Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
dobrna_hotel_park.jpg

Terme Dobrna v zavetju starodavnih dreves

Datum: torek, 31. maj, 2011
Na poti iz Ljubljane proti Štajerski je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« na avtocesti zavila proti Velenju ter pred tem krajem proti Dobrni. In prav slednja je bila tokratna končna točka. Sedli so v senco pod krošnje starodavnih dreves in v odličnih delovnih pogojih spoznavali Dobrno ter njene terme.

Vonj po zelenem

V Dobrno gostje že več stoletij prihajajo na oddih, sprostitev in nabiranje novih energij.

V Terme Dobrna prihajajo ženske po operacijah, po komplikacijah po operacijah, ženske s težavami z zanositvijo, menopavzo, ženske z nerednimi in bolečimi menstruacijami, pa tudi nosečnice, za katere imajo pripravljen poseben velnes program.

»Goste najbolj očara narava, 200 let star park z mogočnimi drevesi, številne sprehajalne poti, kulinarična ponudba, storitve temelječe na zdravilni vodi in prijaznost ljudi – tako zaposlenih kot domačinov,« je povedala Helena Župnek, iz službe rezervacij v Termah Dobrna. Ob tem je izpostavila, da sta trenutno najbolj aktualna dva programa, in sicer program »Vonj zelenega poletja« ter »Lepo je biti upokojenec«. Slednji velja do konca julija, nudi pa posebnost – to je prevoz od doma do term in nazaj.

Edini za zdravljenje ženskih obolenj

Terme Dobrna imajo dolgoletno tradicijo za zdravljenje ženskih obolenj. So edino tovrstno zdravilišče pri nas in to že od 18. stoletja, ko so se pojavile prve terapije in diagnoze.

»Ženske preprosto rade prihajajo k nam. Premoremo obilico naravnih faktorjev, kot so: voda, fango, blatne in mineralne obloge ter posebno podnebje,« je dejala ginekologinja, dr. Marija Ocvirk. Povedala je še, da zdravilna voda izvira 1.200 metrov globoko in ima ob izviru 36 stopinj celzija. Bogata je z minerali, ki pozitivno vplivajo na kožo in se absorbirajo v telo. Tako zdravijo tudi notranje organe, povečajo denimo prekrvavitev v mali medenici, izboljšajo gibljivost sklepov in sproščajo. Vodni mehurčki kožo tudi prijetno masirajo. »K nam prihajajo ženske po operacijah, po komplikacijah po operacijah, ženske s težavami z zanositvijo, menopavzo, ženske z nerednimi in bolečimi menstruacijami, pa tudi nosečnice, za katere imamo pripravljen poseben velnes program,« je še dodala Ocvirkova.

Pridelki iz okoliških kmetij in gozdov

Na krožnikih vselej postrežejo sezonsko obarvano zelenjavo in sadje. Ker je tudi vino hrana, to nikakor ne sme manjkati pri kosilu ter seveda sezonsko obarvana sladica z gozdnimi sadeži iz okoliških gozdov.

Govorimo o zdravju, o zdravem življenjskem slogu, o gibanju in skrbi za telo ter duha. Vsega naštetega ni in ne more biti brez zdrave prehrane. Tej v Termah Dobrna posvečajo posebno pozornost. Zelenjava, sadje, stročnice…za vsakogar nekaj.

»Na krožnikih vselej postrežemo sezonsko obarvano zelenjavo in sadje. Ker je tudi vino hrana, to nikakor ne sme manjkati pri kosilu ter seveda sezonsko obarvana sladica po receptu naših babic in z gozdnimi sadeži iz okoliških gozdov,« je ekipi radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« razkril Stane Tihle, iz gostinstva v Termah Dobrna. Poslušalke in poslušalce je povabil tudi v Vilo Higio iz leta 1853 na Bachusovo pojedino v znamenju starih Rimljanov ter na pravljično poroko v parku pod kostanji in v zdraviliški dvorani, ki sprejme 150 ljudi.

Več na www.terme-dobrna.si ali na 03/780 81 10!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Poišči Terme Dobrna na zemljevidu

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme - udobje zdravega bivanja

bioterme_hotel_kompleks.jpg
torek, 6. julij 2021

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost tokrat vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

NAJ KOPALIŠČE: Stari gremo na safari!

Terme Olimia
sreda, 30. junij 2021

Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke kot odrasle.

NAJ KOPALIŠČE: Na razvajanje v butične Terme Paradiso

paradiso.jpg
torek, 22. junij 2021

Poletno vreme je na plano zvabilo tudi ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija. Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo najmlajše slovenske terme - Terme Paradiso v Dobovi. Tamkajšnja zdarvilna voda je priporočljiva za lajšanje rezličnih zdravstvenih težav - več pa v nadaljevanju. 

NAJ KOPALIŠČE: V Vodnem mestu Atlantis se znova dogaja!

v-vodnem-mestu-atlan-_1-2.png
četrtek, 17. junij 2021

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je takoj pa rahljanju ukrepov odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh zagotovo nikoli ne manjka in ne zmanjka v Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Tako je bilo tudi ob tokratnem obisku.

Terme Snovik gostile prvo mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Gorenjske

kolesarji_snovik.jpg
torek, 1. junij 2021

Minuli vikend so Terme Snovik gostile start prve mednarodne dirke (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. Športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik ter Cerklje na Gorenjskem. Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke ob 12. uri. 

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije