnessa. »Tudi v fizioterapiji pri nas uporabljamo darove morja – npr. morsko blato, ki je zelo dobro za revmatska obolenja,« je še dodala.

Sprostite pa se lahko že samo s sprehodom po čudoviti naravi, ki jo ponuja krajinski park ali pa s kakšno od številnih športnih aktivnosti, ki jih ponujajo v termah. Kot je povedal Janez Kolarič je možnosti za aktivno preživljanje prostega časa ogromno; imajo zelo dobro urejena in osvetljena tenis igrišča, igrišče za odbojko na mivki, mini golf, izredno sodoben fitnes, bazenski del, poleg tega pa ponujajo še številne aktivnosti v naravi; mrežo peš poti, izposojo koles, nordijsko hojo, ipd.. Iz zdravilišča vodijo po parku in na najlepše razgledne točke obale urejene sprehajalne poti.

Več na www.terme-krka.si/si/strunjan!

 

Glasuj za Naj kopališče 2013 tukaj!

Oglejte si TV reportažo:

Prikaži zemljevide, video posnetke in druge medije
Z aktivacijo prikaza predmeta se bodo na vaš računalnik naložili piškotki ponudnikov teh storitev, ki se lahko uporabljajo tudi za sledenje.

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije