Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
terme-zrece_panorama_2-640x480.jpg

Terme Zreče in Rogla – prava kombinacija razvajanja in aktivnih počitnic

Datum: petek, 15. julij, 2011
Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« na svojih potepanjih vselej srečuje prijazne, gostoljubne in nasmejane ljudi. Teh je v izobilju tudi v Termah Zreče in Klimatsko turističnemu centru Rogla. Ne le da so nasmejani zaposleni, veselih obrazov so tudi številni gostje. V Zrečah in na Rogli jih namreč vabijo, da prav tu najdejo svoj nasmeh. Pravi tukajšnji biser je vsekakor neokrnjena narava, nekaj zase pa bodo našli vsi ljubitelji dobre kulinarike, razvajanja v velnesu in športnih aktivnosti.

Vabljeni na  zeleno modre počitnice

Terme Zreče ponujajo prave zeleno modre počitnice. Poleg kopanja v termah gostom lahko ponudijo uživanje v zelenju in senci bližnjega gozda, v okviru katerega je tudi gozdni vodni park. Le pol ure stran pa skok na 1.500 metrov nadmorske višine, v pravo svežino klimatskega zdravilišča Rogla, kjer se lahko udeležite mnogih aktivnosti, od kolesarjenja, sprehodov, spoznavanja Lovrenških jezer in adrenalinskega spuščanja na poletnem sankališču. Vse bolj priljubljen je na Rogli tudi center zunanjih športov.

V Termah Zreče so pripravili ugoden Hura družinski paket, kjer se družina z dvema odraslima in enim otrokom cel dan lahko zabava že za 27 €.

Barbara Soršak, direktorica velnesa v Termah Zreče: "Veseli smo, da v Termah Zreče lahko gostom ponudimo različne nepozabne počitnce. Tako za družine, kjer se lahko otroci lahko zabavajo na drčah in se udeležujejo marsikatere animacije, kot za tiste, ki si želijo več miru in se lahko umaknejo v senco gozdov. Za vse vajene več razvajanja in udobja pa je na voljo velnes center, z mnogimi letošnjimi novostmi. Še posebej smo ponosni na naš Hura družinski paket, kjer se družina z dvema odraslima in enim otrokom lahko zabava že za 27 €. Predvsem se trudimo ponuditi trenutke sprostitve in osvežitve po dostopnih cenah".

Med najboj „vroče“ letošnje programe zagotovo sodi Družinski super hit, naj si bo na Rogli ali v Zrečah, pri čemer imajo gostje na voljo 3 in 5 dnevne pakete s polpenzionom. Gostje ponavadi bivajo v bungalovih ali apartmajih, saj so zelo prostorni, s svojo lastno kuhinjo, imajo pa tudi možnost nastanive v hotelu. Ob športnih aktivnostih pa so deležni tudi kopanje v temalnih bazenih Term Zreče. Zelo dobro je poskrbljeno za animacijo otrok, saj so za njih pripravili zabavne igre, norčije v škratovi hiški, jezdenje ponija in še kaj. Še namig v kolikor se še odločate kako preživeti preostanek dopusta - modra številka za rezervacije in več informacij 080 73 77.

Poleg novih kapacitet na voljo tudi odlična kulinarična doživetja

V Termah Zreče ne počivajo, za svoje goste skrbijo 24 ur na dan, poleg tega pa ves čas stremijo k razvoju in nadgradnji ponudbe. Zaključujejo novo pridobitev – tretje krilo hotela Dobrava, ki bo imenovan Atrij, ter s tem kompleks Term Zreč, ki bo tako nudil 600 ležišč, kar pomeni boljšo konkurenčno prednost tako na domačem kot tujih trgih. V mesecu oktobru sledi še odprtje vrhunskega velnes centra.  Posebno pozornost pa namenjajo tudi gostinski ponudbi.

Marija Deu Vrečer, direktorica hotelirstva in gostinstva term Zreče: "Naša dolgoletna želja je, da je kulinarika pri nas neponovljiva, da so kulinarična doživetja pristna in se jih v tej obliki ne da izkusit nikjer drugje. Tako smo se skupaj z ostalimi ponudniki odločili, da pristopimo k projektu Okusimo Roglo. Trenunto je že 42% vse hrane, ki jo nabavimo, pridelane na našem lokalnem področju, kar dodaja vrednost tudi naši gostinski ponudbi, saj je hrana sveža, domača in kvalitetna".

Ne zamudite zdravega dne s Petro Majdič

Že nekaj let je njihov zaščitni znak tudi vrhunska športnica Petra Majdič in ponovno so pripravili nepozabni Zdrav dan s Petro Majdič, ki bo potekal 23. 7. 2011.

Terme Zreče s svojo zdravilno vodo in klimo blagodejno vplivajo na rehabilitacijo vrhunskih športnikov ter seveda vseh ostalih, ki se zavedajo, da je zdravje največje bogastvo.

Breda Einfalt, trženje: "Že nekaj let organiziramo Zdrav dan s Petro Majdič na Rogli, ki bo tokrat v soboto, 23. junija. Na ta dan se nam pridruži res veliko število obiskovalcev, kajti vsi gostje so zelo navdušeni nad programom in seveda Petro samo. To soboto bo pomagala voditi nordijsko hojo, organizirani bodo gorski teki, pohodi, kolesarjenje, gostje pa se bodo lahko preizkusili tudi v našem outdoor športnem parku v t.i. Skike-u, kjer gre za kombinacijo rolkanja in teka na smučeh."

Po športnih aktivnostih na sprostitev v velnes center

Po napornih športnih aktivnostih se seveda prileže pravo razvajanje. Tudi na to v Termah Zreče niso pozabili in zato so za letos pripravili kar dve novosti.

Maja Pavlič, velens svetovalka: "To poletje imamo posebno zanimivost v našem velnes centru. Poleg vseh klasičnih in tajskih masaž,  smo pripravili posebni aromatični tretma z malinami in jasminom. Ta vključuje peeling celega telesa in masažo z masažno kremo jasmina in maline. Primerna je za vsakogar, ki si želi malo razvajanja in osvežitve."

Poleg omenjene novosti pa si lahko obiskovalci v  tajskem centru privoščijo masažo Toksen, kjer se s pomočjo lesenega pripomočka, narejenega iz svetega lesa tamarin,  sproščajo vibracije po celem telesu tako, da se vzpostavi energetski sistem, sprostijo se mišice, razvozlajo se vozlički. Zadeva je toliko bolj zanimiva, ker se izvaja zunaj, ob bazenih, v prijetnem zavetju šotorov.

Več na www.unitur.eu!

 

Pripravila: Barbara Boh


Poišči Terme Zreče na zemljevidu

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije