Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
imagelib_large_ribnisko_pohorje_zima_ribnisko_pohorje052.jpg

Naj smučišče: Ribniško Pohorje vabi

Datum: sreda, 29. december, 2010
Uživanje v neokrnjeni naravi, sprehodi po gorskih poteh, dihanje svežega zraka, domače in okusne jedi, prijazni nasmehi domačinov, zimske radosti za mlado in staro. Za popoln dan ali kratke počitnice ne potrebujete nič več, mar ne? No, če je temu tako, potem se zapeljite do Ribnice na Pohorju. Zakaj je za vas preverila ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«.

Pozimi smučarija, poleti športni park

Ribniško Pohorje se nahaja med vzhodnim in zahodnim delom Pohorja, torej med Mariborskim Pohorjem in Kopami. V zadnjem času se Ribniško Pohorje turistično prebuja. »V poletnem času vabi športni park, za popestritev v prihodnje pa tudi nogometni igrišči.

V zadnjem času se Ribniško Pohorje turistično prebuja. V poletnem času vabi športni park, za popestritev v prihodnje pa tudi nogometni igrišči. Pozimi je seveda številka ena smučarija.

Pozimi pa je seveda številka ena smučarija,« je povedal Jaka Cebe iz marketinga Rikom in dodal, se razvoju turizma prilagaja tudi lokalna skupnost.

Tako je bilo v zadnjem času zgrajeno apartmajsko naselje Ribnica ter apartmajska hiša Sitar s petimi nadstandardnimi apartmaji, velnesom in vinoteko. Skupaj je tako na voljo 21 apartmajev z ugodnimi paketi predvsem za mlade družine.

Odlične razmere za smuko

Sicer pa so na Ribniškem Pohorju trenutne razmere za smuko odlične. Na progah Ribnica 1 in 2 (rdeče in modre barve) imajo do 40  centimetrov naravnega in kompaktnega snega. Po besedah Iztoka Helbla, vodje smučišča, vsak dan napravi obratujeta od 9. do 16. ure ter v času nočne smuke od 18. do 21. ure. Novost smučišča je otroški vrtec ter otroški vrtiljak.

Na Ribniškem Pohorju so zelo aktivni tudi člani smučarske šole Džana ŠRZ. Kot je povedal Zvonko Sgerm je njihov cilj čim več turistov privabiti na bele strmine ter jih tam tudi naučiti dobro smučati. Podrobnosti o smučarski šoli se nahajajo na www.dzana-srz.si, o smučišču pa na www.ribnisko-pohorje.si!

Na Ribniškem Pohorju imajo za prihodnost velike načrte. Predvsem si želijo, da bi se v dveh ali treh letih z gondolo uspeli povezati s sosednjimi smučišči, Kopami in Mariborskim Pohorjem.

Smučarje in smučarke na Kopah vabijo v prenovljeni, večji Holcer pub, vsak vikend pri njih nastopajo glasbeni gostje in DJ-ji, poskrbeli pa so tudi za animacijo za najmlajše ter velnes programe za tiste, ki potrebujejo nekaj miru in sprostitve.

Na Kopah prenovljeni Holcer pub

Tudi na Kopah je smučarska sezona v polnem zagonu. Tradicija odlične zabave na snegu se nadaljuje. »Smučarje in smučarke vabimo v prenovljeni, večji Holcer pub, vsak vikend pri nas nastopajo glasbeni gostje in DJ-ji, poskrbeli pa smo tudi za animacijo za najmlajše ter za velnes programe za tiste, ki potrebujejo nekaj miru in sprostitve,« je dejala Andreja Lužnik. Na Kopah imajo sicer do 60 centimetrov debelo snežno odejo, naprave obratujejo vsak dan od 9. do 16. ure, ob vikendih pa je možna tudi nočna smuka.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Logo najdi.si

Kako do Ribniškega Pohorja?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije