Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže

V Banovce prihajajo gusarji, v Radence pa maratonci

Datum: petek, 13. maj, 2011
V sončnem, majskem jutru je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« za sabo pustila hribe in doline ter se popeljala panonskim ravnicam naproti. Njihova končna postojanka je bila v severovzhodnem delu Slovenije, kjer so odkrivali ponudbo Term Radenci in Term Banovci ter seveda tamkajšnje okolice. Ta namreč premore čarobne kotičke Slovenije, kjer kot zatrjujejo, poznajo skrivnosten recept za nepozaben družinski dopust.

V Termah Banovci celo leto ugodnosti za družine

Z gusarjem Edijem je mogoče doživeti različne počitniške pustolovščine. Ob tem je mogoče bivati v hotelu ali pa, kot pravi gusarji, pod šotori.

Če v Prlekiji srečamo gusarje, potem vemo, da smo čisto blizu in na pravi poti do Term Banovci. »V naših termah smo se osredotočili na dve vrsti gostov. Na najmlajše do 12 let in na ostale, stare od 12 pa do 99 let,« malce v šali, malce pa zares pove Ivo Lebar iz marketinga Term Banovci ter dodaja, da celo leto, ker so družinam prijazno podjetje, pa tem prinaša številne bonitete. Ena izmed njih je brezplačno bivanje za otroka do 12 let ob dveh odraslih osebah, druga pa pestri animacijskih programi. Banovski gusar Edi je star že 11 let in nadvse rad ima družbo ter prave dogodivščine. Z gusarjem Edijem je mogoče doživeti različne počitniške pustolovščine. Ob tem je mogoče bivati v hotelu ali pa, kot pravi gusarji, pod šotori.

Terme Banovci so torej res pravi kraj za družinske počitnice, pa tudi za razvajanje v dvoje. Romantični vikend v afriškem vzdušju prinaša enkratno doživetje. Tu so še kopanje v termalni vodi, savnanje in številne velnes storitve.

Posebnost Term Banovci je tudi Sončni gaj, prvi naturistični kamp ob termalni vodi v Evropi. Sicer pa gre tudi v klasičnem kampu za kampiranje v stiku z naravo. Po Lebarjevih besedah je smotrno se brezplačno včlaniti tudi v klub Term Banovci. Članstvo prinaša številne ugodnosti in obveščanje o novostih, akcijah in podobnem.

Več na www.sava-hotels-resorts.com/si/destinacije/banovci!

Pred vrati je maraton treh src

21. maja bo v Radencih potekal že 31. maraton treh src, ki pa ga bo tudi letos zaznamoval bogat spremljevalni program.

Radenci, Radenska – vse to je povezano s simbolom  - tremi srci. 21. maja bo v Radencih potekal že 31. maraton treh src. Gre za tek na 42 in 21 kilometrov ter teka na 5,5 in 10 kilometrov. »Dogajanje se bo začelo ob 8. uri zjutraj s pohodom treh src. Letos drugič pripravljamo tudi nordijsko hojo s tematsko vsebino med naravnimi vrelci in ob Muri z naslovom »Z 9000 koraki do zdravega srca«. Popoldan pa bodo na vrsti teki za otroke,« je povedala Sabina Barbarič, vodja animacije v Termah Radenci in dodala, da bo tudi letos maraton zaznamoval bogat spremljevalni program. Že zjutraj bo organiziran otroški vrtec z varstvom otrok in ustvarjalnimi delavnicami, na glavnem odru bo dogajanje v znamenju plesa in glasbe, zvečer pa bo oder zavzel Vlado Kreslin z Malimi bogovi.

Seveda pa Radenci niso znani po maratonu, ampak predvsem tudi po zdravilni vodi. Njene pozitivne učinke so odkrili v 19. stoletju. Pili so jo celo veljaki na cesarskem dvoru na Dunaju in v Vatikanu. Ter seveda v Radencih, na severovzhodu Slovenije. Radenska, voda treh src je tudi osnova ponudbe Term Radenci. Kopati se je mogoče v 1460 m2 vodnih površin, se razvajati v savnah, velnesu. Posebnost je ta, da lahko vodo, v kateri se kopaš, tudi piješ. Gre za naravne CO2 kopeli. »Našim gostom verjemite, ni nikoli dolgčas. Vabimo jih na ogled polnilnice, na sprehod po tematski poti med vrelci življenja, na prireditev v znamenju Argentine, na odkrivanje Radgonsko – kapelskih goric in prvi junijski vikend tudi na športno rekreativno kolesarsko prireditev »Z biciklom ob Muri«,« je še dejala Barbaričeva ter pojasnila, da prireditev ni tekmovalnega značaja. Da lahko sodelujejo cele družine, ki se lahko na poti ustavijo, si pogledajo znamenitosti, se popeljejo z brodom preko Mure in poskusijo dobrote ekološke kmetije.

Več na www.sava-hotels-resorts.com/si/destinacije/radenci!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Poišči na zemljevidu

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 2. julij 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
četrtek, 14. junij 2018

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno sta ekipo prepričali simpatični sogovornici.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
četrtek, 7. junij 2018

Prva postaja ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija v akciji Naj kopališče so bile tokrat Terme Ptuj. Tam so v soboto odprli letno kopališče in ekipa je za vas preverila njihovo ponudbo. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Izlet v mesto stekla in vode

Rogaška
sreda, 13. december 2017

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z veseljem izkoristi vsako priložnost za raziskovanje novosti, ki jih ponuja slovenski turizem. Tudi v krajih, kjer prisegajo na tradicijo, vedno odkrijejo kaj novega. Tokrat so se odpravili v Rogaško Slatino, kjer je zdraviliški turizem z učinki termo mineralne vode doma že več stoletij, danes pa ponudbo kraja nadgrajuje sodoben Medical center, kjer več kot 30 specialistov poskrbi skoraj za vse tegobe, ki mučijo sodobnega človeka.

NAJ KOPALIŠČE: Adrenalinski užitki v Termah 3000

3000_bazeni640x480.jpg
petek, 7. julij 2017

V soboto se je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti vzhodu, v deželo štorkelj. Za svoj cilj si je namreč izbrala Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tam so jih pričakali že pregovorno prijazni Prekmurci  in velik vodno rekreacijski center, kjer dobro poskrbijo tako za adrenalinske navdušence, kot tudi za tiste, ki si želijo le plavati v zdravilni, črni termo-mineralni vodi.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – razvajanje za vse generacije

paradiso
torek, 4. julij 2017

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije