Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
v-kranju-aktivnosti-_1.png

V Kranju aktivnosti polno poletje

Datum: ponedeljek, 28. junij, 2010

Temperature so se v zadnjih dneh spustile pod vročih trideset stopinj in nekoliko osveženo ozračje je več kot primerno za različne športne aktivnosti.Te v Kranju denimo potekajo kar na 167 športnih objektih na 48.-ih lokacijah. Ena izmed teh je letno Kopališče Kranj, kjer so sezono začeli s tradicionalnimi dnevom odprtih vrat z brezplačnim kopanjem in kjer se je v minulih dneh utaborila tudi ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija«.

 

 

Za čim več rekreacije

v-kranju-aktivnosti-_2.pngZavod za šport Kranj vsako leto našteje preko milijon uporabnikov športnih objektov. V 54. različnih športnih panogah deluje kar 144 športnih društev. »Naš cilj je, da se čim več ljudi ukvarja z rekreacijo in da na naših objektih nudimo čim boljše pogoje za treninge tudi vrhunskim športnikom. Naša infrastruktura je dobra, črna točka je le atletsko nogometna tribuna v Športnem parku. Računamo, da jo bomo v naslednjih letih vendarle uspeli zamenjati z novim objektom,« je povedal Branko Fartek, direktor Zavoda za šport Kranj. Šport številka ena v Kranju je v zadnjem času nogomet, tudi zavoljo uvrstitve domače ekipe v prvo slovensko nogometno ligo, sledijo seveda plavanje, atletika, odbojka in kolesarjenje.

Odlični pogoji za plavanje in vaterpolo

Darjan Petrič, udeleženec olimpijskih igrah, 21-kratni prvak SFRJ v plavanju, zdaj pa direktor Plavalne zveze Slovenije, dobro pozna Kranj. Tu je namreč treniral in kalil svojo plavalno formo. »Slovenski plavalni šport se je v zadnjih tridesetih letih zapisal na zemljevid svetovnega plavanja. Po medaljah na evropskih in svetovnih prvenstvih smo pred dvema letoma na olimpijskih igrah s Saro Isaković prišli še do plavalne olimpijske medalje. Imamo torej medalje z največjih tekmovanj. Kranj je bil dolga leta nosilec slovenskega plavanja, z veseljem pa povem, da so se mu pridružila tudi druga mesta, denimo Velenje,« je slovenski plavalni šport ocenil Petrič ter dodal, da vloga Plavalne zveze ni le skrbeti za vrhunske plavalce, temveč tudi popularizacija plavalnega športa. Slednjemu dajejo v zadnjih letih velik pomen z različnimi programi od dojenčkov do starostnikov. v-kranju-aktivnosti-_3.png Poleg plavanja pa je telesu zelo koristen vodni šport tudi vaterpolo. Po besedah Tadeja Peranoviča šteje kranjsko vaterpolo društvo okrog 220 članov, ti pa imajo dva odlična objekta za treninge in tekmovanja. Vaterpolo sicer sodi med težje športe, pri čemer je velik dejavnik voda. Pogoj za tovrstno aktivnost je dobro znanje plavanja ter odlična fizična pripravljenost.

Aktivne počitnice

Gibanje, gibanje in gibanje se strinjajo v Športnem društvu Migimal. Tudi letos so pripravili program počitniških aktivnosti, s katerimi bodo na kranjskem stadionu začeli v ponedeljek, 28. junija. »Aktivnosti so namenjene otrokom od 4. do 12. leta starosti, vključujejo pa šolo plavanja, šolo trampolina, šola rolanja, obisk dežele škratov, lov na zaklad in dve novosti teden čarovniških trikov ter teden cirkuških vragolij,« je dejala Urša Mihalič iz Športnega društva Migimal. Aktivno in zabavno bo tudi na kranjskem letnem kopališču. Kot je razkril Matija Bežek pripravljajo pester animacijski program za otroke, mlade in odrasle. Julija in avgusta bo zabavno od 11. do 13. ure, ob sobotah in nedeljah pa od 15. do 18. ure. 11. julija pa vabijo na posebno dogodivščino, na hojo po vodi. Seveda pa se lahko otroci in mladi naučijo plavati oziroma izboljšajo svoje plavalno znanje. V Plavalni šoli Pepe vabijo v 10-urne plavalne tečaje z vključenim varstvom ter tematskimi delavnicami. Med drugim bodo za otroke od 5. do 15. leta organizirali filmsko, angleško, plesno in modelarsko delavnico.

 Več na www.migimal.si in www.sola-pepe.si!  

Pripravila: Tina Huremovič

Kako do Letnega kopališča Kranj? Zemljevid

v-kranju-aktivnosti-_6.png

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije