Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
izola_mandrac.jpg

V Izoli je že živahno

Datum: četrtek, 14. junij, 2012

Na prvem junijskem izboru za obisk potencialnih destinacij ekipe radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je zmagalo morje. Vsi se že vsaj po tihem veselimo poletja, še malo in šole bo konec, začel se bo čas dopustov. Morje torej vabi, še posebej vabljiva in mamljiva pa je ponudba Izole – mesta z nasmehom. Nekaj delčkov bogate ponudbe razkrivamo v nadaljevanju!

Zaplavajte tudi med prireditvami

V Izoli je v junijskih dneh že prav živahno. Začelo se je s praznikom oljk, vina in rib, nadaljevalo pa se s celo serijo prireditev. Za vsakogar se bo nekaj našlo, zatrjuje Tina Puhar iz Turistično informacijskega centra Izola. Puharjeva je iz sicer dolgega seznama poletnih prireditev izpostavila le nekaj dogodkov: »16. junija pripravljamo sejem ekološko pridelanih živil »Zdrava Istra«, 22. junija se bo pri svetilniku zgodilo praznovanje za mlade »Pozdrav poletju«, 15. junija v Simonovem zalivu začenjamo tudi s sklopom koncertov »Noči na plaži«, 28. junija bo zaživel Izola folk – mednarodni folklorni festival, v prvih julijskih dneh bomo gostili 20. Eurofest – rokometni kamp z 3000 udeleženci iz celega sveta. Eden od vrhuncev bo tudi letos tradicionalni »Ribiški praznik« - potekal bo 17. in 18. avgusta. Septembra pa vabimo na »Mošt izolskega refoška« (14. septembra) ter na »Večer sladkih okusov in istrskih melodij (22. septembra).« Ob prireditvah ne gre pozabiti še na številne druge aktivnosti, ki jih gostje v Izoli zelo radi počnejo. To so: kopanje, kolesarjenje, sprehodi po ozkih ulicah in zaledju Izole.

16. junija pripravljajo sejem ekološko pridelanih živil »Zdrava Istra«, 22. junija se bo pri svetilniku zgodilo praznovanje za mlade »Pozdrav poletju«, 15. junija v Simonovem zalivu začenjamo tudi s sklopom koncertov »Noči na plaži«, 28. junija bo zaživel Izola folk – mednarodni folklorni festival, v prvih julijskih dneh bodo gostili 20. Eurofest – rokometni kamp z 3000 udeleženci iz celega sveta. Eden od vrhuncev bo tudi letos tradicionalni »Ribiški praznik« - potekal bo 17. in 18. avgusta.

Več na www.izola.eu!

Poletje v Simonovem zalivu

Utrip na plaži v Simonovem zalivu je že v teh dneh prav poleten. Temperature se vztrajno višajo, morje se segreva in v tem uživajo tako družine, člani različnih klubov in društev kot tudi seniorji. Skratka vsi, ki v San Simon resort prihajajo iz Avstrije, Belgije, Nemčije, Slovenije in drugih držav. »Letos pravo poletje prehitevamo, in sicer s super junijsko ponudbo. Ta vključuje že bivanje od dveh noči dalje, predvsem od srede do petka. Klasični polpenzionski ponudbi smo dodali še vožnjo z ladjico po slovenski obali, vodenje po Izoli, pokušino vina in oljčnega olja ter brezplačno bivanje za otroke,« je o ponudbi povedala Sanela Kadič Garcia iz San Simon resorta ter dodala, da se tudi poleti obeta bogat animacijski program s poudarkom na ponudbi za najmlajše. Ti najbolj uživajo v mini discu na plaži ter v ustvarjalnih delavnicah.

Več lahko preberete na www.sansimon.si!

Druženje v dnevni sobi hotela Keltika

Hotel Keltika se nahaja v osrčju Jagodja v bližini hotela San Simon. Je družinski hotel, kjer goste pričakujejo prijazni, nasmejani zaposleni ter cenovno ugodna in dostopna ponudba. »Radi se pohvalimo, da se gostje k nam radi vračajo. Tu se pač dobro počutijo,« pravi Majda Dobravc iz hotela Keltika ter dodaja, da večina njihovih gostov prisega na aktivno življenje. Poleg motoristov je veliko tudi kolesarjev, ki se radi popeljejo po Parenzani. Tistim, ki nimajo svojih koles te za dve uri na dan tudi brezplačno izposodijo. Pogosto pa se zgodi, da se z gosti zberejo v hotelski dnevni sobi, kjer največkrat v risanju in ustvarjanju uživajo otroci.

Hotel Delfin je poseben fenomen

Ob obiskih Izole ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« vselej izpostavi, da je hotel Delfin poseben slovenski fenomen. Odlična, več kot 90 odstotna zasedenost je nekaj edinstvenega. »Imamo 420 postelj v 219-ih sobah. Tu in tam se kakšna prosta postelja še najde,« je povedal Branko Simonovič, direktor hotela Delfin ter povedal, da so se na poletno sezono 2012 dobro pripravili. Bazene so že odprli, še zadnje aktivnosti pa potekajo na plaži. To bodo odprli v petek, 15. junija. Simonovič je še poudaril, da so gostje v Delfinu zelo aktivni. Zato imajo zanje pripravljen cel seznam aktivnosti, od jutra do večera. »Začnemo z jutranjo telovadbo v bazenu ali telovadnici, nadaljujemo pa z jutranjimi sprehodi, krajšimi dopoldanskimi izleti, celodnevnimi potepanji in pestrimi večernimi programi, v okviru katerih potekajo: literarni, kulturni večeri, večeri s tombolo, petjem. Ob petkih in sobotah pa vsi uživajo v večerih z živo glasbo,« še pojasnjuje Simonovič. Hotel Delfin sicer dobiva tudi prenovljeno spletno stran, saj so od aprila dejavni tudi v notranjosti Slovenije. V Rogaški Slatini imajo po novem namreč v upravljanju tudi počitniški dom.

Podrobnosti na www.hotel-delfin.si!

Razgled z Belvederja

Krasen razgled, sredi borovega gozdička in nasada oljk, prijetno vzdušje, odlična družba. Vse to in še več je hotel Belvedere. Pravzaprav hotel s prekrasnim razgledom na morje in lego v objemu Krajinskega parka Strunjan dopolnjuje še kamp ter terasa restavracije Kamin, kjer vselej diši po istrskih in ribjih specialitetah. Hotelski bazen je že nekaj časa na voljo gostom, vse več pa se jih poda tudi na naravno hotelsko morsko plažo, do katere vodi slikovita pot. Do nje se je mogoče brezplačno popeljati tudi z brezplačnim hotelskim minibusom. »Tudi v hotelu Belvedere smo pripravili ugodne 3- in 5-dnevne junijske pakete. Ti so podrobneje predstavljeni na domači spletni strani www.belvedere.si,« je povedal Željko Jugovič, vodja recepcije v hotelu Belvedere.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

djs_vic.jpg

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije