Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
imagelib_large_ribnisko_pohorje_zima_ribnisko_pohorje052.jpg

Naj smučišče: Ribniško Pohorje vabi

Datum: sreda, 29. december, 2010
Uživanje v neokrnjeni naravi, sprehodi po gorskih poteh, dihanje svežega zraka, domače in okusne jedi, prijazni nasmehi domačinov, zimske radosti za mlado in staro. Za popoln dan ali kratke počitnice ne potrebujete nič več, mar ne? No, če je temu tako, potem se zapeljite do Ribnice na Pohorju. Zakaj je za vas preverila ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«.

Pozimi smučarija, poleti športni park

Ribniško Pohorje se nahaja med vzhodnim in zahodnim delom Pohorja, torej med Mariborskim Pohorjem in Kopami. V zadnjem času se Ribniško Pohorje turistično prebuja. »V poletnem času vabi športni park, za popestritev v prihodnje pa tudi nogometni igrišči.

V zadnjem času se Ribniško Pohorje turistično prebuja. V poletnem času vabi športni park, za popestritev v prihodnje pa tudi nogometni igrišči. Pozimi je seveda številka ena smučarija.

Pozimi pa je seveda številka ena smučarija,« je povedal Jaka Cebe iz marketinga Rikom in dodal, se razvoju turizma prilagaja tudi lokalna skupnost.

Tako je bilo v zadnjem času zgrajeno apartmajsko naselje Ribnica ter apartmajska hiša Sitar s petimi nadstandardnimi apartmaji, velnesom in vinoteko. Skupaj je tako na voljo 21 apartmajev z ugodnimi paketi predvsem za mlade družine.

Odlične razmere za smuko

Sicer pa so na Ribniškem Pohorju trenutne razmere za smuko odlične. Na progah Ribnica 1 in 2 (rdeče in modre barve) imajo do 40  centimetrov naravnega in kompaktnega snega. Po besedah Iztoka Helbla, vodje smučišča, vsak dan napravi obratujeta od 9. do 16. ure ter v času nočne smuke od 18. do 21. ure. Novost smučišča je otroški vrtec ter otroški vrtiljak.

Na Ribniškem Pohorju so zelo aktivni tudi člani smučarske šole Džana ŠRZ. Kot je povedal Zvonko Sgerm je njihov cilj čim več turistov privabiti na bele strmine ter jih tam tudi naučiti dobro smučati. Podrobnosti o smučarski šoli se nahajajo na www.dzana-srz.si, o smučišču pa na www.ribnisko-pohorje.si!

Na Ribniškem Pohorju imajo za prihodnost velike načrte. Predvsem si želijo, da bi se v dveh ali treh letih z gondolo uspeli povezati s sosednjimi smučišči, Kopami in Mariborskim Pohorjem.

Smučarje in smučarke na Kopah vabijo v prenovljeni, večji Holcer pub, vsak vikend pri njih nastopajo glasbeni gostje in DJ-ji, poskrbeli pa so tudi za animacijo za najmlajše ter velnes programe za tiste, ki potrebujejo nekaj miru in sprostitve.

Na Kopah prenovljeni Holcer pub

Tudi na Kopah je smučarska sezona v polnem zagonu. Tradicija odlične zabave na snegu se nadaljuje. »Smučarje in smučarke vabimo v prenovljeni, večji Holcer pub, vsak vikend pri nas nastopajo glasbeni gostje in DJ-ji, poskrbeli pa smo tudi za animacijo za najmlajše ter za velnes programe za tiste, ki potrebujejo nekaj miru in sprostitve,« je dejala Andreja Lužnik. Na Kopah imajo sicer do 60 centimetrov debelo snežno odejo, naprave obratujejo vsak dan od 9. do 16. ure, ob vikendih pa je možna tudi nočna smuka.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Logo najdi.si

Kako do Ribniškega Pohorja?

Novo na zemljevidu: Snežne razmere

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 2. julij 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
četrtek, 14. junij 2018

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
četrtek, 7. junij 2018

Prva postaja ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija v akciji Naj kopališče so bile tokrat Terme Ptuj. Tam so v soboto odprli letno kopališče in ekipa je za vas preverila njihovo ponudbo. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije