Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Talaso Strunjan

Razvajanje v središču krajinskega parka

Datum: sreda, 5. junij, 2013

Minulo soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija oglasila s slovenske obale. Kljub malo slabšemu vremenu so se odločili preveriti ponudbo edinega slovenskega naravnega zdravilišča na obali – Strunjana. Tam lahko v neposredni bližini morja uživate v zdravilni klimi in pestri ponudbi Term Krka.

Vse dobro iz morja

Poleg ugodne mikroklime je skozi vse leto možno kopanje v morski vodi, ki jo v zimskem času tudi ogrevajo, tako da je temperatura vode skozi vse leto 32 stopinj.

Talaso Strunjan odlikuje izjemna lega tik ob morju in hkrati  v osrčju krajinskega parka, znanega po visokih klifnih  stenah in manjših solinah, kjer še danes na tradicionalen način pridobivajo sol. Kot je ekipi povedal Miran Gaspari, vodja Talasa Strunjan, je njihova glavna posebnost ravno okolje v katerem delujejo. »Locirani smo namreč v samem središču krajinskega parka, ki ponuja številne zanimivosti. Že ko se z Izolske strani spustite proti Portorožu vam dobrodošlico zaželi pinijev drevored, star že stoletja. V Strunjanu si lahko ogledate tudi manjše soline, kjer pridelujejo sol po postopku, starem že 600 let. Številne obiskovalce privabi tudi laguna, kjer se zadržujejo različne ptice in pa Mesečev zaliv, ki se razprostira pod največjim klifom na jadranski obali. Vse omenjeno je povezano s sprehajalnimi potmi, ki se jih gostje radi poslužujejo,« je dodal Gaspari.

V Strunjanu letno naštejejo kar 2300 ur sonca, zato se trudijo, da v svoji ponudbi kar najbolj združujejo morje, sonce in pa vplive vsega dobrega. Poleg ugodne mikroklime je skozi vse leto možno kopanje v morski vodi, ki jo v zimskem času tudi ogrevajo, tako da je temperatura vode skozi vse leto 32 stopinj. Priporočajo pa tudi uporabo solinskega blata (Fanga),  tako za lepotilne kot za rehabilitacijske namene.

Privoščite si solinarsko masažo

V Talasu Strunjan izvajajo tudi solinarsko masažo – masažo z mošnjički, ki so napolnjeni s soljo in jih namakajo v olja, katerim so dodana eterična olja zelišč, kot sta rožmarin in sivka.

Ko človek vdihne morski zrak, se takoj počuti bolje. Če si ob tem privošči še obisk wellness centra, pa se zagotovo počuti kot prerojen. »V wellnessu Salia uporabljamo za boljše počutje, zdravje in lepoto darove morja; morsko vodo, morsko blato, sol, vse to pa podkrepi mediteranska klima. Tako v Talasu Strunjan izvajamo tudi solinarsko masažo – masažo z mošnjički, ki so napolnjeni s soljo in jih namakamo v olja, katerim so dodana eterična olja zelišč, kot sta rožmarin in sivka,« je ekipi zaupala Slađana Prodanović Puzić, vodja fizioterapije in wellnessa. »Tudi v fizioterapiji pri nas uporabljamo darove morja – npr. morsko blato, ki je zelo dobro za revmatska obolenja,« je še dodala.

Sprostite pa se lahko že samo s sprehodom po čudoviti naravi, ki jo ponuja krajinski park ali pa s kakšno od številnih športnih aktivnosti, ki jih ponujajo v termah. Kot je povedal Janez Kolarič je možnosti za aktivno preživljanje prostega časa ogromno; imajo zelo dobro urejena in osvetljena tenis igrišča, igrišče za odbojko na mivki, mini golf, izredno sodoben fitnes, bazenski del, poleg tega pa ponujajo še številne aktivnosti v naravi; mrežo peš poti, izposojo koles, nordijsko hojo, ipd.. Iz zdravilišča vodijo po parku in na najlepše razgledne točke obale urejene sprehajalne poti.

Več na www.terme-krka.si/si/strunjan!

 

Glasuj za Naj kopališče 2013 tukaj!

Oglejte si TV reportažo:

Prikaži zemljevide, video posnetke in druge medije
Z aktivacijo prikaza predmeta se bodo na vaš računalnik naložili piškotki ponudnikov teh storitev, ki se lahko uporabljajo tudi za sledenje.

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme - udobje zdravega bivanja

bioterme_hotel_kompleks.jpg
torek, 6. julij 2021

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost tokrat vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

NAJ KOPALIŠČE: Stari gremo na safari!

Terme Olimia
sreda, 30. junij 2021

Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke kot odrasle.

NAJ KOPALIŠČE: Na razvajanje v butične Terme Paradiso

paradiso.jpg
torek, 22. junij 2021

Poletno vreme je na plano zvabilo tudi ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija. Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo najmlajše slovenske terme - Terme Paradiso v Dobovi. Tamkajšnja zdarvilna voda je priporočljiva za lajšanje rezličnih zdravstvenih težav - več pa v nadaljevanju. 

NAJ KOPALIŠČE: V Vodnem mestu Atlantis se znova dogaja!

v-vodnem-mestu-atlan-_1-2.png
četrtek, 17. junij 2021

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je takoj pa rahljanju ukrepov odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh zagotovo nikoli ne manjka in ne zmanjka v Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Tako je bilo tudi ob tokratnem obisku.

Terme Snovik gostile prvo mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Gorenjske

kolesarji_snovik.jpg
torek, 1. junij 2021

Minuli vikend so Terme Snovik gostile start prve mednarodne dirke (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. Športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik ter Cerklje na Gorenjskem. Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke ob 12. uri. 

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije