Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
rogaska-slatina-ljud-_1.png

Rogaška Slatina - ljudem prijazno mesto

Datum: petek, 2. julij, 2010

Marsikdo počitniško in dopustniško razpoložen razmišlja, kako preživeti današnji sončen dan. Rešitev je seveda ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«. Tokrat so izbrali tradicijo, zdravje in lepoto. Odpravili so se namreč v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij in kjer kraj velja za med najbolj urejene pri nas pa tudi v Evropi.

Občina po meri ljudi

  rogaska-slatina-ljud-_2.pngInfrastruktura je osnova za razvoj slehernega kraja. Zato je Rogaška Slatina v zadnjih letih bistveno spremenila svojo podobo. »Zgradili smo štiri krožišča, deset kilometrov kolesarskih stez, dve novi vpadnici, v fazi izgradnje pa sta dve podzemni parkirni hiši,« je dejal mag. Branko Kidrič, župan občine Rogaška Slatina. Slednja sodi med najuspešnejše po črpanju evropskega denarja ter tudi med najbolj urejene. Je občina po meri invalidov, pred časom je prejela listino za mesto prijazno kolesarjem po kriterijih Evropske komisije, je tudi najlepši izrazito turistični kraj pri nas in med najlepšimi v Evropi. Vse našteto je temelj, katerega dopolnjuje slatinska turistična ponudba.

Medical center v evropski špici

Nekoč se je imenovalo Zdravilišče Rogaška zdravstvo, leta 2008 pa so razvili novo blagovno znamko »Medical center Rogaška Slatina«. Slednja temelji na 60. letni tradiciji zdravstva v Rogaški Slatini in ponuja gastroenterološke, kardiološke, ultrazvočne preiskave, žilne operacije, druge specialistične preiskave, diagnostiko, programe pomlajevanja, balneoterapijo.

rogaska-slatina-ljud-_3.png rogaska-slatina-ljud-_4.png rogaska-slatina-ljud-_5.png

Po besedah mag. Saše Jakoš, vodje trženja v Medical centru Rogaška Slatina, so v špici Evrope po programih za rehabilitacijo gastroenteroloških bolnikov ter programih za lajšanje kroničnih gastroenteroloških težav. Osnova dela, ki ga opravlja preko 30 specialistov, pa je seveda termo mineralna voda, ki je edina na svetu s tako visoko vsebnostjo magnezija.

Rogaška riviera za mir in počitek

rogaska-slatina-ljud-_7.pngBazenski kompleks Rogaška riviera je sestavljen iz notranjega in zunanjega dela. Na slednjem sta zdaj odprta oba bazena, tudi tisti z nekoliko hladnejšo termomineralno vodo – primerno za rekreativno plavanje. »Naša posebnost je, da nimamo zabaviščnega dela, kar pomeni, da je več miru in spokojnosti. Seveda pa so otroci kljub temu dobrodošli. Zanje pripravljamo zabavne igre, za odrasle pa vsako dopoldne vodno aerobiko,« je povedala Branka Štimec, direktorica Term Rogaška.   

rogaska-slatina-ljud-_6.png

Več informacij: Terme Rogaška 

Bazensko ponudbo dopolnjujejo: tenis igrišča v Športnem parku, urejene kolesarske in sprehajalne poti, enkratna Kristalna dvorana, wellness ponudba in seveda vse ostalo, kar se v Rogaški Slatini dogaja. V Turističnem društvu Rogaška Slatina so prireditve načrtovali v skladu z letnimi časi, saj imajo ti v tempu življenja veliko vlogo. Za poletne dni tako napovedujejo prireditev »Na Anino«. Gre za mednarodno srečanje tamburaških skupin, ki bo 25. julija ter v sklopu tega tudi turistična tržnica. Prvič pa se bodo zgodili tudi poletni glasbeni večeri. Drugi po vrsti bo 4. julija v Kristalni dvorani. Po besedah mag. Karle Škrinjarič, predsednice Turističnega društva Rogaška Slatina bodo vse prireditve brezplačne.

Podrobnosti na www.tdrs.si!

Pripravila: Tina HUREMOVIČ

Kako do Rogaške Slatine? Zemljevid

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 2. julij 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
četrtek, 14. junij 2018

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
četrtek, 7. junij 2018

Prva postaja ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija v akciji Naj kopališče so bile tokrat Terme Ptuj. Tam so v soboto odprli letno kopališče in ekipa je za vas preverila njihovo ponudbo. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije