Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
izola-1.JPG

V Izoli sonce jeseni še toplo sije, cene pa padajo!

Datum: sreda, 19. oktober, 2011
Medtem ko so ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« nežno božali jesenski sončni žarki in se je okrog njih vil vonj po morju, so se lotili resnega dela. Sobota je in to pomeni, da je čas za njihova radijska oglašanja. Zasidrali so se na morju, saj so jih v goste povabili prijazni Izolani. Ti tudi v jesenskih dneh nasmejanih obrazov sprejmejo slehernega gosta.

Lepa jesen v Izoli

22. in 23. oktobra bo znova oživela izolska legenda o beli golobici, ki z oljčno vejico živi tudi v izolskem grbu in zastavi.

V Izoli se vselej kaj dogaja in veseli so gostov, ki si tudi v jesenskih dneh utrgajo čas zase in za majhne trenutke sreče, ki jih v Izoli ponujajo v izobilju. 22. in 23. oktobra bo znova oživela izolska legenda o beli golobici, ki z oljčno vejico živi tudi v izolskem grbu in zastavi. Golobica je leta 1380 Izolo rešila pred sovražniki in njej v čast vsako leto poteka poseben praznik. »V soboto vabimo na sejemske stojnice obložene z lokalnimi dobrotami. Svoja vrata bodo odprli tudi izolski umetniki in galerije, v nedeljo pa bo potekala veslaška regata ter splavitev tipičnega plovila batana,« je o dogodkih v Izoli povedala Tina Puhar iz Turistično informacijskega centra Izola ter hkrati povabila še na sejem starin, ki v Izoli poteka vsako drugo soboto, na 2. primorski pravljični sejem v začetku decembra, na božično-novoletni sejem ter na vsakoletno silvestrovanje na prostem. V času krompirjevih počitnic pa vabijo izolski hoteli z ugodnimi jesenskimi paketi. V hotelih Haliaetum in Mirta denimo staneta dve nočitvi s polpenzionom od 78 evrov dalje.

Hotel Keltika odprt vse dni v letu

Hotel Keltika v Izoli se ponaša z nazivom "Naj hotel 2010" v kategoriji hotelov z dvema zvezdicama. Je majhen, garni hotel, s sodobno opremljenimi sobami, nasmejanim osebjem in prijaznimi cenami. Hotel je eden redkih na obali, ki je odprt 365 dni v letu, njihovi gostje pa uživajo v sprehodih v naravi, kolesarjenju, kolesa si lahko izposodijo tudi v hotelu, ter odkrivanju zaledja slovenske Istre. »V času krompirjevih počitnic znova presenečamo z nizkimi cenami. Nočitev z zajtrkom za dve osebi stane denimo 48 evrov, poleg tega pa lahko ob plačilu treh dni, bivaš kar štiri,« je dejala Majda Dobravc iz hotela Keltika.

V času krompirjevih počitnic boste v hotelu Keltika za nočitev z zajtrkom za dve osebi stane odšteli le 48 evrov, poleg tega lahko ob plačilu treh dni, bivate kar štiri. Od krompirjevih počitnic dalje pa bodo goste hotel Delfin navduševali 3, 5 in 7-dnevni programi po nadvse ugodni ceni od 89 evrov dalje z možnostjo obročnega odplačevanja.

S prijaznimi cenami in osebjem pa se lahko pohvalijo tudi v drugih izolskih hotelih, denimo v hotelu Delfin. Zasedenost slednjega je vse leto nadpovprečna, zato posledično lahko ponudijo tudi pakete za tiste, ki imajo plitvejše žepe. Pri njih v 220-ih sobah in na 420-ih ležiščih v večini bivajo ljudje, ki uživajo v jeseni življenja. Kot pravi Branko Simonovič, iz hotela Delfin, imajo gostje najraje kopanje v notranjih bazenih z ogrevano morsko vodo, biserne kopeli, masaže, kozmetične storitve ter vsakodnevne aktivnosti, denimo jutranjo telovadbo v vodi ali na suhem, skozi dan sprehode, izlete, zvečer pa tombolo, ples, predavanja. Od krompirjevih počitnic dalje pa bodo navduševali paketi: osvežimo plavalne navade, obiranje oljk v slovenski Istri, joga za lepši dan, osnove fotografiranja, spoznavanje plesnih korakov ter čarobni Božič na obali. Gre za 3, 5 in 7-dnevne programe po nadvse ugodni ceni od 89 evrov dalje z možnostjo obročnega odplačevanja.

S Turistično agencijo Laguna do lepe nagrade

Turistična agencija Laguna je pravi naslov, če ne veste, kod in kam v Izoli. Poleg tega pa z njihovo ponudbo dokazujejo, da jeseni z lepim vremenom cene na Primorskem padajo. Tako je mogoče v apartmajih dve noči bivati že od 130 evrov dalje, s sodelovanjem v nagradni igri pa si je mogoče prislužiti tudi brezplačen najem apartmaja. Mojca Kotnik iz omenjene turistične agencije svetuje, da izberete razglednico po svojem izboru in jo, vključno s svojimi podatki, pošljete na naslov: Turistična agencija Laguna, Istrska vrata 7, 6310 Izola. Srečnega nagrajenca čaka glavna nagrada, in sicer brezplačen najem apartmaja za od 4 do 6 oseb.

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ

Foto:

www.izola.eu

Poišči Izolo na zemljevidu

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije