Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže

Štrkastične dogodivščine v Termah 3000

Datum: četrtek, 5. julij, 2012

Vroči poletni dnevi so in še bodo. Če nimate načrtov, kje in kako jih boste preživeli, ne da bi vam »dol teklo« od vročine kot radi rečemo, potem sledite ekipi radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«. Na zadnjo junijsko soboto so že navsezgodaj sledili soncu in se odpravili proti vzhodu. Na koncu so motor Peugeotovega jeklenega lepotca ugasnili v Moravskih Toplicah v Termah 3000.

 V osrčju Prekmurja so že ob prihodu naleteli na prijazne ljudi in na velik, vodno rekreacijski center z veliko naravne sence. Vodne užitke je mogoče doživeti v kar 31-ih pokritih in odkritih bazenih ter plavati tako v navadni kot v zdravilni, črni termomineralni vodi. To poletje pa mlado in staro čakajo še posebne, Štrkastične dogodivščine.

Za družine so v vseh Sava Hotels & Resorts od Gorenjske do Prekmurja pripravili posebno poletno ponudbo. Poimenovali so jo »Nasmehni se – letošnje počitnice bodo trajale en dan dlje«.

Za en dan daljše počitnice

Terme 3000 so med najbolj priljubljenimi termami pri nas. To ne pišemo kar tako, ampak na podlagi prejetih priznanj v vsakoletnem izboru »Naj kopališče«. Seveda se tudi letos iz dneva v dan trudijo, da bi zadovoljili slehernega gosta. Tako tudi v tem poletju ne manjka novosti. »Za družine smo v vseh Sava hotels & resorts od Gorenjske do Prekmurja pripravili posebno poletno ponudbo. Poimenovali smo jo »Nasmehni se – letošnje počitnice bodo trajale en dan dlje«. Gre za cenovno privlačne 4- in 7-dnevne pakete z dodatnim dnem brezplačnega bivanja, možnostjo kopanja v vseh Sava destinacijah, brezplačnim bivanjem za otroke in brezplačnimi animacijskimi programi z maskotami,« je o novosti povedala Barbara Stopinšek, iz Term 3000.

Slednje sicer s svojo raznolikostjo zadovoljijo okuse slehernega gosta. Udobnost bivanja nudijo hoteli, vsak tudi s svojim kopališčem, vodna doživetja so skoraj brezmejna v doživljajskem bazenskem kompleksu z enajstimi tobogani, veliko naravne sence in vsakodnevno animacijo. Stik z naravo je mogoč ob bivanju v apartmajih, bungalovih ter kampu, za aktivne urice pa je na voljo golf igrišče ter ponudba športnega parka.

Seveda vabi tudi okolica, kjer narava preseneča na vsakem koraku. Pomurje namreč navdušuje z več kot 1000 kilometri kolesarskih poti, z urejenimi potmi za tek in nordijsko hojo, tematskimi potmi ter kulturnimi in naravnimi znamenitostmi.

V destinacijah Sava Hotels & Resorts v času poletnih počitnic še posebej obogatijo spremljevalno dogajanje v vodnih parkih in organizirajo prireditve, ki so namenjene tako njihovim gostom, kot obiskovalcem iz lokalnih okolij, kjer delujejo.

Pester koledar prireditev za staro in mlado

Kot pravijo gostje Term 3000 so te sredi prekmurskih ravnic pravi raj za družine. Štrkastične dogodivščine navdušujejo prav vse družinske člane. Štrk Viki otroke zabava v in ob bazenih, uči jih plesnih korakov, pa »gučanja« po prekmursko. Medtem ko otroci uživajo in se »ne obremenjujejo« s starši, so tudi ti lahko povsem brez skrbi. Tako imajo čas zase. Lahko preberejo kakšno knjigo, zadremajo v senci, se udeležijo jutranje telovadbe, gimnastike, vodnih iger. Zvečer pa uživajo v zabavnih, glasbenih in kulturnih večerih. »Nikogar ne pustimo na »suhem«,« pravijo v Termah 3000 in vabijo tudi na številne poletne prireditve:v soboto, 7. julija, je potekal polfinalni izbor za Miss bikini, v nedeljo, 8. julija, pa spektakel Fire and Ice, ko je kuharski mojster Danilo Kozar predstavil atraktivno gostinsko akrobatiko s skulpturami iz ledu in vročimi koktejli. Vroče bo tudi avgusta, saj bo potekalo finale Miss bikini, 2. odprto prvenstvo v toboganskem spustu, zgodil se bo tudi Brazilski vikend in 4. Žariada – tekmovanje v peki na žaru. Praznovali pa bomo tudi 3. rojstni dan štrka Vikija,« je pojasnila animatorka Monika.

Koledar poletnih prereditev v Sava Hotels & Resorts >>

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

djs_vic.jpg

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 2. julij 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
četrtek, 14. junij 2018

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
četrtek, 7. junij 2018

Prva postaja ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija v akciji Naj kopališče so bile tokrat Terme Ptuj. Tam so v soboto odprli letno kopališče in ekipa je za vas preverila njihovo ponudbo. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije