Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže

S Celjske koče na raziskovanje Savinjske regije

Datum: torek, 26. julij, 2011
Ekipa Dobro jutro, Slovenija se je tokrat odpravila malo višje, kot ponavadi v poletnem času. Obiskala je Celjsko kočo na 650 metrih nadmorske višine in preverila kaj vse lahko v tem poletju tam doživite in spoznate. Pogledali pa so tudi širše - po celotni Savinjski regiji, saj ta, s svojimi naravnimi in kulturnimi danostmi, nudi mnogo možnosti za različne aktivnosti. Za vse bralce Dobro jutro, Slovenija pa so tokrat pripravili prav posebno ugodnost.

Prava destinacija za poletne aktivnosti

Celjska koča je v zadnjih letih doživela velik preskok, kar se poletnega turizma tiče. Iz lokalnega smučišča, ki bilo že osemkrat nagrajeno v zimski akciji Naj smučišče, se je razvila v pravo poletno destinacijo, ki svojim gostom ponuja tako družinska, kot individualna  počitniška, rekreativna ali adrenalinska doživetja. Izredno primerna je tudi za enodnevne izlete, kjer si lahko gostje po obisku knežjega mesta in njegovih znamenitosti, privoščijo rekreacijo ali le sprostitev v modernem velnes centru. Ena izmed prednosti je tudi lahka in hitra dostopnost, saj Celjska koča leži le približno 10 minut iz mesta Celje v smeri proti Laškem,  priljubljena pa je tudi kot izletniška destinacija mnogih pohodnikov. Izreden vtis naredi tudi sodobno opremljen velnes center z razgledom na celjsko kotlino.

Za vse bralce Dobro jutro, Slovenija so na Celjski koči pripravili prav posebno ponudbo - ob rezervacij katerekoli nočitvene kapacitete vam, ob predložitvi gesla "Dobro jutro, Slovenija", priznajo 50% popust!

Petra Zlatoper, direktorica TRC Celje: Celjska koča je primerna tako za enodnevni izlet, kjer se lahko gostje najprej ustavijo v Celju in ogledajo knežje mesto ter Stari grad, nato pa se odpravijo na Celjsko kočo, kjer lahko doživijo pravo adrenalinsko presenečenje z vožnjo na našem "bobkartu", za malo manj pogumnejše priporočamo vožnjo na adrenalinski drči v posebnih tubah, za najmlajše pa je poskrbljeno v Ekosmrkolandiji - parku zgrajenemu iz naravnih materialov, kjer se lahko otroci podučijo o tem, kako se pridobiva elektrika."

Za letošnjo poletno sezono so pripravili pester izbor zanimivih in ugodnih paketov za preživljanje krajših ali daljših počitnic. Izlet na Celjsko kočo, Romantično razvajanje v dvoje ali Družinska avantura je le nekaj izmed njih.

Vse to in še več pa na www.celjska-koca.si

Savinjska regija - regija sedmerih termalnih zdravilišč

Savinjska regija je v Sloveniji tretja po velikosti in posejana z mnogimi turističnimi produkti. Že na območju celjske podregije srečamo Terme Dobrna, Wellenss park Laško in letošnjo najnovejšo pridobitev Rimske Terme. Če pogledamo malo širše so tu še Terme Zreče, Terme Olimia, Terme Topolšica in Terme Rogaška Slatina.

Savinjska regija obsega kar 31 občin, in prav vse se zavedajo pomena turizma za prihodnost gospodarstva.

Janez Jazbec, direktor Razvojne agencije Savinjske regije: "Savinjska regija si želi graditi svojo razpoznavnost ravno na teh sedmerih termalnih naravnih zdraviliščih, poleg njih pa seveda tudi na drugih uspešnih turističnih gospodarstvih, kot na primer gorskih turističnih centrih Rogla in Golte. Goste, ki prihajajo k nam za več dni pa bi  radi privabili tudi v ostale kotičke Savinjske regije - tukaj je Logarska dolina oziroma Solčavsko, pa Obsotelje in Kozjansko, Dravinjsko, Spodnje Savinjsko, Šaleško, Osrednje Celjsko. Povsod tu je moč najti veliko lepega, veliko doživetij." 

V turizmu so se v Savinjski regiji v zadnjem desetletju zgodile dobre in velike naložbe, nekatere se še izvajajo, nekatere se še bodo. Razvojna agencija Savinjske regije je zadolžena za spodbujanje razvoja tudi v turizmu in v ta namen so ob svetovnem dnevu zemlje podpisali deklaracijo trajnostnega razvoja savinjske regije, h kateri je pristopilo vseh 31 občin. Zavezali so se, da bodo razvoj v regiji uveljavljali na način trajnostnega razvoja, družbeno odgovorno in na ta način dosegali blaginjo v regiji.

Več o Savinjski regiji na www.rasr.si!

 

Pripravila:

Barbara Boh

Dogodki in novice iz Savinjske regije >>

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije