Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
aqualuna.jpg

Terme Olimia: Počitnice polne doživetij

Datum: ponedeljek, 7. julij, 2014

Ko so vremenoslovci napovedali vročo, s soncem obsijano soboto, so člani ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« sklenili, da se odpravijo v Terme Olimia. Kopanje, plavanje, nore vožnje po toboganih, sonce, zabava ... vse to jih je pričakalo v Aqualuni, poleg tega pa lahko tam doživite še marsikaj drugega.

Super zabava v Aqualuni

Terme Olimia se nahajajo v osrčju Kozjanskega, nedaleč stran od Celja in v bližini hrvaške meje. Gre za izredno velik turistični kompleks, ki obsega dva hotela, apartmajski hotel, vas Lipo, dva termalna centra, wellness Termalia in večkrat nagrajeni wellness Orhidelia. Center poletne zabave pa je seveda Aqualuna z najhitrejšimi in najbolj zavitimi tobogani, visokimi valovi, aqua džunglo za najmlajše in najbolj norim toboganom King Kobra.

King Kobra paketi za družine

Poleg vsakodnevne animacije pripravljajo tudi nekaj večjih dogodkov, kot sta npr. Brazilija po Braziliji s Kingstoni, ki bo na sporedu 19. julija in že tradicionalni Terme Olimia fest, 15. in 16. avgusta, z veliko znanimi glasbenimi izvajalci, različnimi plesnimi nastopi in drugimi presenečenji.

Kot je ekipi povedal Vasja Čretnik, vodja marketinga in prodaje v Termah Olimia, jih poleti obiskujejo predvsem družine, saj je ponudba za otroke še posebej bogata. Na voljo so tudi cenovno ugodni paketi, imenovani po največjem toboganu – King Kobri, kjer otroci v družbi staršev bivajo brezplačno.
Poleg vsakodnevne animacije pripravljajo tudi nekaj večjih dogodkov, kot sta npr. Brazilija po Braziliji z Kingstoni , ki bo na sporedu 19. Julija in že tradicionalni Terme Olimia fest, 15. in 16. avgusta, z veliko znanimi glasbenimi izvajalci, različnimi plesnimi nastopi in drugimi presenečenji. »Ker je Aqualuna malce odmaknjena od osrčja term, pa si je v wellnessih možno privoščiti tudi mirno razvajanje in sproščanje, zato nas z veseljem obiščejo tudi pari,« je še dodal Čretnik.
Sašo Mratinkovič, organizator dela v Termalnem parku Aqualuna, pa je dodal, da je ob bazenih dobro poskrbljeno tudi za lačne in žejne. »Na voljo so tako malice kot kosila in poskrbljeno je za vse okuse, saj ponujamo tako klasično ponudbo kot tudi zdrave obroke.«

Odkrivanje okolice

Zabavno pa ni le na kopališču ampak tudi v okolici. Zlata vas Evrope Podčetrtek ponuja veliko turističnih znamenitosti. Poleg najstarejše lekarne v Evropi si lahko ogledate še Jelenov greben, Kočo pri čarovnici, pivovarno, čokoladnico, ipd. »Gostje si zelo radi izposodijo kolesa in se odpravijo na raziskovanje,« je ekipi še zaupal Čretnik.
Animatorji pri nas vsak dan poskrbijo za zabavo gostov, program je na sporedu vsako uro – so pa aktivnosti prilagojene tako, da ustrezajo kar največ obiskovalcem.

Vse informacije lahko najdete na www.terme-olimia.com.

Oglejte si tudi TV reportažo:

Prikaži zemljevide, video posnetke in druge medije
Z aktivacijo prikaza predmeta se bodo na vaš računalnik naložili piškotki ponudnikov teh storitev, ki se lahko uporabljajo tudi za sledenje.

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije