Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže

S Celjske koče na raziskovanje Savinjske regije

Datum: torek, 26. julij, 2011
Ekipa Dobro jutro, Slovenija se je tokrat odpravila malo višje, kot ponavadi v poletnem času. Obiskala je Celjsko kočo na 650 metrih nadmorske višine in preverila kaj vse lahko v tem poletju tam doživite in spoznate. Pogledali pa so tudi širše - po celotni Savinjski regiji, saj ta, s svojimi naravnimi in kulturnimi danostmi, nudi mnogo možnosti za različne aktivnosti. Za vse bralce Dobro jutro, Slovenija pa so tokrat pripravili prav posebno ugodnost.

Prava destinacija za poletne aktivnosti

Celjska koča je v zadnjih letih doživela velik preskok, kar se poletnega turizma tiče. Iz lokalnega smučišča, ki bilo že osemkrat nagrajeno v zimski akciji Naj smučišče, se je razvila v pravo poletno destinacijo, ki svojim gostom ponuja tako družinska, kot individualna  počitniška, rekreativna ali adrenalinska doživetja. Izredno primerna je tudi za enodnevne izlete, kjer si lahko gostje po obisku knežjega mesta in njegovih znamenitosti, privoščijo rekreacijo ali le sprostitev v modernem velnes centru. Ena izmed prednosti je tudi lahka in hitra dostopnost, saj Celjska koča leži le približno 10 minut iz mesta Celje v smeri proti Laškem,  priljubljena pa je tudi kot izletniška destinacija mnogih pohodnikov. Izreden vtis naredi tudi sodobno opremljen velnes center z razgledom na celjsko kotlino.

Za vse bralce Dobro jutro, Slovenija so na Celjski koči pripravili prav posebno ponudbo - ob rezervacij katerekoli nočitvene kapacitete vam, ob predložitvi gesla "Dobro jutro, Slovenija", priznajo 50% popust!

Petra Zlatoper, direktorica TRC Celje: Celjska koča je primerna tako za enodnevni izlet, kjer se lahko gostje najprej ustavijo v Celju in ogledajo knežje mesto ter Stari grad, nato pa se odpravijo na Celjsko kočo, kjer lahko doživijo pravo adrenalinsko presenečenje z vožnjo na našem "bobkartu", za malo manj pogumnejše priporočamo vožnjo na adrenalinski drči v posebnih tubah, za najmlajše pa je poskrbljeno v Ekosmrkolandiji - parku zgrajenemu iz naravnih materialov, kjer se lahko otroci podučijo o tem, kako se pridobiva elektrika."

Za letošnjo poletno sezono so pripravili pester izbor zanimivih in ugodnih paketov za preživljanje krajših ali daljših počitnic. Izlet na Celjsko kočo, Romantično razvajanje v dvoje ali Družinska avantura je le nekaj izmed njih.

Vse to in še več pa na www.celjska-koca.si

Savinjska regija - regija sedmerih termalnih zdravilišč

Savinjska regija je v Sloveniji tretja po velikosti in posejana z mnogimi turističnimi produkti. Že na območju celjske podregije srečamo Terme Dobrna, Wellenss park Laško in letošnjo najnovejšo pridobitev Rimske Terme. Če pogledamo malo širše so tu še Terme Zreče, Terme Olimia, Terme Topolšica in Terme Rogaška Slatina.

Savinjska regija obsega kar 31 občin, in prav vse se zavedajo pomena turizma za prihodnost gospodarstva.

Janez Jazbec, direktor Razvojne agencije Savinjske regije: "Savinjska regija si želi graditi svojo razpoznavnost ravno na teh sedmerih termalnih naravnih zdraviliščih, poleg njih pa seveda tudi na drugih uspešnih turističnih gospodarstvih, kot na primer gorskih turističnih centrih Rogla in Golte. Goste, ki prihajajo k nam za več dni pa bi  radi privabili tudi v ostale kotičke Savinjske regije - tukaj je Logarska dolina oziroma Solčavsko, pa Obsotelje in Kozjansko, Dravinjsko, Spodnje Savinjsko, Šaleško, Osrednje Celjsko. Povsod tu je moč najti veliko lepega, veliko doživetij." 

V turizmu so se v Savinjski regiji v zadnjem desetletju zgodile dobre in velike naložbe, nekatere se še izvajajo, nekatere se še bodo. Razvojna agencija Savinjske regije je zadolžena za spodbujanje razvoja tudi v turizmu in v ta namen so ob svetovnem dnevu zemlje podpisali deklaracijo trajnostnega razvoja savinjske regije, h kateri je pristopilo vseh 31 občin. Zavezali so se, da bodo razvoj v regiji uveljavljali na način trajnostnega razvoja, družbeno odgovorno in na ta način dosegali blaginjo v regiji.

Več o Savinjski regiji na www.rasr.si!

 

Pripravila:

Barbara Boh

Dogodki in novice iz Savinjske regije >>

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme - udobje zdravega bivanja

bioterme_hotel_kompleks.jpg
torek, 6. julij 2021

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost tokrat vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

NAJ KOPALIŠČE: Stari gremo na safari!

Terme Olimia
sreda, 30. junij 2021

Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke kot odrasle.

NAJ KOPALIŠČE: Na razvajanje v butične Terme Paradiso

paradiso.jpg
torek, 22. junij 2021

Poletno vreme je na plano zvabilo tudi ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija. Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo najmlajše slovenske terme - Terme Paradiso v Dobovi. Tamkajšnja zdarvilna voda je priporočljiva za lajšanje rezličnih zdravstvenih težav - več pa v nadaljevanju. 

NAJ KOPALIŠČE: V Vodnem mestu Atlantis se znova dogaja!

v-vodnem-mestu-atlan-_1-2.png
četrtek, 17. junij 2021

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je takoj pa rahljanju ukrepov odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh zagotovo nikoli ne manjka in ne zmanjka v Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Tako je bilo tudi ob tokratnem obisku.

Terme Snovik gostile prvo mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Gorenjske

kolesarji_snovik.jpg
torek, 1. junij 2021

Minuli vikend so Terme Snovik gostile start prve mednarodne dirke (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. Športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik ter Cerklje na Gorenjskem. Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke ob 12. uri. 

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije