Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
aqualuna.jpg

V Podčetrtku in Termah Olimia se vedno kaj dogaja

Datum: četrtek, 19. julij, 2012

Kot že vrsto let, jo ekipa Dobro jutro, Slovenija  v začetku poletne sezone »mahne«  proti vzhodu države, na Kozjansko ter se ustavi v Podčetrtku, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko vedoželjnih, avanturističnih in kulinaričnih turistov, ki radi pogledajo tudi čez rob bazena in si privoščijo nadvse zanimive počitnice. Kaj ponujajo Terme Olimia in kaj mozaik predalpskega hribovja, vinogradniškega gričevja in obsoteljskih ravnic so razkrili naši sogovorniki, ki že vrsto let pletejo uspešne turistične zgodbe.

Aktivno in atraktivno v vseh letnih časih

Čokoladnica, Minoritski samostan, pivovarna, Jelenov greben, Koča pri čarovnici ter osvežitev v Termah Olimia vam zagotavljajo prijeten in a(tra)ktiven oddih v Podčetrtku.

Podčetrtek je turistična destinacija, ki je zanimiva prav v vseh letnih časih, saj se vse leto dogaja vrsta zanimivih dogodkov in prireditev. Pa vendar je poletni čas nekaj posebnega.  Poseben čar mu daje vrvež okoli čokoladnice, samostana, pivovarne, Jelenovega grebena, Koče pri čarovnici ter v Termah Olimia, ko zaživi Aqualuna in je videti veliko zadovoljnih kopalcev. V tem času polno zaživijo tudi kolesarske poti in različne destinacije, ki jih lahko gostje obiščejo s kolesi, okusijo dobro kulinariko, odlična vina, piva, čokolado …

Za takšno celovito ponudbo pa je seveda potrebno stalno povezovanje vseh ključnih akterjev, med katerimi je na prvem mestu prvi mož občine. Peter Misja, župan občine Podčetrtek: »Povsod kjer se pojavljamo poznajo naš rek, da v tako majhni vasi, kot je naša ni prostora za dve ekipi in da smo lahko uspešni le, če »brcamo v isti gol«. Tako ta moto uporabljamo pri vsem našem delovanju, povezani ponudbi, promociji in vsi skupaj stremimo k temu, da bi bili najboljši.«

Poletje v Podčetrtku

V Podčetrtku se bodo tekom poletja zvrstile tudi številne prireditve, kjer zagotovo lahko vsak najde nekaj zase. Seznam prihajajočih prireditev nam je zaupala Fanika Šket iz Turizma Podčetrtek: »Začelo se bo z Virštanjsko nočjo, sledile bodo Konjske dirke, ki vsako leto privabijo več tisoč ljudi, obiskovalci pa lahko pridejo še na Srečanje pihalnih orkestrov v Minoritskem samostanu Olimia, Klopotčevo soboto, Pivovijado, Lovrenčevo, Struna fest, Slovesnost Marijinega vnebozetja, Latino vikend v Termah Olimia, Kmečko parado in kmečko ohcet ter Izbor mlade kmetice leta.« Več informacij na www.turizem-podcetrtek.si.

Nove vodne dogodivščine v Aqualuni

Ne pozabite fotoaparata, kajti iskreni nasmeški otrok so tisti, ki jih boste v Aqualuni zagotovo ujeli v svoj objektiv.

V Termah Olimia ne spijo na lovorikah in zato vsako leto poskrbijo vsaj za kakšno atraktivno novost, ki razveseljuje predvsem najmlajše obiskovalce. Letos so v Aqualuni odprli  novo otroško vodno zabavišče, kjer bodo otroci uživali v safrari stolpih, se spuščali po novih toboganih, preizkušali več kot 70 vodnih efektov in dodatkov, kot so prekucna vedra, vodne pištole, plezalne mreže, viseči mostovi in seveda še mnogo drugega.  Še vedno so zelo priljubljene atrakcije iz prejšnjih let: bazen z valovi, vodne drče, steze za hitrostne spuste, najmlajšim pa je na voljo AquaJungle, kjer se lahko povzpnejo na valovito kačo, zajahajo krokodila ali želvo ter počivajo pod palmo. Seveda pa vse še vedno čaka družba stotih živali v naravni velikosti, tako da lahko obiskovalci na lastne oči vidijo kako veliki so v resnici sloni, žirafe, zebre, krokodili. Ob vseh živalih so postavljene tudi informativne table na katerih so zanimive informacije – v katerem delu sveta te živali živijo, kaj jedo, koliko mladičev imajo, kako dolgo živijo ipd.

»Družinska Aquasafari pustolovščina  je bila poletni hit že lani, letos pa smo, poleg klasičnih družinskih kart (kopanje +  kosilo za dve odrasli osebi z otroki),  pripravili posebno ponudbo, kjer lahko lahko na družinsko pustolovščino pride na kopanje le en starš  s svojimi otroki. Prav tako letošnje poletje nudimo brezplačno bivanje za enega otroka do 12. leta (v hotelu Breza in Sotelia). V Apart hotelu Rosa pa gostje plačajo le eno nočitev, drugo jim podarimo. Vse skupaj je tudi žepu zelo prijazno.« nam je zaupala Sabina A. Žuna iz marketinga Term Olima.

Več na www.terme-olimia.com!

 

Pripravila:

Barbara Boh

djs_vic.jpg

Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

NAJ KOPALIŠČE: Bioterme – kopanje v odlični termalni vodi

Bioterme
četrtek, 30. julij 2020

Ekipo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« je radovednost pretekli vikend vodila vse do Prlekije. Tokrat so se namreč namenili raziskati ponudbo Bioterm, ki se nahajajo v kraju Mala Nedelja. Poleg zdravilne vode, v kateri se kopajo že od sedemdesetih let,  in sodobnega, okolju prijaznega hotela, tam lahko najdete še marsikaj zanimivega. Delček tega vam razkrivamo v nadaljevanju.

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije