Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže

Terme Čatež so pravi termalni raj za staro in mlado

Datum: torek, 3. junij, 2014

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za spoznavanje enega od slovenskih kopališč. Tokrat so se odpravili v Terme Čatež. Glavna atrakcija te dni je seveda Termalna riviera, ki ponuja številne možnosti sprostitve in adrenalinskih užitkov.

Namestitev tako in drugače

Terme Čatež so največje slovensko naravno zdravilišče in tudi drugo največje turistično središče v Sloveniji. »Pri nas je poletje 365 dni v letu, gostom ponujamo možnost preživljanja prostega časa v hotelih, apartmajih, kampu, ki je že vrsto let po ADACu najboljši kamp v Sloveniji, ter v 20 plavajočih hišicah. Še vedno zelo aktualna je tudi indijanska vas s 25 šotori, ki privablja goste iz celotne Evrope na doživljajske počitnice,« je dejala Alenka Mokrovič Pogačar, pomočnica generalnega direktorja za marketing. »Družine se pri nas zagotovo počutijo najbolj doma. Privlačni namreč niso samo naši bazeni, ampak tudi naše sladice, ki se jim je res težko upreti,« je še dodala.

Vodni užitki za vse generacije

Poletna termalna riviera je resnično pravi vodni raj, saj ponuja 10 bazenov z različnimi učinki; masažami, valovi, vodnimi slapovi, vodometi, … za otroke pa je še posebno zanimiv gusarski otok.

Rdeča nit razvoja ponudbe Term Čatež je zagotovo termalna voda in vodni programi, ki so pravi magnet za obiskovalce. Termalno riviero v Čatežu rade obiščejo vse generacije, saj so pravi raj za lenarjenje, adrenalinska vodna doživetja ali preprosto celodnevno uživanje. »Naša voda pomaga pri lajšanju zdravstvenih težav, zadnja leta pa v vedno večjem številu prihajajo k nam gostje na prijetne počitnice ob bazenih. Poletna termalna riviera je resnično pravi vodni raj, saj ponuja 10 bazenov z različnimi učinki; masažami, valovi, vodnimi slapovi, vodometi, … za otroke pa je še posebno zanimiv gusarski otok,« je ekipi povedala Marjanka Bužančič, pomočnica izvršnega direktorja za prodajo.

Posebna počitniška doživetja

Težko pričakovane počitnice so skoraj pred vrati in v Termah Čatež so nanje dobro pripravljeni. »Na poletje smo se pri nas pričeli pripravljati že spomladi, ko smo postavili 25 indijanskih šotorov, ki zadnja leta privabljajo goste od blizu in daleč. Zgodba indijanske vasi je namreč tesno povezana z naravo, pri njihovi postavitvi pa smo upoštevali indijanske zakonitosti. Počitnice v tipiju priporočam vsem, ki si želijo doživeti pravo indijansko avanturo,« je še povedala Alenka Mokrovič Pogačar, pomočnica generalnega direktorja za marketing in dodala, da so cene najema letos še posebej ugodne in vključujejo tudi vstopnice za Termalno riviero.

Povabila pa je tudi na počitnice v bližnji Gusarski zaliv (20 plavajočih hišk na jezeru) in na doživetje v pravi kavbojski kočiji.

Pestro tudi na obali

Terme Čatež svojo ponudbo vztrajno širijo tudi na obali in sicer v Kopru v Aquaparku Žusterna, ki je pravzaprav Termalna riviera v malem. Tamkajšnji vodni park je največji na obali in ga vsako let obišče več obiskovalcev. Sam hotelski kompleks pa ponuja različne možnosti preživljanja aktivnih počitnic, saj z raznovrstnimi programi poskrbijo za animacijo vseh starostnih skupin.

Več informacij na www.terme-catez.si!

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 2. julij 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
četrtek, 14. junij 2018

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
četrtek, 7. junij 2018

Prva postaja ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija v akciji Naj kopališče so bile tokrat Terme Ptuj. Tam so v soboto odprli letno kopališče in ekipa je za vas preverila njihovo ponudbo. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije