Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
ruska_kapelica.JPG

Ruski vikend v Kranjski Gori

Datum: četrtek, 25. julij, 2013

Nekateri te dni nestrpno pričakujejo težko prisluženi dopust, drugi se ga le še spominjajo…Ni važno v katero skupino sodite – če bosta ta vikend v Sloveniji, vabljeni, da se odpravite v Kranjsko Goro, kjer se obeta enkraten kulturni dogodek; koncert akademskega zbora Mihajlovič Ivanovič Glinka. Kaj vse še ponuja Kranjska Gora kot destinacija pa je za vas raziskala ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija s pomočjo sogovonikov pred mikrofonom. Preberite kaj so povedali.

Ohlajene cene

V dneh, ko je v mestih vročina neznosna, so v Kranjski Gori temperature prav prijetne za različne aktivnosti v naravi. Jutra so sveža, preko dneva pa je prijetno toplo, kar je kot nalašč za številne pohodnike in kolesarje. Kot je ekipi zaupal Borut Dubrovič iz Hit Holidays Kranjska Gora, pa so za obiskovalce pripravili tudi cenovno ugodne pakete – eden od teh je Poletna osvežitev, ki poleg polpenziona vključuje sveže sadje v sobi, animacijo, kopanje in prost vstop v kazino. »Še posebej zanimivi so paketi za družine Kekčeva doživetja v Kranjski Gori, ki so aktualni preko celega leta. V sklopu paketa si lahko ogledate katerega od okoliških muzejev, uživate na poletnem sankališču besna Pehta ali na toboganu Bedančeva drča ter se zabavate na različnih animacijskih delavnicah, ki jih pripravljajo naši animatorji. Na obisk vedno pride tudi Kekec, ki z otroci zapleše v mini discu,« je še povedal Dubrovič.

V soboto bodo v sklopu Ruskega vikenda gostili akademski zbor Mihajlovič Ivanovič Glinka iz St. Petersburga.

Gostje se po vseh aktivnostih na prostem lahko ohladijo tudi v bazenih, ali se sprostijo v wellness centru. »Na voljo imamo 3 bazenske komplekse ter 3 odlične wellness centre, kjer si gostje lahko privoščijo razvajanje. Izpostavil bi ponudbo, ki je novost v tem delu Slovenije in sicer terapije v hiperbaričnih komorah. Te so namenjene preventivi ter zdravljenju različnih bolezni s čistim kisikom pod zvišanim atmosferskim tlakom v posebnih komorah. Terapije so primerne za športnike, so pa učinkovite tudi pri zdravljenju diabetesa, možganske kapi, pri srčnem infarktu ipd.,« je pojasnil Dubrovič.

Vrhunski kulturni dogodek

Za nepozabna doživetje v Kranjski Gori poskrbijo tudi s številnimi prireditvami. Te dni se tam obeta prav posebna poslastica za vse ljubitelje zborovskega petja.

V soboto bodo namreč v sklopu svečanosti pri ruski kapelici gostili akademski zbor Mihajlovič Ivanovič Glinka, ki je že stoletja ponos ruskega glasbenega sveta in je tesno povezan z razvojem ruske glasbene kulture. »Zbor ima neverjetno zgodovino, ki sega vse do leta 1476. Predstavlja prvi ruski zbor, prvo operno in baletno predstavo, prvi ruski simfonični orkester. Trenutno zbor vodi dirigent Vladislav Čermošenko. Njihov repertoar je resnično velik, ta vikend pa bomo lahko prisluhnili dve sklopoma; pri bo posvečen ruski cerkveni glasbi, drugi pa ruskim ljudskim pesmim. Obeta se nam torej vrhunski kulturni dogodek, ki se bo pričel v soboto ob 20:00 v dvorani Vitranc v Kranjski Gori, vstopnice pa so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima,« je povedal Blaž Veber iz LTO Kranjska Gora. »V nedeljo pa ob ruski kapelici pripravljamo svečanost ob spominu na preminule ruske ujetnike. Za vse udeležence, ki bodo v Kranjsko Goro prišli z lastnim prevozom,  bo organiziran tudi prevoz iz Kranjske Gore izpred hotela Kompas,« je še dodal Veber.

V avgustu  bo še posebej zabavno na Zgornjesavskem pikniku, ki bo letos trajal kar tri dni (od 15. do 17. avgusta).

Več na www.kranjska-gora.si!

Raj za aktivne

Kranjska Gora je zagotovo sanjska destinacija za vse aktivne. »Je pravo izhodišče za pohodnike, ki se odpravljajo v Triglavski narodni park, na svoj račun bodo prišli tudi kolesarji, saj imamo zelo atraktivno kolesarsko pot s pričetkom v Mojstrani, ki vodi skozi celo doline vse do meje z Italijo. Za tiste bolj vešče kolesarjenja je na voljo tudi kolesarski park, ki smo ga letos še dodatno prilagodili otrokom. Vreme bo v prihodnjih dneh idealno za vse aktivnosti na prostem, saj se obetajo lepi sončni, topli dnevi,« je dejal Veber in dodal, da nudijo tudi ohladitev v bazenih, večere pa popestrijo z dogajanjem na trgu pred cerkvijo, kjer pripravljajo številne brezplačne prireditve.

V avgustu pa bo še posebej zabavno na Zgornjesavskem pikniku, ki bo letos trajal kar tri dni (od 15. do 17. avgusta). Vse tri dni bo na voljo alpska tržnica, številne animacije v družbi Kekca, obeta se zanimiv glasbeni program in bogata kulinarična ponudba.

 

Glasuj za Naj kopališče 2013 tukaj!

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije