Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
aqualuna3.jpg

Terme Olimia za vse v vseh vremenskih razmerah

Datum: petek, 6. avgust, 2010

Izbor slovenskega naj kopališča je že 20. leto del poletnega dogajanja, ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« pa že 20. leto na poti po slovenskih kopališčih. V kraju, kjer so bili pred dnevi, so se nazadnje ustavili maja letos, ko so razglasili naj wellness in ko je to v svoji kategoriji postal Wellness Orhidelia. Gre seveda za Terme Olimia v občini Podčetrtek.

Slovenci na prvem mestu

V Termah Olimia, kjer sredi poletja le tu in tam še lahko ponudijo prosto posteljo, gostijo predvsem slovenske goste. Po besedah Mojce Korpar iz marketinga Term Olimia skoraj 65 odstotkov vseh nočitev ustvarijo domači gostje, ostalo pa Italijani, Nemci, Avstrijci, Hrvati in v zadnjih mesecih tudi Srbi. Vsi lahko izbirajo med različnimi vrstami namestitve, od hotelske v hotelih Breza in Sotelia, do apartmajske v vasi Lipa in aparthotelu Rosa. Avgusta še stavijo na vroče poletne dni in na odličen obisk bazenov, september pa bo znova čas za razvajanja v wellness centru Orhidelia.

Čof v bazen

Center poletne zabave je seveda Aqualuna z najhitrejšimi in najbolj zavitimi tobogani, visokimi valovi v valovalnem bazenu in aqua džunglo za najmlajše. »Pri nas resnično polno uživajo prav vsi družinski člani. Tudi zavoljo posebno ugodnega družinskega počitniškega dne v Aqualuni. Ta vključuje kopanje, kosilo, 0,5 l pijače, zabavo ter animacijo od 43 evrov dalje za družino,« je povedal Mitja Zajc, pomočnik vodje wellnessa in bazenov v Termah Olimia. Andrej Maček, zadolžen za animacijo, pa je dodal, da so obiskovalci deležni tudi zvrhanega koša zabave za vse generacije.

Več na www.terme-olimia.com !


Poletje v Podčetrtku

Polne namestitvene kapacitete povečajo utrip v kraju in zato so v občini Podčetrtek, ki velja za izrazito turistično občino ter se lahko med drugim pohvali z najlepšo vasjo v Evropi leta 2009, pripravili poletne prireditve . V novi večnamenski športni dvorani bo 6. avgusta koncert Od hita do hita 2010, 7. avgusta pa rock koncert. V nedeljo 8. avgusta bo v Virštajnu potekala postavitev klopotcev, dva dni kasneje, na dan sv. Lovrenca, pa bo mogoče obiskati Lovrenčev sejem. »Seveda pa v občini kljub poletju nadaljujemo z našimi naložbami. Te nam omogočajo pridobljena evropska sredstva. Trenutno največji projekt je izgradnja novega vrtca in prizidka k šoli. Zaključujemo tudi del vodovoda, enega cestnega odseka ter izgradnjo kolesarske steze,« je povedal Peter Misja, župan občine Podčetrtek .


Pripravila:
Tina HUREMOVIČ


Kako do Term Olimia?
Zemljevid

Oglejte si tudi TV reportažo!

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije