Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
img_2647-640x480.JPG

Terme Topolšica - oaza miru

Datum: sreda, 10. avgust, 2011
Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« še kako dobro ve, da se po jutru dan pozna, zato so zgodaj vstali, sedli v avto družbe Porsche Slovenija in se zapeljali v oazo miru, zelenja, ptičjega petja in zdravilne termalne vode. Ustavili so se namreč v Termah Topolšica, odlični izbiri za poletni oddih in hkrati dneve polne rekreacije ter doživetij v naravi.

Veliko za videti in doživeti

Ob prihodu v Terme Topolšica človeka pričaka topel nasmeh in domače vzdušje, preseneti ga mirno in zeleno okolje, daleč od ponorelega ter stresnega sveta.

V zadnjem času so dosedanji ponudbi dodali novo. Zgradili so apartmajsko naselje s 27 apartmajskimi enotami ter nov velneški center Zala.

»Pri nas ima gost kaj videti in doživeti. Imamo vso potrebno ponudbo na enem mestu. Tako za športne navdušence kot za tiste, ki si želijo popolnega oddiha ali morda kakovostne rehabilitacije,« je povedal Davorin Aram iz prodaje Term Topolšica ter dodal, da vse našteto dopolnjuje še dobro razmerje med ceno in kvaliteto. V zadnjem času so dosedanji ponudbi dodali novo. Zgradili so apartmajsko naselje s 27 apartmajskimi enotami ter nov velneški center Zala. Že nekaj let se ponašajo z zunanjim bazenskim kompleksom Zora ter notranjimi bazeni. Temelj celotne ponudbe pa je seveda termomineralna voda s številnimi zdravilnimi učinki. Bogata je namreč s kalcijem in magnezijem, kar pomeni, da lajša revmatska obolenja, lažja srčna obolenja ter blaži postoperativna stanja.

Odlična zasedenost 

Vroča poletna ponudba s 5-dnevnimi paketi od 198 in vikend paketi od 92 evrov dalje je botrovala 100 odstotni zasedenosti apartmajskih kapacitet ter dobrih 80 odstotni zasedenosti hotelskih sob.

Vroča poletna ponudba s 5-dnevnimi paketi od 198 in vikend paketi od 92 evrov dalje je botrovala 100 odstotni zasedenosti apartmajskih kapacitet ter dobrih 80 odstotni zasedenosti hotelskih sob.

»Številni gostje uživajo v vodnem parku Zora, ki je vpet v zeleno okolje in katerega bazeni so razporejeni po etažah, tako da se voda med njimi pretaka. Skupaj imamo 1.760 m2 vodnih površin in kar 10.000 m2 površin za sončenje ter poležavanje. V muhastih dneh pridejo še kako prav notranji bazeni ter hotelske savne in velnes Zala,« je za radijsko oddajo »Dobro jutro, Slovenija« dejala Andreja Černevšek, vodja prodaje v Termah Topolšica. V velneškem centru Zala se je mogoče priključiti skupinski terapiji, si pregreti telo v Svetu savn z enajstimi različnimi savnami, terapijami z medom, blatom ali soljo ali si privoščiti svojo, t. i. V. I. P. savno. Vabita tudi kavarna in restavracija z razgledom in velneškimi meniji ter različne masaže. Med slednjimi je zagotovo nekaj posebnega masaža s toplimi filipinskimi školjkami.

O tem in ostali ponudbi pa na www.terme-topolsica.si!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Poišči Terme Topolšica na zemljevidu

Dogodki in novice v Savinjski regiji >>

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije