Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Terme Snovik

Terme v naročju Kamniško - Savinjskih Alp

Datum: torek, 11. junij, 2013

Pretekli teden se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija  odpeljala v osrčje Tuhinjske doline. Tokrat je namreč v sklopu akcije Naj kopališče želela preverit ponudbo Term Snovik. Gre za ene mlajših a iz leta v leto bolj priljubljenih slovenskih term, kar dokazujejo tudi priznanja za Naj kopališče, ki jih prejemajo že vrsto let zapored.

Okolju prijazna ponudba

Družinam prijazne Terme Snovik so najvišje ležeče terme v Sloveniji, ki so lahko dostopne tako s Štajerske in Gorenjske kot tudi z Ljubljanske strani, zato so zelo priljubljene. »To potrjujejo tudi številna priznanja, ki smo jih prejeli v akciji Naj kopališče, v kateri sodelujemo že vse od leta 2000,« se je pohvalil g. Ivan Hribar, ustanovitelj in idejni vodja Term Snovik.

Čeprav letošnje poletje skopari s soncem, to na obisk Term Snovik  ne vpliva. »Vremenske razmere trenutno kopanju na zunanjem bazenu niso naklonjene, vendar pa to rešujemo s pokritim bazenom, kjer je kopanje izredno prijetno,« je povedal Hribar in poudaril, da ima njihova voda številne zdravilne učinke, zaradi katerih se kopalci zelo radi vračajo. V Snoviku so izjemno ponosni tudi na svojo ekološko naravnanost. »Vizija razvoja Term Snovik je že od vsega začetka taka, da bodo terme okolju prijazne in energetsko učinkovite. Zgrajene so iz okolju prijaznih materialov, osnovo z eko predznakom pa smo nato v letih delovanja samo še nadgrajevali - vso toplotno energijo, ki jo potrebujemo pridobimo iz obnovljivih virov energije, apartmaji so grajeni po sistemu inteligentnih sob in podobno. Tako smo si prvi v Sloveniji prislužili tudi evropski certifikat Eko marjetica, ki nam zelo veliko pomeni,« je poudaril Hribar.

Družini prijazne terme

Dogajanje v Termah Snovik in okolici je vedno pestro. 16. junija se tako obeta 8. MTB kolesarska dirka s Term Snovik na Veliko planino, 22. junija pa otvoritev zunanjega bazena s programom »Vodne vragolije«.

Terme Snovik privabljajo številne dnevne goste, ponujajo pa tudi možnost nastanitve v  70 apartmajih, ki so komfortno opremljeni na nivoju štirih zvezdic in 30 dvoposteljnih sob. Bazenski kompleks je primeren za vsako vreme in vse letne čase, saj obsega 500 m2 notranjih in 500m2 zunanjih površin. Temperatura vode je od 32-36 stopinj v notranjem delu, v zunanjem pa ima voda 28 stopinj.

Kot je ekipi povedala Karmen Kajba, izvršna direktorica term, največ pozornosti posvečajo družinam. »Otroci se skozi vse leto lahko igrajo v klubu palčka Snovička, za odrasle pa pripravljamo različne možnosti rekreacije, kot so npr. vodna telovadba, nordijska hoja, teki, pohodne poti, ipd.« Največ družin seveda pride poleti, spomladi in jeseni pa so zelo aktualni kolesarski in pohodniški paketi. »Ti so namenjeni aktivnim turistom in omogočajo vadbo skupaj z instruktorjem. Tudi pozimi smo zanimivi, saj je Krvavec od term oddaljen manj kot 30 km, po smučanju pa se naši gostje radi sprostijo v savni ali si privoščijo masažo,« je še dodala Kajba.

Pestro pa ni le ob bazenu, temveč tudi v okolici. Terme Snovik so izredno dobro povezane z ostalimi društvi v okolici, tako da je dogajanje tam vedno pestro. 16. junija se tako obeta 8. MTB kolesarska dirka s Term Snovik na Veliko planino, 22. junija bo otvoritev zunanjega bazena s programom »Vodne vragolije«. V začetku julija bo že tradicionalno 11. Tekmovanje kuharjev v pripravi jedi iz postrvi, v avgustu pa tradicionalna prireditev »Nekoč je bilo v Tuhinjski dolini« (letos bo tema Tuhinjska dolina v pesmi in besedi), organizirali bodo tudi pohod na Menino planino in še marsikaj.

Več na www.terme-snovik.si!

 

Glasuj za Naj kopališče 2013 tukaj!

Oglejte si TV reportažo:

Prikaži zemljevide, video posnetke in druge medije
Z aktivacijo prikaza predmeta se bodo na vaš računalnik naložili piškotki ponudnikov teh storitev, ki se lahko uporabljajo tudi za sledenje.

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije