Reportaže

Nazaj na rubriko Reportaže
panorama.jpg

V Rogaški Slatini bogatijo turistično ponudbo

Datum: četrtek, 17. marec, 2011
Rogaška Slatina je že stoletja turistični in kulturni biser. Je kraj, kamor so nekoč zahajali znani evropski kulturniki, politiki in drugi veljaki. In je kraj, kamor gostje z vseh kontinentov zahajajo še danes. Prekrasne stavbe, drevoredi, parki, neokrnjena okoliška narava, zdravilni termalni vrelci, prireditve, vrhunske kozmetične storitve in še in še. Vse to je Rogaška Slatina. Več o občini in ponudbi pa v nadaljevanju.

Rogaška Slatina bo gostila Entete Florale 2011

Narava se je že začela prebujati iz zimskega spanca in pomlad je v Rogaško Slatino prinesla Gregorjev ples v Kristalni dvorani Grand hotela Sava ter osrednjo prireditev v počastitev dneva žena in materinskega dne.

V novem središču, ki bo zgrajeno do jeseni prihodnje leto, želijo na simbolni ravni predstaviti vodo, steklo, parkovna bogastva, grafično Milerjevo zbirko in tri zbirke domačega ustvarjalca Aleksandra Jurkoviča.

»Pomlad pa je prinesla tudi uresničitev ideje o izgradnji Kulturno turističnega središča Rogaške Slatine. Imamo infrastrukturo, zato smo iskali nekaj več. Vsebino. Odločili smo se, da prvič v zgodovini Rogaške Slatine ponudimo ter prikažemo tradicijo in zgodovino na enem mestu,« je povedal mag. Branko Kidrič, župan občine Rogaška Slatina. V novem središču, ki bo zgrajeno do jeseni prihodnje leto, želijo na simbolni ravni predstaviti vodo, steklo, parkovna bogastva, grafično Milerjevo zbirko in tri zbirke domačega ustvarjalca Aleksandra Jurkoviča.

Že lani pa se je v Rogaški Slatini začela obnova osrednjega mestnega parka, ki je sinonim kraja ter kulturni spomenik lokalnega pomena. Poskrbeli so že za novo razsvetljavo, v zaključni fazi je obnova nekdanje osrednje fontane, do poletja bodo uredili še vse gredice in ostale zelene površine. Šlo bo za povsem novo podobo parka, ki bo tak pričakal tudi največjo promocijsko prireditev v novejši zgodovini Rogaške Slatine. Tu bo namreč potekala zaključna prireditev Entete Florale 2011 z udeleženci 12-ih evropskih držav. Poleg tega bo septembra v Rogaški potekalo tudi evropsko prvenstvo v balinanju za ženske ter evropsko klubsko šahovsko prvenstvo.

Podrobnosti na www.rogaska-slatina.si!

Čar pomladi v Grand Hotelu Sava

V tem trenutku je najbolj mamljiv paket Grand Hotela Sava »Čar pomladi«, ki razvaja tako z zdravilnimi programi kot tudi s podarjenim dodatnim dnevom (6=7).

Grand Hotel Sava je lansko jesen zasijal v povsem novi, edinstveni podobi. To so opazili ter nagradili tudi gostje, saj so omenjeni hotel izbrali za naj hotel v Rogaški Slatini.

»Tisto, kar privablja in kar gostje cenijo je zagotovo celotna nova preobleka hotela, pa nadstandardne sobe, restavracija Kaiser z jedmi pripravljenimi po starih receptih, kavarna Kapučino in celotna ponudba,« je za radijsko oddajo »Dobro jutro, Slovenija« povedala Urška Topolšek Planinšek iz GH Sava ter dodala, da je v tem trenutku najbolj mamljiv njihov paket »Čar pomladi«, ki razvaja tako z zdravilnimi programi kot tudi s podarjenim dodatnim dnevom (6=7).

350 letna tradicija

V Rogaški Slatini se nahaja tudi Steklarna Rogaška, ki svoje bogato znanje oblikovanja in izdelave kristalnih izdelkov črpa iz skoraj 350 letne tradicije. Pisani vir, ki potrjuje to dejstvo, je dedna pogodba iz leta 1665 in od tod tudi letnica 1665 zraven Pegazza v logotipu Steklarne Rogaška.

Kljub pritisku sodobnih tehnologij v steklarni negujejo ročno proizvodnjo kristalnih izdelkov in tradicijo steklarskih veščin pihanja in brušenja stekla. Tako uspešno plemenitijo blagovno znamko in jo dvigujejo na najvišjo raven.

Njihove izdelke najdemo na policah prestižnih trgovin po vsem svetu.

 

Steklarna_rogaška_logo

Za vas so pripravili nagradno vprašanje in kristalno presenečenje za tistega, ki mu bo žreb namenil srečo!

Nagradno vprašanje: Kaj pomeni letnica 1665 v logotipu Steklarne Rogaška?

Odgovore pošljite na info@dj-slovenija.si najkasneje do petka, 25.3.2011!

 

 

Pripravila:

Tina HUREMOVIČ


Logo najdi.si

Kako do Rogaške Slatine?


Nazaj na rubriko Reportaže

Najnovejše v tej rubriki

Adrenalinsko vodno doživetje v Termah 3000

aqua loop Terme 3000
četrtek, 11. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija dobro pozna lepote Slovenije, saj vsako soboto  izkoristi za potepanja po njej. Tokrat se je odpravila proti vzhodu, v Terme 3000 v Moravskih Toplicah. Tamkajšnji vodni park slovi predvsem po adrenalinskih doživetjih, s svojo ponudbo pa navdušuje tudi tiste, ki si želijo le mirne sprostitve v zdravilni, črni termomineralni vodi.

Na zabavne dogodivščine v Terme Olimia

aqualuna4.jpg
ponedeljek, 8. julij 2019

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija se je preteklo soboto ponovno odpravila odkrivat ponudbo slovenskih kopališč.  Tokrat se je ustavila v občini Podčetrtek, kjer tamkajšnje Terme Olimia že od nekdaj veljajo za odlično počitniško točko, njihova okolica pa ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Terme Ptuj so svetovne

Termalni Park, Terme Ptuj
sreda, 26. junij 2019

Še ena vroča sobota je bila odlično izhodišče za vnovično potepanje ekipe oddaje Dobro jutro, Slovenija. Ta se je v okviru akcije Naj kopališče tokrat odpravila raziskovat ponudbo Term Ptuj. Na lastne oči so se prepričali, da tam goste privabljajo z urejenim bazenskim kompleksom in odlično gostinsko ponudbo.

Oddih za vso družino v Zdravilišču Radenci

zdravilišče radrenci
torek, 18. junij 2019

V minulih dneh smo končno dolčakali visoke, poletne temperature. In te so kot nalašč za odkrivanje slovenskih kopališč, pa naj gre za morska, rečna, termalna, bazenska ali druga. Ker je izbor za naj slovenska kopališča v polnem teku, se je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« odpravila na kopališče, natančneje v Zdravilišče Radenci.

Na poletno dogodivščino v Terme Čatež

catez_julij_15.jpg
sreda, 12. junij 2019

Pretekli vikend je ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« ponovno izkoristila za vodna doživetja. Odpravili so se v že večkrat preizkušeno destinacijo – Terme Čatež. Tam vsako leto poskrbijo za nova doživetja v vodi in ob njej. Da bo tudi letos pestro in zabavno je ekipo prepričala simpatična Alenka Mokrovič Pogačar.

NAJ KOPALIŠČE: Terme Paradiso – rajsko razvajanje za vse generacije

paradiso
sreda, 5. junij 2019

Vročo poletno soboto si je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija rezervirala za razvajanje v najmlajših slovenskih termah.  Tokrat se je v okviru akcije Naj kopališče namreč odpravila v Posavje, kjer je preverila kaj obiskovalcem ponujajo Terme Paradiso v Dobovi.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2018/19

Naj wellness
sreda, 24. april 2019

Tudi letos so ljubitelji centrov dobrega počutja s pomočjo turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si izbirali wellness centre, ki so skozi celotno sezono najbolj navduševali s svojo urejenostjo in ponudbo.

Smučarski center Golte z ambicioznimi načrti

golte1
petek, 22. februar 2019

V času zimskih počitnic smo obiskali Smučarski center Golte nad Mozirjem, ki se ponaša s sodobnim štiri zvezdinčnim hotelom na 1.400 metrih, do recepcije katerega vas pripelje kar nihalka. Prihodnje leto bodo obeležili že 50 obletnico delovanja. Preverili smo trenutno stanje in razmere na smučišču, z novim direktorjem Mitjem Terčejem pa spregovorili tudi o prihodnjih investicijah in načrtih. Kljub temu, da je bilo ta dan na smučišču preko 1000 obiskovalcev, na žičniških napravah daljših vrst ni bilo, proge ob spomladanskih temperaturah pa so še vedno dobro urejene.

Hotel Slon – 5* storitev v 4* hotelu

Hotel Slon
četrtek, 21. februar 2019

Eno glavnih poslanstev Društva turističnih novinarjev Slovenije je promovirati slovensko turistično ponudbo tako med domačimi kot tujimi gosti, pogosto pa se člani znajdemo pred dilemo, ko nas prav slednji povprašajo po priporočilu za nastanitev v našem glavnem mestu, saj izkušnje iz prve roke pač nimamo. To je bil tudi razlog za organizacijo serije obiskov znamenitih ljubljanskih hotelov, med katerimi je svoja vrata kot prvi odprl Hotel Slon, ki ponaša s kar 460 letno zgodovino in velja za najstarejši hotel v Sloveniji.

NAJ SMUČIŠČE: Zimska zabava na smučišču Kreischberg

Kreischebrg
ponedeljek, 14. januar 2019

Z novim letom je ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pričela z raziskovanjem ponudbe smučišč v Sloveniji in bližnji okolici. Najprej so pokukali čez mejo na smučišče, ki se rado pohvali z zajamčeno snežno odejo, smučišče Kreischberg. Smučišče je pravi raj tudi za deskarje, ljubitelje teka na smučeh in pohodnike.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije