Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
Terme Snovik

Terme v naročju Kamniško - Savinjskih Alp

Datum: torek, 11. junij, 2013

Pretekli teden se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija  odpeljala v osrčje Tuhinjske doline. Tokrat je namreč v sklopu akcije Naj kopališče želela preverit ponudbo Term Snovik. Gre za ene mlajših a iz leta v leto bolj priljubljenih slovenskih term, kar dokazujejo tudi priznanja za Naj kopališče, ki jih prejemajo že vrsto let zapored.

Okolju prijazna ponudba

Družinam prijazne Terme Snovik so najvišje ležeče terme v Sloveniji, ki so lahko dostopne tako s Štajerske in Gorenjske kot tudi z Ljubljanske strani, zato so zelo priljubljene. »To potrjujejo tudi številna priznanja, ki smo jih prejeli v akciji Naj kopališče, v kateri sodelujemo že vse od leta 2000,« se je pohvalil g. Ivan Hribar, ustanovitelj in idejni vodja Term Snovik.

Čeprav letošnje poletje skopari s soncem, to na obisk Term Snovik  ne vpliva. »Vremenske razmere trenutno kopanju na zunanjem bazenu niso naklonjene, vendar pa to rešujemo s pokritim bazenom, kjer je kopanje izredno prijetno,« je povedal Hribar in poudaril, da ima njihova voda številne zdravilne učinke, zaradi katerih se kopalci zelo radi vračajo. V Snoviku so izjemno ponosni tudi na svojo ekološko naravnanost. »Vizija razvoja Term Snovik je že od vsega začetka taka, da bodo terme okolju prijazne in energetsko učinkovite. Zgrajene so iz okolju prijaznih materialov, osnovo z eko predznakom pa smo nato v letih delovanja samo še nadgrajevali - vso toplotno energijo, ki jo potrebujemo pridobimo iz obnovljivih virov energije, apartmaji so grajeni po sistemu inteligentnih sob in podobno. Tako smo si prvi v Sloveniji prislužili tudi evropski certifikat Eko marjetica, ki nam zelo veliko pomeni,« je poudaril Hribar.

Družini prijazne terme

Dogajanje v Termah Snovik in okolici je vedno pestro. 16. junija se tako obeta 8. MTB kolesarska dirka s Term Snovik na Veliko planino, 22. junija pa otvoritev zunanjega bazena s programom »Vodne vragolije«.

Terme Snovik privabljajo številne dnevne goste, ponujajo pa tudi možnost nastanitve v  70 apartmajih, ki so komfortno opremljeni na nivoju štirih zvezdic in 30 dvoposteljnih sob. Bazenski kompleks je primeren za vsako vreme in vse letne čase, saj obsega 500 m2 notranjih in 500m2 zunanjih površin. Temperatura vode je od 32-36 stopinj v notranjem delu, v zunanjem pa ima voda 28 stopinj.

Kot je ekipi povedala Karmen Kajba, izvršna direktorica term, največ pozornosti posvečajo družinam. »Otroci se skozi vse leto lahko igrajo v klubu palčka Snovička, za odrasle pa pripravljamo različne možnosti rekreacije, kot so npr. vodna telovadba, nordijska hoja, teki, pohodne poti, ipd.« Največ družin seveda pride poleti, spomladi in jeseni pa so zelo aktualni kolesarski in pohodniški paketi. »Ti so namenjeni aktivnim turistom in omogočajo vadbo skupaj z instruktorjem. Tudi pozimi smo zanimivi, saj je Krvavec od term oddaljen manj kot 30 km, po smučanju pa se naši gostje radi sprostijo v savni ali si privoščijo masažo,« je še dodala Kajba.

Pestro pa ni le ob bazenu, temveč tudi v okolici. Terme Snovik so izredno dobro povezane z ostalimi društvi v okolici, tako da je dogajanje tam vedno pestro. 16. junija se tako obeta 8. MTB kolesarska dirka s Term Snovik na Veliko planino, 22. junija bo otvoritev zunanjega bazena s programom »Vodne vragolije«. V začetku julija bo že tradicionalno 11. Tekmovanje kuharjev v pripravi jedi iz postrvi, v avgustu pa tradicionalna prireditev »Nekoč je bilo v Tuhinjski dolini« (letos bo tema Tuhinjska dolina v pesmi in besedi), organizirali bodo tudi pohod na Menino planino in še marsikaj.

Več na www.terme-snovik.si!

 

Glasuj za Naj kopališče 2013 tukaj!

Oglejte si TV reportažo:

Prikaži zemljevide, video posnetke in druge medije
Z aktivacijo prikaza predmeta se bodo na vaš računalnik naložili piškotki ponudnikov teh storitev, ki se lahko uporabljajo tudi za sledenje.

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme - udobje zdravega bivanja

bioterme_hotel_kompleks.jpg
torek, 6. julij 2021

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost tokrat vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

NAJ KOPALIŠČE: Stari gremo na safari!

Terme Olimia
sreda, 30. junij 2021

Na vroč sobotni dan je ekipa Dobro jutro, Slovenija zagotovo sprejela pravo odločitev, ko je obiskala Podčetrtek oziroma Aqualuno v Termah Olimia. Le-te nudijo ogromno možnosti za pravo poletno ohladitev - kopanje, zabava, spuščanje po drčah in nenazadnje ogromen safari park, ki navdušuje tako otroke kot odrasle.

NAJ KOPALIŠČE: Na razvajanje v butične Terme Paradiso

paradiso.jpg
torek, 22. junij 2021

Poletno vreme je na plano zvabilo tudi ekipo oddaje Dobro jutro, Slovenija. Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo najmlajše slovenske terme - Terme Paradiso v Dobovi. Tamkajšnja zdarvilna voda je priporočljiva za lajšanje rezličnih zdravstvenih težav - več pa v nadaljevanju. 

NAJ KOPALIŠČE: V Vodnem mestu Atlantis se znova dogaja!

v-vodnem-mestu-atlan-_1-2.png
četrtek, 17. junij 2021

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« se je takoj pa rahljanju ukrepov odpravila novim dogodivščinam naproti. Teh zagotovo nikoli ne manjka in ne zmanjka v Vodnem mestu Atlantis. Vselej poskrbijo za novosti, za nepozabna doživetja in razvajanja. Tako je bilo tudi ob tokratnem obisku.

Terme Snovik gostile prvo mednarodno kolesarsko dirko za Veliko nagrado Gorenjske

kolesarji_snovik.jpg
torek, 1. junij 2021

Minuli vikend so Terme Snovik gostile start prve mednarodne dirke (UCI kategorija 1.2) za Veliko nagrado Gorenjske. Športni dogodek je potekal v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije ob pomoči občin Kamnik ter Cerklje na Gorenjskem. Tuje kolesarske ekipe, ki so s svojimi spremljevalnimi ekipami prespale v nastanitvenih objektih najvišje ležečih slovenskih term, so prihajale iz Avstrije, Češke, Slovaške, Italije, Romunije, Ukrajine in Madžarske. Slovenske kolesarske ekipe so se tujim priključile na nedeljskem startu dirke ob 12. uri. 

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije