Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
dobrna_hotel_park.jpg

Terme Dobrna v zavetju starodavnih dreves

Datum: torek, 31. maj, 2011
Na poti iz Ljubljane proti Štajerski je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« na avtocesti zavila proti Velenju ter pred tem krajem proti Dobrni. In prav slednja je bila tokratna končna točka. Sedli so v senco pod krošnje starodavnih dreves in v odličnih delovnih pogojih spoznavali Dobrno ter njene terme.

Vonj po zelenem

V Dobrno gostje že več stoletij prihajajo na oddih, sprostitev in nabiranje novih energij.

V Terme Dobrna prihajajo ženske po operacijah, po komplikacijah po operacijah, ženske s težavami z zanositvijo, menopavzo, ženske z nerednimi in bolečimi menstruacijami, pa tudi nosečnice, za katere imajo pripravljen poseben velnes program.

»Goste najbolj očara narava, 200 let star park z mogočnimi drevesi, številne sprehajalne poti, kulinarična ponudba, storitve temelječe na zdravilni vodi in prijaznost ljudi – tako zaposlenih kot domačinov,« je povedala Helena Župnek, iz službe rezervacij v Termah Dobrna. Ob tem je izpostavila, da sta trenutno najbolj aktualna dva programa, in sicer program »Vonj zelenega poletja« ter »Lepo je biti upokojenec«. Slednji velja do konca julija, nudi pa posebnost – to je prevoz od doma do term in nazaj.

Edini za zdravljenje ženskih obolenj

Terme Dobrna imajo dolgoletno tradicijo za zdravljenje ženskih obolenj. So edino tovrstno zdravilišče pri nas in to že od 18. stoletja, ko so se pojavile prve terapije in diagnoze.

»Ženske preprosto rade prihajajo k nam. Premoremo obilico naravnih faktorjev, kot so: voda, fango, blatne in mineralne obloge ter posebno podnebje,« je dejala ginekologinja, dr. Marija Ocvirk. Povedala je še, da zdravilna voda izvira 1.200 metrov globoko in ima ob izviru 36 stopinj celzija. Bogata je z minerali, ki pozitivno vplivajo na kožo in se absorbirajo v telo. Tako zdravijo tudi notranje organe, povečajo denimo prekrvavitev v mali medenici, izboljšajo gibljivost sklepov in sproščajo. Vodni mehurčki kožo tudi prijetno masirajo. »K nam prihajajo ženske po operacijah, po komplikacijah po operacijah, ženske s težavami z zanositvijo, menopavzo, ženske z nerednimi in bolečimi menstruacijami, pa tudi nosečnice, za katere imamo pripravljen poseben velnes program,« je še dodala Ocvirkova.

Pridelki iz okoliških kmetij in gozdov

Na krožnikih vselej postrežejo sezonsko obarvano zelenjavo in sadje. Ker je tudi vino hrana, to nikakor ne sme manjkati pri kosilu ter seveda sezonsko obarvana sladica z gozdnimi sadeži iz okoliških gozdov.

Govorimo o zdravju, o zdravem življenjskem slogu, o gibanju in skrbi za telo ter duha. Vsega naštetega ni in ne more biti brez zdrave prehrane. Tej v Termah Dobrna posvečajo posebno pozornost. Zelenjava, sadje, stročnice…za vsakogar nekaj.

»Na krožnikih vselej postrežemo sezonsko obarvano zelenjavo in sadje. Ker je tudi vino hrana, to nikakor ne sme manjkati pri kosilu ter seveda sezonsko obarvana sladica po receptu naših babic in z gozdnimi sadeži iz okoliških gozdov,« je ekipi radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« razkril Stane Tihle, iz gostinstva v Termah Dobrna. Poslušalke in poslušalce je povabil tudi v Vilo Higio iz leta 1853 na Bachusovo pojedino v znamenju starih Rimljanov ter na pravljično poroko v parku pod kostanji in v zdraviliški dvorani, ki sprejme 150 ljudi.

Več na www.terme-dobrna.si ali na 03/780 81 10!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Poišči Terme Dobrna na zemljevidu

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije