Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
btc_city-640x480.jpg

V BTC City-ju kmalu Festival nakupov in zabave

Datum: sreda, 4. maj, 2011
Člani ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« so vedno pripravljeni na akcijo in nova doživetja. Tokrat so jih poiskali kar v prestolnici. Nikoli jih ne manjka in ne zmanjka v Dvorani A ljubljanskega BTC-ja. Kaj Dvorana A ponuja in predvsem kaj je atraktivnega in novega v celotnem mestu BTC pa v nadaljevanju.

Preko 450 trgovin in 8500 brezplačen parkirnih mest

 BTC City Ljubljana je mesto v malem. Ponuja vse na enem mestu. Je kraj, kjer so od ponedeljka do sobote vrata preko 450-ih trgovin odprta od 9. do 20. ure in v katerih je mogoče dobiti vse, od šivanke do traktorja.

Otroci se lahko igrajo na različnih »mestnih« notranjih in zunanjih igriščih ter v povsem novi igralnici Beti&Cej v spodnji etaži Emporiuma.

»Kot se za mesto spodobi, tudi v BTC-ju v Ljubljani vozi avtobus, in sicer t. i. brezplačen City bus ter avtobusi javnega potniškega prometa. V mestu je tudi železniška postaja, na voljo pa je 8500 brezplačnih parkirnih mest,« je povedal Damjan Glazer iz marketinga podjetja BTC.

Seveda v mestu ne manjkajo tudi športni objekti. Številne oboževalce in obiskovalce imajo: Vodno mesto Atlantis, Millenium, bowling, 3D kino, multikino Kolosej, dve tenis igrišči, igrišče za mini golf, dve igrišči za odbojko na mivki…Za ljubitelje kulture pa so odprta vrata SiTi teatra s predstavami za odrasle in otroke. Slednji se lahko sicer igrajo na različnih »mestnih« notranjih in zunanjih igriščih ter v povsem novi igralnici Beti&Cej v spodnji etaži Emporiuma. V slednji ne gre le za varstvo otrok, ampak tudi za izobraževanje, za katerega skrbijo strokovno usposobljeni vzgojitelji.

Na Facebook strani BTC City-ja poteka predizbor za veliki finale izbora FNZ model. Prijaviti se je mogoče na Facebook strani, in sicer s fotografijo v kavbojkah in z vidnim zadnjim izvodom BTC vodnika.

Del mestnega utripa so tudi gostinski lokali. »V BTC City-ju jih je preko 50 z različno, domačo in svetovno kulinarično ponudbo. Izbirati je mogoče med hitro prehrano, argentinskimi zrezki, picami, testeninami, kitajsko, tajsko hrano ter med ponudbo restavracije na vrhu stolnice BTC City. Ob razvajanju brbončic je mogoče uživati v edinstvenem razgledu na Ljubljanski grad ali Kamniško-Savinjske Alpe,« je še dodal Glazer.

21. in 22. maja Festival nakupov in zabave

V BTC City-ju v Ljubljani že potekajo priprave na letošnji spomladanski Festival nakupov in zabave (FNZ). Gre za vikend, ko vsi trgovci v mestu nudijo dodatne, nekateri celo do 90 odstotne popuste pri nakupih, hkrati pa se zvrstijo številni zabavni dogodki. Vrhunec spomladanskega festivala letos bo glasbeni koncert Gorana Karana ter razglasitev prvega FNZ modela. Na Facebook strani BTC City-ja že poteka predizbor za veliki finale. Prijaviti se je mogoče na Facebook strani, in sicer s fotografijo v kavbojkah in z vidnim zadnjim izvodom BTC vodnika. Zmagovalec bo tisti »model«, ki bo zbral največ »lajkov«, za glavno nagrado pa bo prejel za 500 evrov legendarnih kavbojk. Sicer pa se že pred FNZ-jem obeta še en festival, in sicer festival slovenskih jedi. Ta bo na BTC-jevi tržnici potekal v soboto, 7. maja. Dober mesec dni kasneje pa bo BTC City Ljubljana gostil start in cilj  največjega kolesarskega dogodka, maratona Franja BTC City, ki bo 11. in 12. junija.

Več na www.btc-city.com!

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

 

Poišči na zemljevidu

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije