Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže

Terme Čatež so pravi termalni raj za staro in mlado

Datum: torek, 3. junij, 2014

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za spoznavanje enega od slovenskih kopališč. Tokrat so se odpravili v Terme Čatež. Glavna atrakcija te dni je seveda Termalna riviera, ki ponuja številne možnosti sprostitve in adrenalinskih užitkov.

Namestitev tako in drugače

Terme Čatež so največje slovensko naravno zdravilišče in tudi drugo največje turistično središče v Sloveniji. »Pri nas je poletje 365 dni v letu, gostom ponujamo možnost preživljanja prostega časa v hotelih, apartmajih, kampu, ki je že vrsto let po ADACu najboljši kamp v Sloveniji, ter v 20 plavajočih hišicah. Še vedno zelo aktualna je tudi indijanska vas s 25 šotori, ki privablja goste iz celotne Evrope na doživljajske počitnice,« je dejala Alenka Mokrovič Pogačar, pomočnica generalnega direktorja za marketing. »Družine se pri nas zagotovo počutijo najbolj doma. Privlačni namreč niso samo naši bazeni, ampak tudi naše sladice, ki se jim je res težko upreti,« je še dodala.

Vodni užitki za vse generacije

Poletna termalna riviera je resnično pravi vodni raj, saj ponuja 10 bazenov z različnimi učinki; masažami, valovi, vodnimi slapovi, vodometi, … za otroke pa je še posebno zanimiv gusarski otok.

Rdeča nit razvoja ponudbe Term Čatež je zagotovo termalna voda in vodni programi, ki so pravi magnet za obiskovalce. Termalno riviero v Čatežu rade obiščejo vse generacije, saj so pravi raj za lenarjenje, adrenalinska vodna doživetja ali preprosto celodnevno uživanje. »Naša voda pomaga pri lajšanju zdravstvenih težav, zadnja leta pa v vedno večjem številu prihajajo k nam gostje na prijetne počitnice ob bazenih. Poletna termalna riviera je resnično pravi vodni raj, saj ponuja 10 bazenov z različnimi učinki; masažami, valovi, vodnimi slapovi, vodometi, … za otroke pa je še posebno zanimiv gusarski otok,« je ekipi povedala Marjanka Bužančič, pomočnica izvršnega direktorja za prodajo.

Posebna počitniška doživetja

Težko pričakovane počitnice so skoraj pred vrati in v Termah Čatež so nanje dobro pripravljeni. »Na poletje smo se pri nas pričeli pripravljati že spomladi, ko smo postavili 25 indijanskih šotorov, ki zadnja leta privabljajo goste od blizu in daleč. Zgodba indijanske vasi je namreč tesno povezana z naravo, pri njihovi postavitvi pa smo upoštevali indijanske zakonitosti. Počitnice v tipiju priporočam vsem, ki si želijo doživeti pravo indijansko avanturo,« je še povedala Alenka Mokrovič Pogačar, pomočnica generalnega direktorja za marketing in dodala, da so cene najema letos še posebej ugodne in vključujejo tudi vstopnice za Termalno riviero.

Povabila pa je tudi na počitnice v bližnji Gusarski zaliv (20 plavajočih hišk na jezeru) in na doživetje v pravi kavbojski kočiji.

Pestro tudi na obali

Terme Čatež svojo ponudbo vztrajno širijo tudi na obali in sicer v Kopru v Aquaparku Žusterna, ki je pravzaprav Termalna riviera v malem. Tamkajšnji vodni park je največji na obali in ga vsako let obišče več obiskovalcev. Sam hotelski kompleks pa ponuja različne možnosti preživljanja aktivnih počitnic, saj z raznovrstnimi programi poskrbijo za animacijo vseh starostnih skupin.

Več informacij na www.terme-catez.si!

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme - udobje zdravega bivanja

bioterme_hotel_kompleks.jpg
torek, 6. julij 2021

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost tokrat vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

NAJ KOPALIŠČE: Stari gremo na safari!

Terme Olimia
sreda, 30. junij 2021

Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke kot odrasle.

NAJ KOPALIŠČE: Na razvajanje v butične Terme Paradiso

paradiso.jpg
torek, 22. junij 2021

Poletno vreme je na plano zvabilo tudi ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija. Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo najmlajše slovenske terme - Terme Paradiso v Dobovi. Tamkajšnja zdarvilna voda je priporočljiva za lajšanje rezličnih zdravstvenih težav - več pa v nadaljevanju. 

NAJ KOPALIŠČE: V Vodnem mestu Atlantis se znova dogaja!

v-vodnem-mestu-atlan-_1-2.png
četrtek, 17. junij 2021

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je takoj pa rahljanju ukrepov odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh zagotovo nikoli ne manjka in ne zmanjka v Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Tako je bilo tudi ob tokratnem obisku.

Terme Snovik gostile prvo mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Gorenjske

kolesarji_snovik.jpg
torek, 1. junij 2021

Minuli vikend so Terme Snovik gostile start prve mednarodne dirke (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. Športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik ter Cerklje na Gorenjskem. Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke ob 12. uri. 

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije