Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže

Smučišče Straža z enkratnim pogledom na Blejsko jezero

Datum: petek, 12. februar, 2010

V Sloveniji je zagotovo veliko krajev, ki te ob slehernem obisku vedno znova prevzamejo. Eden takšnih je Bled, ki ima svoj čar in ki premore edinstvene lepote, ki jim ni para.

 

Bled piše svoje zgodbe

smucisce-straza-z-en-_2.pngPrvi mož občine Bled, Janez Fajfar, je svojo življenjsko zgodbo med drugim 22 let pisal kot šef hotela Vila Bled. Zdaj zaseda županski stolček in je ponosen na smučišče Straža , ki se nahaja v samem centru mesta, le nekaj minut hoda od blejskih hotelov. Med občinskimi težavami pa sta še vedno obe blejski obvoznici, ki bi mesto rešili prometa. Slednji zdaj namreč poteka neposredno skozi kraj.

Smučišče Straža je sicer znano po tem, da je že leta 1952 dobilo svojo prvo žičnico. »Letos smo imeli srečo z nizkimi temperaturami in naravnimi padavinami, tako da imamo na smučišču dovolj snega. Obratujeta obe napravi, dvosedežnica in babylift,« je povedal Bojan Žerovec, podžupan občine Bled in vodja programa turistične Infrastrukture Bled ter dodal, da je vrh smučišča na 634 metrih nad morjem, proga pa je dolga 820 metrov. Babylift je dolžine 150 metrov. Na Straži pridejo na svoj račun tako bolj kot manj izkušeni smučarji. Na voljo je namreč tako del FIS proge kot t.i. »S« proga za rekreativno smuko.

Prednost omenjenega smučišča pa je tudi vsakodnevna nočna smuka, ki jo v velikem številu od 17. do 20.30 ure obiskujejo tako domačini kot tudi tuji gostje na Bledu. »Obisk tujih gostov se pozna tudi pri delu v Smučarski šoli Bled. Imamo precej tečajnikov iz nesmučarskih dežel kot so Anglija, Nizozemska in Rusija. Sicer pa smučarskega znanja ni nikoli dovolj,« je poudaril Jože Borse – Luka iz Smučarske šole Bled. V slednji je svojo špotno pot začela tudi slovenska smučarka, Špela Pretnar.

Zimska podoba Bleda vabi

smucisce-straza-z-en-_3.pngPoleg smučišča se v centru Bleda nahaja tudi športna dvorana, v kateri je deset mesecev na leto na voljo tudi ledena ploskev. Na njej je rekreativno drsanje možno v času počitnic, ob sobotah in nedeljah od 9. 00 do 11.30 ure ter od 16.30 do 18.00 ure. Del zimske podobe in ponudbe Bleda ter okolice je tudi 30 km pokljuških tekaških prog ter številne prireditve.

V tej zimski sezoni so, kot je povedala Eva Štravs Podlogar, gostili že svetovni pokal v biatlonu, svetovni pokal v zimskem plavanju, 3. mednarodni balonarski festival ter Zasipško olimpijado, kjer domačini že desetletja pripravljajo tekmovanje in druženje v olimpijskem duhu vključno s prižigom ognja in otvoritveno slovesnostjo. Potem ko se bo zima poslovila, pa vabijo v nov Doživljajski park.

Več na www.bled.si !

Pripravila: Tina HUREMOVIČ

Aktualne informacije o vremenskih razmerah:

cms_object_id_662

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije