Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
terme-zrece_panorama_2-640x480.jpg

Svet Idile in novega hotela v Termah Zreče

Datum: sreda, 22. februar, 2012

Tako kot vsak četrtek je bila ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« tudi minuli četrtek delovno aktivna že od zgodnjih jutranjih ur. Iz prestolnice so se odpeljali proti Celju, pa še naprej do Slovenskih Konjic, na to pa zavili v smeri zreškega Pohorja in se ustavili v Zrečah.

Že večkrat so opazili vabljive jumbo plakate z napisom Idila, tokrat pa so se odločili, da preverijo, kaj nov wellness in spa center s tem imenom v Termah Zrečah ponuja. Ob obisku Term Zreče so si ogledali še nov hotel Atrij superior.

Nov, drugačen, idiličen svet

Posebnost wellness in spa centra Idila so štirje, tematsko različni idilični svetovi, v prvih dneh delovanja pa je požel številne pozitivne odzive.

11. februarja je v Termah Zreče svoja vrata na široko odprl nov wellness in spa center Idila. Gre za zadnjo novost v omenjenih termah, s katero gostom ponujajo novo dimenzijo sanjskega razvajanja ob vznožju zelenega Pohorja. S prepletom prijetnosti, domačnosti in prijaznosti v drugačnem, idiličnem svetu, nudijo celo paleto novih oblih razvajanja ter sprostitve.

»Posebnost našega wellness in spa centra Idila so štirje, tematsko različni idilični svetovi. Svet »Idila lepote« nudi vse za nego telesa in obraza. Pravi hit pa je LPG-Liftmasaža, s katero dosežemo globinsko prenovo kože, pomlajen obraz in na novo oblikovano telo,« je prvi svet idile predstavila Maja Pavlič, wellness svetovalka v wellness in spa centru Idila ter v nadaljevanju predstavila še ostale tri svetove. Idila Orienta je svet tajske terapije, Idila natura med drugim ponuja masažo z mošnjički pohorskih zelišč, Idila razvajanja v dvoje pa splet idiličnih ritualov v dvoje v džakuziju, finski savni ter na terasi na prostem. Wellness in spa center Idila je v prvih dneh delovanja požel številne pozitivne odzive in na obraz gostov privabil še dodatne nasmehe. Sicer pa predstavlja dodatno ponudbo v že obstoječi hotelski, termalni in savna ponudbi Term Zreče.

Nov hotel Atrij superior

Poleg 2-posteljnih sob so v hotelu Atrij za goste uredili tudi luksuzne apartmaje z masažno kadjo, turško in finsko savno ter ogretimi keramičnimi ležišči.

Dober mesec dni starejša novost Term Zreče (v primerjavi z wellness in spa centrom Idila) je hotel Atrij superior. Ta se smiselno vklaplja v arhitekturno celoto skupaj z obstoječim Hotelom Dobrava 2000 in prinaša 45 novih sob, nove seminarske prostore, dodatno restavracijo in že prej omenjeni wellness in spa center Idila.

»Hotel je tako okolju, sledili smo trendom t. i. eko gradnje in si prislužili tudi eko marjetico, kot gostom prijazen. Vez med človekom in naravo je vzpostavljena preko naravnih materialov, tudi avtohtonih, kot sta les in pohorski kamen. Temu je dodanih še veliko steklenih površin, ki naredijo prostor naravni svetlobi, edinstveno pohištvo ter vijolično obarvane stene sob,« je nov hotel na kratko predstavila Marija Hren iz oddelka za trženje v Uniturju. Poleg 2-posteljnih sob so za goste uredili tudi luksuzne apartmaje z masažno kadjo, turško in finsko savno ter ogretimi keramičnimi ležišči. »Vse naše goste razvajamo od prihoda dalje. V sobah jih namreč čaka košarica pohorskih jabolk in domač jabolčni sok,« je še dodala Hrenova ter vse skupaj povabila na v Zreče in na Roglo. Trenutno najugodnejši so ski & spa paketi, ki vključujejo polpenzionsko ponudbo v Termah Zreče in smučarsko vozovnico za smučanje na Rogli. Cene se gibljejo od 56 evrov dalje za bivanje v vilah do 79 evrov za bivanje v povsem novem hotelu Atrij superior. Nesmučarjem pa priporočajo paket Zima, zima bela, in sicer po ceni od 147 evrov dalje za tri nočitve. Številne ugodnosti imajo tudi otroci. V nekaterih primerih bivajo celo brezplačno.

Več na www.rogla.eu in www.terme.zrece.eu!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije