Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže

Terme Čatež so pravi termalni raj za staro in mlado

Datum: torek, 3. junij, 2014

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za spoznavanje enega od slovenskih kopališč. Tokrat so se odpravili v Terme Čatež. Glavna atrakcija te dni je seveda Termalna riviera, ki ponuja številne možnosti sprostitve in adrenalinskih užitkov.

Namestitev tako in drugače

Terme Čatež so največje slovensko naravno zdravilišče in tudi drugo največje turistično središče v Sloveniji. »Pri nas je poletje 365 dni v letu, gostom ponujamo možnost preživljanja prostega časa v hotelih, apartmajih, kampu, ki je že vrsto let po ADACu najboljši kamp v Sloveniji, ter v 20 plavajočih hišicah. Še vedno zelo aktualna je tudi indijanska vas s 25 šotori, ki privablja goste iz celotne Evrope na doživljajske počitnice,« je dejala Alenka Mokrovič Pogačar, pomočnica generalnega direktorja za marketing. »Družine se pri nas zagotovo počutijo najbolj doma. Privlačni namreč niso samo naši bazeni, ampak tudi naše sladice, ki se jim je res težko upreti,« je še dodala.

Vodni užitki za vse generacije

Poletna termalna riviera je resnično pravi vodni raj, saj ponuja 10 bazenov z različnimi učinki; masažami, valovi, vodnimi slapovi, vodometi, … za otroke pa je še posebno zanimiv gusarski otok.

Rdeča nit razvoja ponudbe Term Čatež je zagotovo termalna voda in vodni programi, ki so pravi magnet za obiskovalce. Termalno riviero v Čatežu rade obiščejo vse generacije, saj so pravi raj za lenarjenje, adrenalinska vodna doživetja ali preprosto celodnevno uživanje. »Naša voda pomaga pri lajšanju zdravstvenih težav, zadnja leta pa v vedno večjem številu prihajajo k nam gostje na prijetne počitnice ob bazenih. Poletna termalna riviera je resnično pravi vodni raj, saj ponuja 10 bazenov z različnimi učinki; masažami, valovi, vodnimi slapovi, vodometi, … za otroke pa je še posebno zanimiv gusarski otok,« je ekipi povedala Marjanka Bužančič, pomočnica izvršnega direktorja za prodajo.

Posebna počitniška doživetja

Težko pričakovane počitnice so skoraj pred vrati in v Termah Čatež so nanje dobro pripravljeni. »Na poletje smo se pri nas pričeli pripravljati že spomladi, ko smo postavili 25 indijanskih šotorov, ki zadnja leta privabljajo goste od blizu in daleč. Zgodba indijanske vasi je namreč tesno povezana z naravo, pri njihovi postavitvi pa smo upoštevali indijanske zakonitosti. Počitnice v tipiju priporočam vsem, ki si želijo doživeti pravo indijansko avanturo,« je še povedala Alenka Mokrovič Pogačar, pomočnica generalnega direktorja za marketing in dodala, da so cene najema letos še posebej ugodne in vključujejo tudi vstopnice za Termalno riviero.

Povabila pa je tudi na počitnice v bližnji Gusarski zaliv (20 plavajočih hišk na jezeru) in na doživetje v pravi kavbojski kočiji.

Pestro tudi na obali

Terme Čatež svojo ponudbo vztrajno širijo tudi na obali in sicer v Kopru v Aquaparku Žusterna, ki je pravzaprav Termalna riviera v malem. Tamkajšnji vodni park je največji na obali in ga vsako let obišče več obiskovalcev. Sam hotelski kompleks pa ponuja različne možnosti preživljanja aktivnih počitnic, saj z raznovrstnimi programi poskrbijo za animacijo vseh starostnih skupin.

Več informacij na www.terme-catez.si!

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije